Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Op vakantie? Beveilig je huis met slimme waakhonden

Vakantiegangers houden van warme zomers, maar inbrekers ook. We zetten soms een extra raampje voor ze open en we zijn ook vaker en langer van huis. Hoe laat je je huis veilig achter als je straks in Frankrijk zit?

  1. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag
  2. Massa’s wielrenners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeldheid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’
    PREMIUM
    124

    Massa’s wielren­ners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeld­heid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’

    Duizenden wielerliefhebbers beleefden een schitterende zaterdag in Zuid-Limburg. In een lang lint trokken ze tijdens de toerversie van de Amstel Gold Race van heuvel naar heuvel. Een schitterend gezicht, maar hoe is dat als je langs de route woont? ,,Een deel van de fietsers denkt dat omdat ze hier geld uitgeven, ze zich ook mogen gedragen of ze de baas zijn. Maar dit is geen pretpark.”
    Vijlen