Bill Browder, ceo van Hermitage Capital Management, is een van de grootste critici van Poetin en de man achter de zogenaamde Magnitsky Act, waardoor veroordeelde Russen de VS niet meer binnen mogen.
Volledig scherm
Bill Browder, ceo van Hermitage Capital Management, is een van de grootste critici van Poetin en de man achter de zogenaamde Magnitsky Act, waardoor veroordeelde Russen de VS niet meer binnen mogen. © ANP

"Poetin probeerde mij te pakken via Donald Trump. Maar hij maakte één grote fout"

Hij wordt de nagel aan de doodskist van Vladimir Poetin genoemd. En dat liet de Russische president tijdens zijn persconferentie met Donald Trump ook duidelijk merken. Bill Browder, ooit de grootste buitenlandse investeerder in Rusland maar nu een van Poetins grootste critici, was de enige persoon die door Poetin specifiek bij naam werd genoemd. "Maar hij maakte één kapitale fout door mij te viseren", zegt Browder.

83 reacties

  • Erik Peeters

    6 jaar geleden
    Als de Russen dat echt zouden willen, vinden we van mijnheer Browder niets meer terug en zullen we nooit kunnen bewijzen dat ze het gedaan hebben. Dat Russische agenten in de weer zou zijn met novitsjok is helemaal niet bewezen.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Na alles wat hij heeft gezegd, kan iedereen hem nu ombrengen en zeggen dat het de russen waren!
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Sabrina, ik heb met Russen gewerkt en dat is veel eenvoudiger, correcter en vooral, oprechter dan met de valse Leading Succes People of de Britten. President Poetin heeft de MAD status hersteld waardoor de USA en Israël kunnen fluiten naar hun wereldhegemonie. Daarvoor wordt er zo met modder gegooid maar verstandige mensen laten zich daar niet aan vangen. Die tijd is voorbij.
  • Loek Oud

    6 jaar geleden
    De oligarchen zijn Poetins beste vrienden, ook buiten Rusland. Totdat ze het niet langer eens zijn met zijn beleid. Dan volgt een bezoek van de GRU.
  • Haverbeke Vincent

    6 jaar geleden
    Zoek "Bill Browder" op wikipedia, en volgend op die lektuur, probeer de film "The Magnitsky Act. Behind the Scenes" te bekijken op internet. Er is duidelijk een poging van Amerika om het bekijken van deze film onmogelijk te maken. De vuile rol van Amerikaans (engelse) joden wordt hier duidelijk. Geld, geld, geld.......
  1. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.