door Hendrianus in Politiek  ·  22 Reacties

  • 1
  • 369x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ontzettend slecht voor de getroffen burgers maar toont de wereld wel de ware aard van de israelische samenleving, namelijk het onderdrukken van minderheden.

10
1 JanHaring

@1 Er worden wel vaker minderheden onderdrukt maar dat zijn geen landen die zich op de borst kloppen dat ze een democratie zijn. Verder is het wrang dat de Joodse groepering in Israël een met geweld, immigratie en verdrijving gecreëerde meerderheid is.

17
2 Hendrianus

Joh... Hoe verrassend.

2
3 solidsteel

Er komen steeds meer racistische en discriminerende wetten in Israël! question

Een Israëlisch Parlementslid zweert de Wet te torpederen die het rabbinaat "ISIS-achtige" macht geeft over joden in de diaspora...

'Als de Wet passeert, zullen er twee lichamen in de wereld zijn die beweren internationale rechtsbevoegdheid te hebben over religieuze zaken - het hoofd rabbinaat en ISIS', zegt het Parlementslid. Het wetsvoorstel zou de rabbijnse rechtbank machtigen arrestatiebevelen uit te vaardigen in v ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/291245-een-israelisch-parlementslid-zweert-de-wet-te-torpederen-die-het-rabbinaat-isis-achtige-macht-geeft-over-joden-in-de-diaspora

17
4 Uit Den Haag

@1 ja, dat heet "Apartheid" ...

3
5 TedjeR

Ook uit het artikel:
Het Parlementslid Rozin van Meretz zei dat er gewoon een oplossing moet komen voor vrouwen die aan hun huwelijk zijn vastgeketend (agunot), omdat hun echtgenoten hun geen religieuze scheiding toestaan. De rabbijnse rechtbank behandelt vrouwen niet gelijk, zei ze, eraan toevoegend dat vrouwen konden worden afgeperst om in te stemmen met echtscheiding. Rozin voegde er ook aan toe dat mensen die in het ene land zijn getrouwd geen religieuze scheiding in een ander land https://www.nieuwskoerier.nl/news/291245-een-israelisch-parlementslid-zweert-de-wet-te-torpederen-die-het-rabbinaat-isis-achtige-macht-geeft-over-joden-in-de-diasporahoeven te ondergaan.

16
6 Uit Den Haag

@6 vervolg:
.... geen religieuze scheiding in een ander land hoeven te ondergaan.

16
7 Uit Den Haag

Ook uit het artikel:
"Verruiming van de bevoegdheden van het rabbijnse hof om joodse zaken in het buitenland te beoordelen is onlogisch en schaadt onze betrekkingen met het Jodendom in de diaspora ernstig", zei Melinovsky, voorspellend dat het rabbijnse hof haar bevoegdheden zou kunnen uitbreiden om het jodendom van niet-Israëlische joden te gaan onderzoeken en om hun op zwarte lijsten te zetten.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/291245-een-israelisch-parlementslid-zweert-de-wet-te-torpederen-die-het-rabbinaat-isis-achtige-macht-geeft-over-joden-in-de-diaspora

16
8 Uit Den Haag

** gebruiker verwijderd **

Voor mij onbegrijpelijk als mens met een achtergrond die deze mensen zou moeten begrijpen , van slachtoffers in 70 jaar naar daders .
Ik begin toch langzaam aan sommige Duitsers te begrijpen waarvan ik vroeger zou hebben gezegd dat ze per direct voor het vuurpeloton zouden moeten worden gezet voor hun daden .
He schijnt dus toch zo te zijn dat mensen en ondingen kunnen doen en thuis een hele aardige huisvader kunnen zijn , allen dat mensen met een Israelise achtergrond dit zouden doen had ik van zijn leven niet verwacht .

9 verwijderd682241

Hier wordt ik weer triest van, Yerushalayim Shel Zahav

3
10 Uitede aka Espede

@9 Dus jij hebt wel begrip voor de nazi's die 6 miljoen Joden uitgemoord hebben, waaronder 1.500.000 kinderen.

Kijk, het is vanwege gevaarlijke gekken zoals jij dat er een Joodse staat nodig is om de Joden te beschermen tegen figuren zoals jij.

6
11 HaTishbi

** gebruiker verwijderd **

@11
Met dat verschil dat ik geen kinderen aan de andere kant van de grens dood schiet en de IDf dat inmiddels zonder problemen wel doet .

12 verwijderd682241

Dan kiest de Knesset zo'n verstandige man als president, waarom zouden ze dan niet vaker z'n advies ter harte nemen, ook al is hij slechts een ceremonieel president?

Maar ik vrees dat er niet naar hem geluisterd gaat worden, ook niet door z'n partijgenoten.

Uit het artikel:
"De oppositie was en is zeer kritisch: de wet zou onder andere ondemocratisch zijn, het balans tussen de elementen Joods en democratisch verstoren en minderheden regelrecht discrimineren."

Goh, je verwacht het niet in de self-proclaimed "enige democratie in het Midden-Oosten". Gelukkig zijn er ook mensen met ethisch besef ook al wordt hun stem vaak overschreeuwd. Ik hoop dat de rechtvaardigen uiteindelijk zullen overwinnen.

13
13 ~ Echelon II ~

Realistisch gezien zullen de joden nooit veilig zijn in een democratische staat waarin niet wordt vastgelegd, dat de burgers uit een minimaal percentage joden moeten bestaan. Zolang dat niet het geval is, loopt men het risico, weggestemd te worden, en dan begint het grote slachtfeest van de islamieten.

Alles dat ze sinds de stichting van Israël hebben ondernomen, wijst daarop. Al vele decennia lang. Hamas zegt openlijk, dat zij niet tevreden zullen zijn totdat Israël en de joden zijn weggevaagd. De rest van de islamitische landen levert voortdurend nieuwe "Palestijnen" en zegt het niet openlijk maar denkt er precies zo over als Hamas. Ook dat hebben zij bij herhaling gedemonstreerd. Als Israël maar kort minder waakzaam wordt, zullen zij gelijk toeslaan.

Wat heeft Israël voor keus, behalve dit nu eens en voor al vast te leggen en de eindeloze nutteloze onderhandelingen op te geven? Geen mogelijkheden meer openlaten tot het stellen van steeds meer eisen, het opeisen van steeds meer stukken Israël. De klaagmuur is nota bene niet meer van de joden, en de islamieten jagen ze weg als ze stiekem bidden, ze houden de joden met argus-ogen in de gaten, puur om ze te treiteren, wat wil je nog meer weten?

Wat heeft het voor zin, nog langer rekening te houden met dat de Palestijnen en Arabieren kwaad zullen worden? Dat worden ze toch wel, dat zijn ze al, dat blijven ze ook.

3
14 Wendel

Zit men hier te klagen dat Israël zo racistisch is maar dat er hier in Nederland een "voorkeursbeleid" is, vindt men dik in orde.

3
15 Wendel

Israël zal nóóit meer het vaderland zijn voor ALLE Israëliërs question
Vrouwen, homo's, Druzen, katholieken.... Héél véél sterkte!

Het Knesset-presidium weigert een Wet te behandelen die Israël beschrijft als een staat voor ALLE Israëliërs

In 'n ongewone actie wordt een Wet gediskwalificeerd voordat deze in de Knesset wordt besproken, omdat de Wet 'het bestaan van Israël als staat uitsluitend van het Joodse volk' wil ontkennen. Een wetsvoorstel ingediend door drie Kamerleden, waarin wordt opgeroepen dat Israël wordt gedefi ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/303388-het-knesset-presidium-weigert-een-wet-te-behandelen-die-israel-beschrijft-als-een-staat-voor-alle-israeliers

16
16 Uit Den Haag

De Gay Pride Parade in Israël mag, maar wel achter een 2 meter hoog hek langs de hele route

De politie stelt strenge eisen aan de organisatoren van de Gay Pride- parade als voorwaarde voor het verlenen van een vergunning voor de mars. De vereisten omvatten de bouw van een twee meter hoog hek langs de hele route en het uit de buurt blijven van ultra-orthodoxe Chabad Houses ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/297668-de-gay-pride-parade-in-israel-mag-maar-wel-achter-een-2-meter-hoog-hek-langs-de-hele-route

16
17 Uit Den Haag

El Al vlucht vanaf N.Y. vertraagd 'omdat joodse ultraorthodoxe mannen weigerden naast vrouwen te gaan zitten'
Een Israëlische man die aan boord van de vlucht was, zei dat het vliegtuig 75 minuten later dan gepland was vertrokken: 'n man is met gesloten ogen aan boord gekomen en 'bleef zo gedurende de vlucht'. Een vlucht van El Al van New York naar Tel Aviv werd vorige week met meer dan een half u ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/310649-el-al-vlucht-vanaf-ny-vertraagd-omdat-joodse-ultraorthodoxe-mannen-weigerden-naast-vrouwen-te-gaan-zitten

16
18 Uit Den Haag

@14 Wendel
Zoals ik @16 al schreef:

Vrouwen, homo's, Druzen, katholieken.... Héél véél sterkte!

Nu zijn het rassenwetten, die de Duitsers toen hadden gewaardeerd question
Morgen de homo's en lesbo's, volgend jaar de vrouwen..... question

16
19 Uit Den Haag

Als zèlfs CIDI zich zorgen maakt over wetsvoorstellen van de Regering Netanyahu....
Maar óók andere joodse organisaties maken zich grote zorgen!

'Racistisch en discriminerend' Amerikaanse joodse leiders waarschuwen Israël tegen passages in de ‘Joodse Staat’-wet

Nieuwe CEO van Israel Fund: 'Dit is tribalisme op zijn slechtst' ■ Ongeveer 7.000 demonstranten marcheren naar Rabin Square in Tel Aviv in een 'noodrally' om tegen de wet te protesteren ■ Amerikaanse joodse leiders, gealarmeerd door het vooruitzicht van de controversiële nationale gro ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/320534-racistisch-en-discriminerend-amerikaanse-joodse-leiders-waarschuwen-israel-tegen-passages-in-de-joodse-staat-wet

15
20 Uit Den Haag

@17 : Terecht. In dat land is de Gay Pride Parade puur een provocatie richting orthodoxe joden. En die hebben de vrijheid, homosexualiteit af te keuren, ook als wij daar anders over denken. Sowieso is mij niet duidelijk wat de Gay Pride Parade toevoegt, hier of elders. Maar ik gun ze hun lol.

@18 : Het was een vlucht van El Al. Die man had daarom het recht, te verwachten dat met zijn wensen rekening werd gehouden.

@19 : Vertel eens, hoeveel Druzen, vrouwen, katholieken hebben de joden afgeslacht, wanneer en waar? Hoeveel joden hebben de katholieken afgeslacht, etc.. En hoeveel hebben de moslims er van beiden afgeslacht, enig idee?

4
21 Wendel

@21 Wendel
De mening van sommige mensen verbijstert me.....

@14 houdt je een betoog om puur racisme en discriminatie op grond van ras en geloof goed te praten.
Onder het motto "de dreiging van de islamieten" worden niet-joden zoals katholieken, protestanten, atheïsten, Grieks orthodoxen, niet- gelovigen en anders- gelovigen door deze wet tweederangs burgers question
"Leuk" voor de christelijke en andere families die daar al duizenden jaren wonen!
"Leuk" voor het christendom, wat daar zijn roots heeft met de geboorteplaats van Jezus, waar hij leefde, waar hij werd vermoord en waar zijn graf is!
"Leuk" voor mensen die hun geloof hebben afgezworen!
En "leuk" voor de Druzen, de Bedoeïenen en anderen die zij aan zij met de joden hebben gevochten om Israël op te richten en te verdedigen question

Bah, bah.....

In @21 ga je nog een stapje verder....

Daar wordt een grondrecht zoals betogen drastisch ingeperkt omdat het 'provocerend' is naar extremistische joden die de Verlichting hebben gemist en naar de prehistorie terugverlangen question

En óók de discriminatie van vrouwen mag weer van jou?!

Analyse van Tel Aviv en El Al: Israël glibbert terug naar een strikte scheiding van mannen en vrouwen
Duizenden woonden een gescheiden Chabad bij nadat een rechter de burgemeester had bevolen de scheiding toe te staan. 'Wat ze zeggen is dat we tolerant moeten zijn voor intolerantie', zegt een juridisch expert. Saoedi-Arabië ontving deze week een overweldigend positieve berichtgeving nadat het zijn wereldwijde imago had versterkt door een nieuwe wet toe te passen die vrouwen in staat stelt auto te rijden.
Israël, aan de andere kant, begon de week met een ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/311496-analyse-van-tel-aviv-en-el-al-israel-glibbert-terug-naar-een-strikte-scheiding-van-mannen-en-vrouwen

De vijand van Israël zijn nièt de Palestijnen die tegen de bezetters vechten maar de orthodoxe joden die als een kanker Israël van binnen uit opvreten en teruggooien naar de prehistorie question

14
22 Uit Den Haag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@25 Bedenk wel dat we als EU besloten hebben 3% groei per jaar........

1 minuut geleden geplaatst door DikkeTor

Querido not
Producer van Europapa deelt vijf opmerkelijke feitjes over het nummer

@1 Smaken verschillen. Hoewel ik dit liedje niet zelf zal draaien is het wel vrolijk met een lekkere beat eronder - en een aanstekelijke en p...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@74 We kunnen best mensen hier opvangen alleen niet onbeperkt natuurlijk. Het zou al enorm schelen als de mensen die geen recht hebben om hier ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Tussenderegels
Automobilist aangehouden in België met 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes

Toch een wat lastiger te innen boete blijkbaar....

8 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@79 Ja best. Wat jij wil....

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Jongens allemaal een keppel op toch ?........

11 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@72 Het lijkt mij logisch dat zo'n oorlogssitutie mensen niet in de koude kleren gaat zitten dus dat kan de overheid ook zelf wel bedenken. Mis...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@77 Ik sneer niet in 71. F.O. ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@76 Je weet wat ik bedoel , ze worden toegelaten en in veel gevallen krijgen ze een verblijfsvergunning....

14 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@75 Ik zit hele stukken hier te schrijven en dan kom jij met iets aandragen wat onderaan in mijn reactie staat waarna jij sneert: "Dat kun je ...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Xx Vido HindHairy Pussys PeeingXnxx Videos In TamilXnxx Hindi Video ComRussian Bf HdAmature CucoldTarzan X Movie HindiCartoon PorngifsNude Melissa GeorgeKriti Sanon PornPron Video MomFantasy Hd VideoStewie Griffin PornBbw PormSambapor ORebecca Ferratti NudeSharma Sex VideoAngreji Blue Film DikhaoHil SendelHot Bhabhi Blue FilmMalayalam Sex ComeNatalee.007 NudeXxx Desi DanceRussian Anal TeensMiami AdultsearchPiper MadisonMom X Video HdSoft Porn HindiBlue Film Sister And BrotherAnime Girls SexSmall Tit FlashingEropeofileOur Home 2 HoustonXxxviseosMetallic PantiesReal Homemade Sex TapesMaimy NyanUpskirtanalBokep Ayam KampusEbony Squirt TwitterFloppy TitsXnxx ArbacHermapradite Porn偷拍New Indian Hot Web SeriesHardcore Hindi SexCuckold WeddingIndianporn WebseriesFingering BangingTik Tok Video PornAbdl PornFun Bailey BrooksYura KuramochiCeleb Jihad.comDirttshipNude Couple PhotoshootBf Video Bf SexyVillage Sister Sex VideoHot Japanese PronDiet Of Sex Movie DownloadHot Latino PornTabitha Swatosh NudesKiner Sex VideoCuming In SisterNaked Beach In BrazilPorn Anime DubWhipped Cream SexFilme De Sexo Pornô BrasileiroBig Judy BootyIndian Hot Webseries PornHot Bf MoveAbella Danger CuckoldChloe Sevigny BlowAv4 AnimeXoreaThickbunnylexiDesi 49.xomDesi SelfiDdf Xxx VideoXconfessionaErotic Sexual StoriesP Or NSxprn.comPorna GifWiveloversErotic MenStacey Dash PlayboyTamanna Nude FakePong Kyubi NudeCinema Heroine Sex VideosRebecca LinaresRiver PornHot Stepmom With StepsonBhumika Hot SexMom Deepthroating SonKinsey Sue NudeOmegascanFull Hd PornolarıBeatifull Women PornVideos De Sexo Amador BrasilWoman PornJilbabbugilOdiyasexSuicide GirlLorean PornRonda Rausey NudeSexo Com Travesti AmadorTrinity MooreSucking DiKazoku: Haha To Shimai No KyouseiHindi Bf Devar BhabhiHot B Grade ActressMizugi KanojoDani Daniels PormExploited Teens 32ddSex CelebrityPornstar BrazilianNoodlmagazinKarina HartTara Babcock NudeAngela White Alexis TexasEmily Willia NudeHindi Teen Sex VideoJasmine Grey NudeJanice Janice LeakedPorn MeetingIsabelle Miller OnlyfansChijoku No SeifukuBur PhotoMovie Porn ScenesNina KayyHairypussy EbonySecuction PornEmily Bloom DildoXxx Forced Sex VideosNatasha MolkavoBest Sex MmsJustina Valentine SextapeMuy Zoraas.comPorn Family RealGay Slavery PornGroup PeggingLiterotica.ccomMature Lesbian PornographyMassage Near Me Happy EndingValentinamidgetBabygirlginChaturbate-Sanni LeonCollegegirls Nude