Waar vechten de Palestijnen eigenlijk voor? (israeltoday.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Buitenland  ·  19 Reacties

  • 4
  • 384x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit is een artikel uit Israeltoday met als doelgroep Israelische lezers? Schijnbaar moeten de Israelis zélf met dit propagandastukje overtuigd worden dat Palestijnen geen recht hebben op hun eigen land? Apart.

14
1 BlackNinja

@1
Het is precies andersom. Dit stuk is om de pallipropaganda die door de systeemmedia wordt verkondigd te neutraliseren.

7
2 grovi

@2 en daar zijn de Israeltoday lezers dan zo gevoelig voor dat er 'geneutraliseerd' moet worden?
Interessant trouwens dat Israelische journalisten volgens jouw theorie zich bezig houden met " neutraliseren" van ander niet welgevallig nieuws.. Dat is in de Israelische journalistiek de gangbare " objectiviteit"? Interessant....

9
3 BlackNinja

@3

Je schrijft: "...ander niet welgevallig nieuws". Nee, dat is het niet; het is gewoon gelogen. Een verschilletje.

6
4 weerman

@4 nee.Ik zeg expres niet welgevallig, want dat er sprake is van leugens is niet bewezen.

8
5 BlackNinja

@5
Hihi.

7
6 grovi

De kop van het artikel klopt niet. Die moet zijn, 'Waar verzetten de Palestijnen zich tegen?'
Het antwoord op die vraag wordt in Israëlische kringen overwegend zorgvuldig vermeden. Enigszins objectief kijken naar de ontstaansgeschiedenis van Israël en het daarbij vertrappen, tot op de dag van vandaag, van de niet Joden is geen sterke Israëlische eigenschap.
De Nakba wordt verzwegen en/of gebagatelliseerd. De gewelddadige oprichting van Israël heet 'onafhankelijkheidsstrijd' terwijl de strijd van de Palestijnen tegen de Israëlische overheersing wordt gereduceerd tot, 'terreur'.

De kwestie van de vluchtelingen is door de oprichters van Israël zelftot een politieke kwestie verheven. De vluchtelingen mochten in 1948 al niet terugkeren om demografische redenen. Om die terugkeer onmogelijk te maken zijn honderden Arabische dorpen vernietigd.

Dat de terugkeer nù een niet realistische verwachting is begrijp ik. Dat Israël, de veroorzaker van die vluchtelingenstroom niet wenst mee te werken aan een Palestijnse staat is echter niet te verdragen. Welke andere oplossing is er dan?

18
7 Hendrianus

@7

Ik mis in je zeer éénzijdige mening hier, het stukje over schuld van de arabische landen. Je spuugt weer alleen op Israël -zoals altijd- en "vergeet" voor je arabische gemak de rol van de arabieren. Er had in 1948 al vrede kunnen zijn, maar de arabieren wilden niet. Dat weet je best, maar dat verzwijg je zorgvuldig. Dat maakt dat ik concludeer dat jij zo éénzijdig bent als maar kan. En dat is triest, want met een dergelijke mening zal er nooit vrede komen. Blijkbaar vindt jij dat ook helemaal geen streven, is het je doel niet en kan het je niets schelen. Heel triest.

5
8 weerman

Het artikel is regelrechte Hasbara. En in het artikel komt nergens de naam van Israëls bezette buurland Palestina voor. Hasbara-today is niet okay.

20
9 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

10 Mo[re]Slim.Al[er]t

@9
Ach, geen inhoudelijk reactie, even komen spugen. U doet het dagelijks, hier. Hmmm? question

@10
Dan heb je nooit goed de ontstaansgeschiedenis van die streek onderwezen gekregen. Waarschijnlijk alleen de zeer gekleurde arabische versie, je tekst zo lezend. Er werd ze niets opgedrongen, namelijk. Dan ga je uit van een 'invasie', zoals de Turken/Ottomanen ver daarvoor met de streek deden, of de Assyriërs daar weer voor, of de Egyptenaren daar weer voor. Met je opmerking ontken je de al eeuwen durende Joodse aanwezigheid, daar.
Gelukkig deed de VN dat NIET, toen ze besloten om van het deel wat nu Israël is en tijdens dat besluit Brits Protectoraat nadat de Turken het moesten afstaan (1e Wereldoorlog mede verloren!). Van Israël hoefde er niemand 'weg' in 1948. Heel veel arabieren gaven dan ook GEEN gehoor aan de oproep van de Groot-moefti, om éven' opzij te gaan voor de arabische legers, die die r*tjoden wel even zouden wegvegen en de arabische heerschappij zouden bestendigen. Nee, veel arabieren bleven, kregen snel een Israëlisch paspoort en werden gewoon inwoners van Israël. Tot volle tevredenheid, want ze hadden opeens stemrecht, wat zich heden ten dage nog vertaalt in een flinke arabische/moslimstem in de volksvertegenwoordiging.

Dat wordt altijd zo bewust genegeerd en doodgezwegen door anti-Israëlische lieden. Het doen alsof er zo velen 'verjaagd' zijn en de arabische aanval bewust negerend, het verdrijven uit arabische landen van iets van 600.000 joden, met achterlating van alles wat ze hadden; hoor je deze lieden ook nooit over. Ze trekken alleen maar de "zielige kaart" en blijven volharden in het onzinnige, foute beeld van een Joodse kolonist, vol agressie en moordlust, en de zielige, verjaagde, arme, hongerend, berooide arabier die hulp nodig heeft.
Dat beeld is fout, onzin en een leugen. De arabieren die in 1948 WEL wegtrokken en in kampen bij de arabische buurlanden terecht kwamen, werden opeens pionnen van een luguber politiek spelletje van de arabische landen. Ze werden niet erkend als vluchteling, kregen geen vluchtelingenstatus, geen geld, niets. Daar moest de wereld maar voor zorgen, vonden ze. Want hen erkennen als vluchteling zou voor hen betekenen dat ze indirect Israël zouden erkennen. En dat wilden ze niet. Dus wordt er vieze politiek bedreven over de hoofden van al die vluchtelingen heen. Arabieren geven namelijk geen snars om mensen en mensenlevens. Alles voor de macht.

Maar dat hebben we wel geweten en ervaren we ook vandaag de dag nog, als ik zie hoe terreurbeweging Hamas en Hezbollah met burgers omgaan, en hen inzet maken van hun machtsstrijd.

5
11 weerman

* Verwijderd door de redactie *

12 weerman

Dat weten Palestijnen zelf ook al decennia niet meer volgens mij.
Meer land - ze houden steeds minder over.
Jeruzalem - einde oefening.
Kolonisten moorden er vrolijk op los letterlijk - want dit doen ze met een vriendelijke glimlach.

Ik denk dat Palestijnen strijden voor een definitieve oplossing, als in alle Palestijnen richting Jordanië.

8
13 Drs. Mezun

@8 weerman

Hoezo schuld van Arabische landen?
Op het eerste zionistische congres in Basel werd besloten dat Palestina het thuisland voor het Joodse volk wordt. Daar kwam geen Arabier aan te pas en er is hen niets gevraagd.

16
14 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

15 Mo[re]Slim.Al[er]t

Het draait er dus om dat er een aantal fanatici de gewone bevolking misbruiken om hun idealen te verwezenlijken!

0
16 Zie Hier

"Waar vechten de Palestijnen eigenlijk voor?"

Dat is heel eenvoudig: Ze vechten voor het vernietigen van Israel en het uitmoorden van alle Joden.

Het zijn de nazi's van vandaag.

3
17 HaTishbi

@14
Ach, alsof dat wereldbepalend was. hou toch op joh. De VN sprak zich destijds uit over de oprichting van een Israëlische staat, en zo geschiedde. De "palestijnen" hebben op een congres vast ook wel over een mooi land gehad voor zichzelf, ooit. Dat is niet bindend, en dat weet je best. Hooguit een wens, en zo was het met dat congres in Basel net zo. En dus nam de VN dat over. Immers, het was al duizenden jaren door joden bewoond gebied, en de VN vond dat een goed argument. De arabieren werd van alles aangeboden, maar die wilden geen door de islam veroverd gebied prijsgeven. Dus werd het vanaf dag één oorlog. Jouw arabische vriendjes is wel degelijk gevraagd wat zij er van vonden. Ze wezen het al in de vergaderingen af. Toch werd de Joodse Staat via de VN een kans gegeven, maar iedereen voelde aan dat de arabieren dat nooit zouden accepteren en dat ze het gebied snel en eenvoudig zouden overrompelen. De VN vond het wel welletjes; ze hadden het dan immers mooi geprobeerd en helaas voor de joden; de arabieren zouden als overwinnaar uit de bus komen.

Het liep anders, zoals we allemaal weten. En arabieren zijn zo'n beetje de slechtste verliezers van deze planeet, dus is het ruim 70 jaar later nog steeds haat en nijd. Ze willen helemaal geen vrede; de oorlogssituatie legt ze geen windeieren, en ze houden via het voortdurend dreigen met de vijand 'mooi' hun bevolking onder de duim.

2
18 weerman

@17 HaTishbi/Elia, de Palestijnen verzetten zich tegen de al ruim 50 jaren durende bezetting en kolonisatie door Israël van Israëls buurland Palestina. Het oorlogsrecht definieert dat gewoon als VERZET. Zou jij je je land laten afnemen? Zou je je niet verzetten?

Voor jou als "nieuwkomer" hier op NK:
https://www.eajg.nl/vraag-en-antwoord

16
19 Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

25 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Indian Hot 18ElephanttubeGwenwiz NudeHannah Palmer NudrSouth Indian XxxXxnxx Hindi VideoDesi Bf BanglaAunty Malayalam Sex VideoPussy Xxx ComMallu BlowHookee PornGood Porn MoviesSexe En Français GratuitSekxMassage Gun PornSissy Tranning PornForce Lesbian PornBlacked.cpomNick PulosSexs ایرانیHindi Dirty Talk SexDesi Odia Sex VideoHidden Camera Massage ParlourForced Orgams PornSmall DidoSiskaeeTsseducrionKoeran PornAdult Sexual ComicsVr Conk9gag ComSite Pornographie AfricaineFotos PornogtaficasKatara NakedValentina DzhersonKriti Sanon Xxx VideoIndian Porn Full VideoPerfect Asian BodyGucciblueTeacher Hd PornJavraveOtherlessNudes In SnapStripechatPlayplusfree Only FansTiktok Porno DownloadSexy Video Sexy Video SexIndianasexSexcarla Chaturbateسکس دکترNebraskawut VideosTelugu Sex Film TeluguBangboresHot Adult SceneJappan PussyAsia Nude MassageMassage Hidden CamerBigbuttbrooklynnSchool Teacher XnxxRyan KeeleyAsian Pussy FuckedBest Frends Mom PornAngal PornEsprenza Gomez PornIndian Sex JabardastiMom Catches Son PornChat Video AdultMms XvideoIshikawa MioLeaked Celebrity NudesFrre Porn XnxxPics PawgXxx HddDesi Girl Dress ChangeXx Video Hot HdSaali Ko ChodaViolet Myers PornHot Mom SexsiSpying Mom PornCrazyshitt.comFanous People PornNadia Ali PornstarJapanese Doctor XxxHqporner.comLena Paul TwitterTamil Gay Sex ComBest Sex SeriesForced ImpregnationPhub SquirtPorn Video PriyaWrong Hole XxxBig Black PornstarTubeglorySexos Ao VivoZoo Gay PornPornos 8kDeepest Anal FistComics Porn Frسكس بث.Elizibeth Olsen SexyBack Porn StarsXhamster VillageMix XxxIndian Girl Big TitsHot Indian Adult MoviesFull Porn FreSexmodelleBbc BlondeHarmony Rose100 Xxx VideoVacuum BlowjobsLevi Ackerman PornMissionary Big BoobsJapanese Fre PornE621/netHentail AniméPayton PresleeScarlett Sage PornstarNude Male CelebrityNicole Aniston NudeButter Churner Sexual PositionCzhez PornKenzie Madison PornosOld Gay SexCuckqueanpornGirls DeltaCheating Husband Gets Cucked Ivy Lebelle TorrentHero Heroine SexXxx Video Hd MKavr-305Laurenalexis LeakedSon Impregnates MomHitomi Tanaka Angela WhiteMaddy Oreilly PornhubPornmz ComGapefartSexy Nude XxxBodo PornFatpussy LipsChubby Wife SharedCzech NeighborsBbw Bbc CheatPov DpWieird PornPorn Video LesbianismFrench Porn TubeEliza Rose Watson NudePornos ChaparritasNude Teenage MoviesEmily Bett Rickards Nude