Orthodoxe Joden houden vlucht Austrian Airlines op

Austrian Airlines
Flickr

Een vlucht van Austrian Airlines heeft in Tel Aviv veertig minuten vertraging opgelopen door 26 orthodoxe Joden. Deze reizigers weigerden plaats te nemen naast vrouwelijke medepassagiers. Na veel gedoe en gesprekken, wist de piloot van het toestel een aantal vrouwen te overtuigen om ergens anders plaats te nemen. Zo kregen de gelovigen hun zin. Het Oostenrijkse Austrian Airlines heeft geen plannen om haar beleid aan te passen. Het is niet voor het eerst dat dergelijke incidenten met orthodoxe Joden in vliegtuigen plaatsvinden.

Volgens de planning zou de Airbus A321 om kwart over zes ‘s ochtends uur moeten vertrekken, maar door het incident vertrok de vlucht uiteindelijk pas om vijf voor zeven ‘s ochtends vertrokken. Zodoende misten verschillende passagiers hun overstap op Schweschat, het vliegveld van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.”Een stewardess van de luchtvaartmaatschappij heeft de mannen nog geprobeerd te overtuigen, maar tevergeefs,” zo liet een passagier van vlucht OS860 weten. Austrian Airlines laat weten het incident te betreuren, maar zegt er niets over of het het beleid aanpast.

Eerder veroorzaakte orthodoxe Joden vergelijkbare of dezelfde soort incidenten op passagiersvluchten. De mannen willen dan niet naast de vrouwen zitten. De problemen ontstaan vaak op volle vluchten, waar het toch al passen en meten is in verband met handbagage. Vorige maand kondigde CEO Gonen Usushkin van de Israëlische maatschappij El Al aan dat het absoluut verboden is om te weigeren naast een vrouw te zitten. Wie dat bij El Al toch doet, wordt zonder meer het vliegtuig uitgezet. In 2014 was er een parodie op het probleem.

Categorie:

Home » Nieuws » Orthodoxe Joden houden vlucht Austrian Airlines op