door Havermout in Binnenland  ·  99 Reacties

  • 9
  • 1900x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Nee, want als je de vriezer openzet, is de isolatie nutteloos en verwarmt een vriezer/koelkast meer dan dat het kan afkoelen.

0
51 solidsteel

Tijd voor een djellaba.

4
52 kortanante

@38 Voedsel en drinkwater worden in de toekomst een groot probleem als gevolg van klimaatverandering. Ik begrijp niet dat iedereen niet massaal de straat op gaat om een beperking van de uitstoot van methaan en CO2 af te dwingen. Dit is toch een probleem wat IEDEREEN aangaat. Met name degenen na ons.

Zelf minder vlees, zuivel en energie verbruiken is ook een goed idee.

1
53 Sjaan

Sensatie nieuws nu en straks weer een afzwakking, tot die tijd zullen ze extra bezoekers krijgen en daar was het om te doen.

4
54 Voorzittershamer

Echt weer sensatie/boulevardblaadje de Televaag. Er is één 'member' van de 50 die dit berekent, en jaaa hoor: de Televaag maakt er een komkommerverhaal van. Voor al uw nepnieuws: koopt dat blad! question

De kans is erg klein, meer niet. Voorlopig duurt de blokkade in de atmosfeer voort en krijgen depressies geen kans om ons te bereiken. Gewoon een Grote Zomer, zoals we die in 1976 ook hadden. De hele stad stonk van alle hondenstront, weet ik nog. Niet te harden!

En die boeren maar met groooote spuiters de godganse dag water verspillen. Dat vind ik toch zo triest; doe dat 's nachts. Overdag is 20% van het water al binnen een half uur verdampt. Nog beter en zuiniger: leg een druppelsysteem aan, dan verspil je geen water. Maar ach; landbouw. Oppermachtig dank zij hun gore lobby van LTO. question Strontverwend en veel te machtig in Den Haag.

Sterkte met de warmte, allemaal!

6
55 weerman

@49 En dan ontdooien mijn producten in de vriezer en kan ik het weggooien , goed idee van je .

2
56 El Matador

@50 Het uiterste, dunste lijntje van een enkel model gaat twee dagen boven de 40 graden. De rest van de modellen laten gewoon warm tot heet weer zien. Het is nieuwswaardig omdat het 1) waarschijnlijk voorlopig warm blijft, en 2) een vrij hoge uitschieter is gezien met 2% kans.

Als mensen niet verder komen dan de kop, dan is dat hun probleem. En dan hebben ze sowieso een vervormd beeld van de wereld als ze dat altijd doen. Weinig medelijden mee.

0
57 Winston

@55 Inderdaad idioot om overdag te sproeien. Ook nog 's omdat planten kunnen verbranden omdat waterdruppels als lenzen werken.

4
58 Dune

@57 "Als mensen niet verder komen dan de kop, dan is dat hun probleem."

Veel mensen lezen artikelen niet en zien alleen de kop voorbij komen. Die blijft hangen. Het artikel is pure misleiding. De werkelijke (gemiddelde) lijn is de meest onopvallende.

4
59 Dune

@58

Die fabel is al jaaaren geleden ontkracht, hoor. als dat zo zou zijn, waren de planten op Aarde allang uitgestorven; het regent altijd wel ergens, overdag, waarna de zon weer doorbreekt. question

Hier de ontkrachting van die mythe:

https://www.scientias.nl/planten-in-volle-zon-bewateren-geen-probleem/

2
60 weerman

@55 Lekker te keer gaan over onze boeren, maar weet zonder hen het je het stukken slechter,,

4
61 vis

De hoogste temperatuur (sinds begin 31 januari 1854) ooit ergens in Nederland gemeten is 38,6 graden op 23 augustus 1944 in Warnsveld

3
62 Jeb

ad @62 aldus het KNMI

2
63 Jeb

@5 Idd, maar dan liefst de Oosterschelde. https://onszeeuwen.nl/watertemperatuur-oosterschelde/.
De Westerschelde is een graad of 2 warmer.

0
64 3RN5T

@51 @56 Nou, dan gaan jullie lekker in je vriezer water bevriezen om je kamer mee te koelen zoals @44 aanbeveelt.

Jullie worden allemaal genomineerd voor de Nobelprijs voor natuurkunde.

5
65 Hadjememaar

@65
Toch zou het bij wijze van spreken in principe wel kunnen. Als je dan in je kamer een gat in de muur zou maken waar dan bijvoorbeeld je tafelvriezer precies inpast en dan de deur van de vriezer open laten. En dan wordt de onttrokken warmte aan de achterkant waar de radiator en de motor (die zelf ook warmte afgeeft) zit in het ernaast gelegen vertrek geloosd.

0
66 rebo

@66 Ja, en dan zet je daar een ventilator in en ben je klaar....

4
67 Hadjememaar

@66 @67 Ik zou patent aanvragen voor jullie uitvinding. Alleen nog een pakkende naam. Lucht conditioneerder of zo. question

2
68 Winston

@68 Alle eer is voor @44

3
69 Hadjememaar

** gebruiker verwijderd **

@66 Maar het is veel te warm om een gat in mijn muur te maken Rebo! question

70 verwijderd23941

@69 De vraag is helemaal waar die vriezer van @44 staat. Als dat in dezelfde kamer of zelfs elders in huis is, dan heeft hij wel een klein probleempje. Maar ik ken mensen met een vriezer in de schuur of elders. Dan werkt het wel (zei het wat omslachtig).

0
71 Winston

@70 Je hebt vast wel ergens gaten in je muren. Hoe kom je anders je huis in (of uit)?

1
72 Winston

@71 Dergelijke "voorbehouden" kan ik geen rekening mee houden. Die moet het "genie" er meteen bij zetten.
Er zijn ook mensen met een open keuken.

2
73 Hadjememaar

** gebruiker verwijderd **

@72 Rebo heeft het over een gat waar precies een vriezer in past. Vind maar eens een goedpassende vriezer voor in je keukenraam. question

74 verwijderd23941

@32

Tja , je hoort ook niemand over de extreem droge jaren 1300 , waar de Rijn zo laag stond dat de paarden er in liepen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Droogte#droogteperiodes_vanaf_de_middeleeuwen_tot_de_20e_eeuw

Als we dat als beginmeetpunt nemen is het nu veel te nat en koud...

4
75 Vageali6888

@70
Ja Kubusje maar ik was het zelf ook niet van plan om een gat te hakken. Het ging me enkel even om het principe.

0
76 rebo

@74 En je hebt ook geen kussens of matrassen? Apollo 13 is gered doordat ze een ronde filter op een vierkant gat konden monteren. Kom op, beetje McGuyveren die shit.

0
77 Winston

** gebruiker verwijderd **

@76 Oh okay. Ik dacht dat je misschien in te huren was voor dergelijke klussen. Jammer. question

78 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@77 Al die kussens en matrassen naar beneden sjouwen.....pfff, veels te warm.

79 verwijderd23941

@79
Die kun je gewoon naar beneden gooien en dan laat je de zwaartekracht dus het zware werk doen. Naar boven sjouwen is veel erger volgens mij.

1
80 rebo

** gebruiker verwijderd **

@80 Dat laat ik mijn man dan wel doen. question

81 verwijderd23941

@81
Oké en dan heb ik nog een tip voor je man. Als dan de warmte weer voorbij is en alles weer terug naar boven moet. Als het dan dingen zijn die zo groot en of zwaar zijn dat je het met zijn tweeën moet doen dan gaat je man gewoon aan de deur staan. En als er dan iemand voorbij komt die daar potig genoeg voor is dan zegt hij "ho stop en wacht effe, want jij zou toch zeker ook niet willen dat mijn vrouw door haar rug zou gaan." Nou en dan moet het wel een hele botte hork zijn als diegene dan niet effe een tilletje geeft. question

1
82 rebo

@80 En daarbij converteer je dus weer de potentiele energie van de matrassen in warmte. Ja, lekker. Het is al zo heet.

1
83 Winston

** gebruiker verwijderd **

@82 Goed idee. Vindt mijn man vast ook. question

84 verwijderd23941

@84
Misschien zegt je man nu op dit moment wel "godver als die rebo nog eens wat weet." question

1
85 rebo

** gebruiker verwijderd **

@85 Ik denk eerder dat hij eens met zijn hoofd schudt als hij deze onzin zou lezen. Grinnik.

86 verwijderd23941

@86
question

1
87 rebo

@24 Ruud100

De reden dat veel mensen 'ja' zeggen is omdat dat continu op de treurbuis wordt herhaald door 'experts' etc.

Het belangrijkste broeikasgas in de atmosfeer is waterdamp (CO2 doet mee in een hele kleine marge en is dus verwaarloosbaar) en ik heb slecht nieuws: De hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer neemt af, en doet dat al sinds de metingen daarvan begonnen.

Een belangrijke functie van de broeikasgassen is inkomende straling terug de ruimte in reflecteren, maar als de totale hoeveelheid broeikasgassen afneemt door de afnemende hoeveelheid waterdamp bereikt meer straling de aarde. Dus wordt het warmer op het aardoppervlak. Een no brainer eigenlijk, maar de roverheid wil je zakken leegkloppen dus hebben ze de CO2 tax bedacht. En als je anders denkt, dan staat jouw diagnose in DSM V.

9
88 Zaklamp

@66 Gooi ene paar flessen water in je vriezer en zet ze als ze bevroren zijn voor je waaier. Vul de flessen niet tot het randje, want water zet uit als ie bevroren is evt zet je meerdere flessen ervoor en het werkt net zo goed als een arco.

3
89 vis

@88 Een oud KUL verhaal.

1
90 MARCUSAURELIUS

@88 Het enige dat ik uit je verhaal haal is, en ik parafraseert, "wie het niet met me eens is, is gek". Dat vind ik gek.

0
91 Ketter

@41 ja, dat zijn ze gewend uit hun eigen woestijn

4
92 Remkraan

wie dit gelooft heeft wel een plaat voor zijn kop 8% kans en er is ook 8% kas dat het 18 graden wordt weer zo sensatie verhaal.

1
93 zilvergoud

Stop doch met de leugens. De weervoorspelling klopt neut voor nederland.

5
94 Gunther

@88 Zo, dat zijn zoveel misvattingen, verdraaiingen en onwaarheden, dat het lastig is te bepalen waar te beginnen.

Ik houd het maar even op "Een belangrijke functie van de broeikasgassen is inkomende straling terug de ruimte in reflecteren". Mon dieu.

0
95 Winston

@91 Ketter

Je hoeft het met mij niet eens te zijn, maar met DMS V kun je een diagnose stellen op een klimaatongelovige of een klimaatontkenner. De klimaatwetenschap is immers 'fixed'. Ik noem niemand hier gek, zal mij worst wezen of je gelooft of niet dat de hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer afneemt.

@95 Winston

Lekker makkelijk, geen enkel argument aanvoeren maar mijn post wel proberen te besmeuren.

Ik heb goed nieuws voor je: Onze atmosfeer (de 'broeikasgassen') houdt zo'n 1/4e van de inkomende straling van de zon tegen, door de straling te reflecteren (zie 'der Wiki' over 'TSI'). Zelfs NASA gaf toe dat het 'broeikasgas' CO2 zonnestraling tegen houdt:

https://www.naturalnews.com/040448_solar_radiation_global_warming_debunked.html

Ik snap je verwarring, de broeikasgassen hebben nl nog een functie: een groot deel van de warmte die overdag opgenomen wordt vastgehouden door de broeikasgassen door een van hun eigenschappen: het vermogen om warmte op te nemen en weer af te staan aan de omgeving. En dat is maar goed ook, anders vroren je ballen er af op onze aardkloot omdat het veel en veel te koud zou zijn. Maar omdat een deel van de straling meteen weer wordt gereflecteerd, is het gelukkig ook weer niet zo warm dat je balzak op je knieën hangt.

6
96 Zaklamp

@96 Natural News citeren? Dat is niet eens fout.
https://rationalwiki.org/wiki/NaturalNews

Probeer het eens hier: http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/05/start-here/
Of hier: https://www.skepticalscience.com/argument.php
Onder andere argument 36, 181 en 191.

0
97 dani

@96
"Zelfs NASA gaf het toe" < Komt aanzetten met een linkje naat het een of andere natuursiteje wat meteen al begint met de aanname dat global warming in het algemeen en man-made global warming in het bijzonder allebei hoaxes zijn. Als je de moeite neemt om de link te volgen naar het bronbericht en dezelfde berichten bekijkt bij andere sites die niet bij voorbaat al (MM)GW willen ontkrachten zie je dat het hier gaat om de thermosfeer, een luchtlaag ver, /ver/ boven de 'normale' luchtlaag waarin wij leven, en eentje waarin de temperaturen totaal niet te vergelijken zijn met die op het aardoppervlak. Om maar even een voorbeeldje te noemen; zelfs 's nachts hebben we het over temperaturen van +500 °C, en overdag kunnen zelfs temperaturen van zo'n 2000 °C bereikt worden.
Het is bekend van de thermosfeer dat de temperatuur ervan wordt bepaald door zonneactiviteit; zonnevlammen zullen de temperatuur logischerwijs nog verder opjakkeren. Niets van dit alles is ook maar op eniger wijze in tegenspraak met GW, behalve dan voor mensen die er de ballen verstand van hebben en al bij voorbaat denken dat GW een hoax is.

0
98 Neobullseye

@96 Natural News? Van Mike Adams die GMO ontwikkelaars voor nazi's uitmaakte, het verzet tegen GMO gelijk stelde aan verzet tegen Hitler (inclusief aanslagen) en een site (anoniem maar hij viel door de mand) maakte met namen en andere gegevens van (vermeende) pro-GMO mensen? Het kunnen je bronnen maar zijn. Geheel toevallig verkoopt Adams middelen tegen door hem verzonnen problemen.

https://geneticliteracyproject.org/2014/07/25/mike-adams-claims-monsanto-set-up-kill-gmo-supporters-website-as-scientists-journalists-face-death-threats/

0
99 Ketter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Wie zulke types nu nog aanziet, voor een te "vertrouwen bankmedewerker", is niet meer van deze tijd en wel erg goedgelovig....

zojuist geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@11 Die keppeltjes kermis is voor koningsdag bedacht. Dat niet Joodse mensen daar dan mee voor lul gaan lopen. ...

zojuist geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 "Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren." Dan dus ook GEEN Oranje keppeltjes. Dus direct oppakk...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
VVD-leider Dilan Yesilgöz verzon zelf wilde verhalen over asielzoekers - Joop - BNNVARA

Ach daar zijn we weer even een rondje huichelen en opruien!Je hoeft nooit te vragen waar het vandaan komt!...

9 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

@11 Laat direct de bekrompenheid van de persoon zien! 👍...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@9Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren.Dus direct oppakken die figuren en als ze er tòch blijven staan met hun ...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Super Models NudeMallu Bhavana HotKendra Lust PornolariSexual Videos TumblrYour Pron SexyNerd NudesPornos JovenesChenel UziNhentai 446651Gona Valentina OnlyfansNudechatxxxBigblackassxxMaria Kanellis PlayboyDanielle Colby PornBoss And Employee SexIpvr-227Hot Fingering PornEacort PornEating Creampies PornAxnudeSxe VideoCojiendo EicoSummer Lyn HartTitties LickedEmbarrassed NudesP O R N Hu BSkipthegames South JerseyHd Porn Hd VideoAisian Massage PornHot Story FilmMikeadriano OnlyfansKalinaryuTahi CreampiePornography MemeWork PornMother And Son Making LovePornô Grátis Pornô GrátisAthleticpornWet SexxxThepeachprince PornXnxx BrutalXx Indian SexyCandylove PornGuccithirdleg PornSex 4 ArabVideos De Sexos TravestisBlack Girl AnalMia Khalifa XvSex With HusbandMausi Ki Chudai Hindi MaiBig Tit MoviesCece Capella CreampieRatemyboobFree Hamater PornCollegesexvideoDesi Chut Sexy VideoSaree Remove NudeCanduce LuxHot Sexy NudesStrip Games For FreeLevi Coralynn NudesLena Paul XhamsterIcespice OnlyfansNun HentaiPerverse Famıly PornXxx Video Mom SanFamilynuru ComWhat Every Woman Wants Movie OnlineXnxx Baap BetiPest Porn SitesLifeselector FreeSukebei NyaFilm Pornographique Streaming GratuitMoodyzMilf MusterbatingMaddison Twins LeakedSrxxSsss GridmanGroping VidiosVr Porn DownloaderFree Porn TabboэротикаNympho PornhubLesbian Seduction Sex VideosTelugu Aunty AffairElectronic PornGif4chanLusious NetPerfect Gorls ComGloryhole SexretsNude Girls PicsCubana LustNacked Emma WatsonTamil House Wife SexAya_hitakayamaWww Sax Video ComBlue Sexy DikhaoSuny Lione XxxVanna Bardot Scarlett AlexisJust For PornRealcamlifeHitomi Tanaka VideosRajasthani Bf Sexy VideoBokura No HentaiCouple Public SexRisky BjHotel Mms VideoMikaela Testa LeaksSapphic ErotiPia Zidora NudeFilm Semi JapanJostasy PornList CarwlerPublic SpankingPurple_bitch無碼Group Blue FilmRed Tude GayXxx Hd MmsLive Sex Video TamilAsianbunnyx LeakedPublicagent Full VideosKimmy Kim Soccer VideoFuta ToonHelena Price NudeDaughter Licking MomVideos Porn VrWatch Heantai OnlineEnluxureCaught CrossdressingSophie Dee NudrFuckung XxxKylie Jenner XnxxMother AnalNaket MaleSouth Indian Bf VideoSunny Bf XxxXxx Video DadiRavengriim PornGaping Ebony AnalExposed LatinasKarol SmithSkye Raya PornPorn FakingsXnxx BrssilSexo.anal PornXxx Page 2Miya Kalifa PronXxnx VedoWww Sex Malayalam Video