Estée Strooker laat zien hoe je het beste bananenbrood maakt
Bananenbrood is een ideale snelle en toch voedzame hap. Neem een plakje bij het ontbijt, onderweg of gewoon lekker thuis op de bank. Met bananenbrood kun je eindeloos variëren, maar vandaag leert chef Estée Strooker ons het basisrecept.
Estée Stooker schreef zich in 2010 in voor het programma Masterchef. Hier kreeg ze de kans om zichzelf te laten zien en zo werd ze de eerste en jongste winnares van Masterchef Nederland. Plezier maken en genieten van koken is voor haar het belangrijkste en dat lukt perfect met dit bananenbrood recept.
Bananenbrood
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 snufje zeezout
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 100 g lichte olijfolie
- 2 rijpe bananen
Benodigdheden:
- Cake- of broodvorm
- Muffinvormen of aluminiumvormpjes
- Satéprikker
- Bakpapier
Bereidingswijze (15 minuten kooktijd, 45 minuten totale tijd):
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.
- Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.
- Voeg het suiker en een snuf kaneel toe en meng.
- Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer. Zeef de bloem boven de kom en meng met het beslag.
- Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
- Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.
Eet smakelijk!
Powered by www.24Kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
-
PREMIUM8 vragen28
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt? -
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen. -
Aangebrande kipkluiven of slappe patat? ‘Maaltijd moet goed zijn, dat is wat je hebt besteld’
Je maaltijd wordt pas tegen middernacht bezorgd, de saté wordt zonder pindasaus geleverd of de frietjes komen zwartgeblakerd uit de maaltijdbox. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: mijn bestelde maaltijd voldoet niet aan mijn verwachtingen, wat nu? -
Vlaai mag alleen nog ‘Limburgs’ heten als-ie dagvers is én uit provincie komt
De Limburgse vlaai heeft van Brussel de status van beschermd streekproduct gekregen. Een kwaliteitslabel garandeert vanaf maandag dat het traditionele gebak ook daadwerkelijk uit Nederlands- of Belgisch Limburg komt en voldoet aan andere voorwaarden.
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Den Haag -
-
-
PREMIUMVijf vragen
Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
Groen is goed, rood is slecht, zo gemakkelijk zou de Nutri-Score, het voedselkeuzelogo op levensmiddelen, moeten zijn. De werkelijkheid is anders. Fabrikanten kunnen de score naar eigen voordeel aanpassen. En dat gebeurt ook. Voedingsdeskundigen spreken zelfs van perverse prikkels bij de score. ,,Straks heb je een mandje vol A’s en B’s, terwijl het de maar de vraag is of het echt gezonde boodschappen zijn.” -
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
-
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
-
Voedselproducenten Fairtrade, Knorr, Koh Tai en Patak’s halen vlees en vis uit de helft van hun recepten