Theo Francken.
Volledig scherm
Theo Francken. © Photo News

Theo Francken over de migratieknoop: "Als we een akkoord kunnen maken met Turkije, dan moet het ook lukken met andere landen in het zuiden"

MigratieTwee weken na een aartsmoeilijke Europese top over de migratiekwestie zijn de bevoegde ministers in Innsbruck neergestreken om overleg te plegen over nieuwe maatregelen, zoals de oprichting van ontschepingsplatforms in het noorden van Afrika. "Als we een akkoord kunnen maken met Turkije, dan moet het ook met andere landen in het zuiden kunnen", maakt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zich sterk. 

20 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    @Christiane Van Croonenborch: en waarom dienen wíj dan de economische heropbouw in derdewereldlanden nog te financieren ten koste van onze pensioenen?Dat is de verantwoordelijkheid van ál die afrikaanse landen toch zelf,daar krijgen ze reeds 45 jaar én miljárden ontwikkelingshulp van óns belastinggeld voor terwijl die mensen nóg steeds creperen van honger, onlogisch, nietwaar?!!
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Ja, een akkoord met turkije dat óns miljarden kost en níet nageleefd wordt door turkije want ze sturen mensen terug naar oorlogsgebied én toch naar europa.Opvangkampen moeten gefinancierd worden door de afrikaanse regeringen van de vluchtelingen, NIET door de europese belastingbetaler,francken! Gebruik die eis om landen te dwingen hun puinhoop op te ruimen en de factuur te betalen voor hún vluchtende onderdanen door de geldkraan ontwikkelinghulp DICHT te draaien!
  • eric maier

    6 jaar geleden
    stel jezelf de vraag : Jordanie, Saudie Arabie, Oman etc.. allemaal broederlanden en allemaal beschikken ze de meeste centen ter wereld en middelen in principe, hangen vaak dezelfde geloofsstromingen aan. Maar toch zeggen ze de pot op en Europa en de UN moeten het oplossen. En geen enkele Westerse regering die zich de vraag stelt of dat normaal is...........
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Aldus de Theo met de twee gezichten . Arme man .
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Ben geen voorstander van opvang zoals in Turkije want dat is geen oplossing, alleen maar tijdelijk... allemaal terugsturen dat is het enige dat ons zou kunnen bevrijden...