Marlies Wessels
Volledig scherm
© Marlies Wessels

'Ook je alleen maar laten afzetten bij Schiphol gaat straks geld kosten'

Schiphol wil reizigers die met de auto naar Schiphol gebracht worden, mogelijk volgend jaar al fors meer laten betalen. Het afzetten van reizigers in de 'kiss & ride'-zone gaat in rekening gebracht worden om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen.

  1. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    161

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.
  2. Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkartel’ Edin G., politiechefs aangehouden

    Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkar­tel’ Edin G., politie­chefs aangehou­den

    Tijdens een grootschalige actie in Bosnië en Herzegovina heeft de politie maandag 23 mensen aangehouden uit de groep van de Bredase drugshandelaar Edin G. Het gaat onder anderen om hoge politiefunctionarisssen. De Nederlandse Bosniër wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld. De actie, waarbij verschillende vertrouwelingen werden opgepakt, lijkt een nieuwe poging om het net rond het cocaïnekopstuk te sluiten.