Voetballers van het Franse nationale team poseren met de gewonnen wereldbeker.
Volledig scherm
Voetballers van het Franse nationale team poseren met de gewonnen wereldbeker. © ANP

Dik 3 miljoen Nederlandse tv-kijkers WK-finale

De finale van het WK voetbal is gisteren in Nederland door ruim drie miljoen kijkers gevolgd. Ze zagen Frankrijk wereldkampioen worden en Kroatië met 4-2 strijdend ten onder gaan. Het was volgens de Stichting KijkOnderzoek (SKO) het best bekeken tv-programma van de dag. 

  1. Derk Bolt over gedwongen afscheid bij Spoorloos: 'Ik heb hier mijn ziel en zaligheid in gelegd'
    PREMIUM
    update

    Derk Bolt over gedwongen afscheid bij Spoorloos: 'Ik heb hier mijn ziel en zaligheid in gelegd'

    Derk Bolt is verbolgen omdat de KRO-NCRV niet met hem verder wil als presentator van Spoorloos. De 68-jarige Bolt zegt tegen deze site ‘pas later uitgebreid terug te willen kijken’, maar stelt wel dat hij zich lange tijd ‘als een vis heeft gevoeld die lag te spartelen’. De naam van Joris Linssen als opvolger zingt momenteel rond. ,,Maar ik was liever zelf Joris Linssen geweest.”
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.