RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Relletjes en plunderingen in Parijs na winst op WK

Raddraaiers in Lyon. Beeld © AFP

In Parijs hebben relschoppers een winkel op de Champs-Elysées geplunderd. Ook op andere plaatsen in Parijs was het gisteravond onrustig, nadat Frankrijk gisteren voor de tweede keer wereldkampioen voetbal werd.

De raddraaiers, veelal in capuchon gehuld, namen flessen wijn en champagne mee. De oproerpolitie greep in door traangas te gooien, zo melden Franse media. Ook zijn er mensen aangehouden. Rond 23.30 uur werd ook het waterkanon ingezet om relschoppers van de Champs Elysées te verjagen. 

Andere steden

Op sociale media circuleren filmpjes waarin te zien is dat jongeren tekeergaan in de straten van Parijs. Ook in andere steden worden relletjes gemeld.

Tegen middernacht heeft de gendarmerie de Champs-Elysées schoongeveegd. Bij die actie zijn ook traangas en waterkanonnen ingezet. De politie in de Franse hoofdstad was goed voorbereid en had in het weekend van de nationale feestdag (14 juli) en het WK, mede uit angst voor aanslagen, meer dan 12.000 man op de been. 

ZIE OOK: Frankrijk wint spectaculaire WK-finale tegen Kroatië met 4-2

Maar het was op de meeste plaatsen ook feest in Frankrijk: fans schreeuwden na de winst van vreugde, staken vuurwerk af en overal was 'On est les champions!' (We are the champions!) te horen. In Parijs werd de finale door zo’n 90.000 mensen bekeken op grote schermen bij de Eiffeltoren. De spelers van het Franse nationale elftal lieten vooral via sociale media zien hoe blij ze waren met de overwinning.

Het feestje in Parijs liep op sommige plekken uit de hand:

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Bron: RTL Nieuws / ANP