Bedrijf doet vlees voor werknemers in de ban (rtlnieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  97 Reacties

  • 2
  • 838x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@36 De drogreden van de glijdende schaal...

Mijn ervaring leert dat het prima mogelijk is om met diverse levensstijlen naast elkaar te leven. Ik ken echt talloze gezinnen waar een van de familieleden vegetarisch of veganistisch eet, zonder dat van de anderen gevraagd wordt dat ook te doen. Niet iedereen is fundamentalistisch.

Ik vind de verplichting aan bedrijfsrestaurants om vlees te serveren wel nogal fundamentalistisch, trouwens.

4
51 Smiling

@51 , dat laatste hangt af van de context (fundamentalistisch), de wereld sinds 50 jaar veranderd snel en zal komend 50 jaar nog sneller veranderen.
-we komen juist uit de dynamiek dat elkje dag vlees eten normaal is, ik zou dat fundamentalistisch willen noemen, bedrijven die extreem voedzame en kwalitatief hoogwaardige plantaardige menus aanbieden is nu juist de uitzondering, dus juist positief.
Mensen kunnn thuis met diner altijd zelf nog vlees eten als ze willen.

3
52 Goldrush

@40
""nu maak je me nieuwsgierig, wie is ons?""

Ik,mijn kinderen en de vleeseter in het algemeen.

""Immers de zeeen dienen schoon gemaakt te worden, de rivieren ook, de lucht ook.......""

Die idealen heb ik allang geleden opgegeven. Je hebt het hart op de goeie plek maar je vecht een verloren strijd. De onverbeterlijke mens zal zichzelf dood fokken en samen met de planeet ten onder gaan . Dat is wat we doen, dat is wat we zijn. Tenzij we nog op tijd de mogelijkheid vinden om naar andere planeten te reizen om die uit te wonen.

""en voedsel moet overvloedig zijn, en keuze ook, en als er keuze is, kunnen mensen die bewust in vrijheid nemen.""
En vervolgens zeg je dit:
""Mensen die met overvloedige keuze als vb in supermarkten komen, en dan elke dag nog vlees eten zijn niet vrij...... die zijn geindoctrineerd""
Dat noemen we contradictio in terminis.

Maar goed ik ga met mijn geïndoctrineerde kop morgen toch gewoon weer een varkenshaasje bakken. Met champignonsaus, heerlijk.

2
53 Reconquista

@47 Chocolade humus? Haha wtf.
Ik maak het altijd zelf, familierecept, it's the best.

3
54 Yisrael

@27 Ja, dat vind ik ook. Wat mij betreft wordt er gestuurd op gezonde keuzes. Alleen is eten zo'n moeilijke kwestie. Er zijn best wel veel mensen die in de weerstand schieten als het menu gewijzigd wordt. Dat is hier ook zo. Mijn partner wil graag een of twee keer in de week vlees eten. Ok. Dat is zijn feestje. Als ik dan Vega kook vindt hij dat heel lekker. Hoef ik niet te vragen, kun je zien. Hij schept wel door. Toch moet vlees blijven.

2
55 Yesterday

@52 Ik denk dat ik niet duidelijk heb geformuleerd, want volgens mij zijn we het eens.

Het lijkt mij dat elk (bedrijfs)restaurant zelf een keuze kan maken in wat het serveert. En ik juich het toe als die keuze maatschappelijk verantwoord is.

2
56 Smiling

@51 Dat kan prima. Bij ons thuis wordt veganistisch gegeten maar mijn echtgenoot eet af en toe vlees. Ik dring hem niets op en hij roept niet tegen mij dat hij lekker broodjes ham gaat eten. Kwestie van normaal wederzijds respect.

2
57 Mrs. K

@31 Ok. Wat is je punt?

4
58 Yesterday

@57 Zo werkt het bij ons ook. Ik zie wel dat mijn partner (veel) vlees eten een stuk minder vanzelfsprekend vindt dan toen we elkaar leerden kennen, maar dat is echt niet omdat ik hem toesnauw dat hij zijn dode koe maar buiten de deur moet eten.

3
59 Smiling

@55 Dat is zo - en op zich ook niet zo gek.
Ik ben zelf ook niet vegetarisch, ik kijk veel traditioneel en er zit nu eenmaal vaak vlees in die recepten. Daar doe je niets aan. Ik probeer een beetje 50/50 wat dat betreft. Ben zelf nogal weg van krekels en meelworm waar ik dan veel mee experimenteer als vleesvervanger.

2
60 Yisrael

@57 Dat gaat ook niet werken. Het meest overtuigend is lekker plantaardig eten voorschotelen. Hier wordt vlees eten ook veel minder vanzelfsprekend gevonden, zelfs familieleden zijn erover gaan nadenken.

1
61 Mrs. K

@54 Ik ben daar soms te lui voor maar zelfgemaakt is inderdaad veel lekkerder dan uit de winkel. Bovendien kun je als bakkende vegan niet zonder aquafaba (het vocht van kikkererwten) als eivervanger voor macarons, citroentaart, chocolademousse, etc. question

1
62 Mrs. K

@60 Hoe smaakt dat, meelwormen en krekels? Dat heb ik nou nooit durven proberen.

1
63 Mrs. K

@62 Oh ik wist niet dat je dat daarvoor kon gebruiken. Niet zo'n bakker.
Koken daarentegen doe ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, dus tijd genoeg om humus te maken haha.

1
64 Yisrael

@60 ;Ik dacht dat ik een gemakkelijke eter was. Maar insecten? Wow. Ik ken het Wel, maar dan van horen en zeggen. Misschien wil ik het proberen, dan moet het wel aantrekkelijk verpakt zijn.

0
65 Yesterday

@63 Hmm krekels smaken in principe naar niets, tenzij je ze roostert, dan heeft een beetje een chip smaakje. Zeg maar geroosterde krekels met paprikapoeder smaakt precies zoals paprikachips haha. Uhm maar ik eet het bijvoorbeeld in risotto.
Meelworm smaken een beetje naar theeworst, van die pathé, weet niet of je dat kent?

1
66 Yisrael

@65 I love it cause it's healthy. En je kan er echt heel veel mee. Qua smaak stelt het weinig voor, maar als je het goed verwerkt, kun je echt oneindig variëren.
En vaak doe je het toch vijzelen of in de keukenmachine, dus zie je er niks van.

1
67 Yisrael

@60 Bah! Maak je ze eerst dood of eet je ze zo op?

0
68 DaisyDaisy

@68 Die zijn wel doof natuurlijk. Het is niet dat ik die ga vangen en dan ga eten ofzo lol.

1
69 Yisrael

Een meelworm zou ik nog wel willen proberen. Maar dan wel gefileerd, zonder ingewanden.

0
70 DaisyDaisy

Mietjesbedrijf.

1
71 Wild Rover

@4 Een hele salami op brood, dat zal ze leren! question

0
72 Wild Rover

@66 Klinkt niet verkeerd. Ik was gek op theeworst, blijkbaar heb ik echt iets gemist.

1
73 Mrs. K

@69 Thanks, nu heb ik zo’n beeld voor ogen hoe jij met een vlindernetje op krekels jaagt lol

1
74 Mrs. K

Ik heb zo juist een ons of 3 a 4 eigen gemaakte kipshoarma gebakken en wat ik nu op zit te eten. Mjammie mjammie. Gemaakt met de originele Amsterdam kruiden die ze ook in de meeste shoarmatenten gebruiken. En dan met lekkere knoflooksaus en shoarmasaus van Yildriz.

2
75 rebo

@73 Een beetje zout (ik gebruik altijd gejodeerd kaliumzout), paprikapoeder (en evt wat chilipoeder) en wat koolzaad- of arachideolie door de gegijzelde wormen et voilà.

1
76 Yisrael

@76 gevijzelde*

1
77 Yisrael

@76 Het klinkt goed maar mij krijg je niet meer aan de dierlijke producten. Ook krekels mogen van mij blijven leven question

1
78 Mrs. K

@74 Hahaha. Ik moet zeggen dat ik dat vroeger altijd deed in de tuin question
Maar zonder vlindernetje hoor whaha.

1
79 Yisrael

@78 Haha in ieder geval consequent. Voor mij is het een goed alternatief daar theeworst van varkensvlees is.
Maar dat is slechts een van de vele toepassingen.

1
80 Yisrael

@72 Tsss daar is niemand van onder de indruk hoor. Gewoon een heel varken tussen twee sneetjes brood meenemen. Touwtje eromheen en het brood blijft wel zitten.

1
81 Mrs. K

@78 Muggen ook ?

0
82 21st Century Guy

@76 "ik gebruik altijd gejodeerd kaliumzout"

Uiteraard....

0
83 21st Century Guy

@82 Ook die. Is dat gek? Las net nog dat veel muggen die je binnen ziet niet de stekende molestusmug (Culex pipiens molestus) zijn maar de Culex pipiens pipiens, een mug die als twee druppels water lijkt op molestus maar die bloed haalt uit vogels en daarna graag binnenshuis zit (uit de wind). De molestusmug steekt in de nacht en dan zie je ze niet goed.

1
84 Mrs. K

@83 Haha die zag ik aankomen lol.

1
85 Yisrael

@84 De goeden moeten onder de slechten leiden.....

0
86 21st Century Guy

@83 question

0
87 Wild Rover

@84 "De molestusmug steekt in de nacht en dan zie je ze niet goed."

Ik draag een mijnwerkerslamp ,ik zie ze prima. ^_^

0
88 21st Century Guy

Dat veeg je zo van tafel bij de rechter, lijkt mij. Laten ze maar met argumenten komen waarom ze vinden dat ze juridisch gezien het recht hebben, zo in het privé want het dieet van hun werknemers in te grijpen.

Ik zou nooit ofte nimmer bij een dergelijk bedrijf willen werken dat zich zo opstelt, zich zoveel aanmatigt, alleen maar om naar buiten toe te deugen, als een soort PR dus, over mijn rug. Dit zal ze best goede mensen gaan kosten want juist degenen die goed genoeg zijn om weg te kunnen, doen dat ook. Laat ze dan maar zien met hun bloedeloze, spichtige, bleke, spierloze werknemers die overblijven, een frisse, daadkrachtige onderneming te behouden. We zullen wel zien.

3
89 Wendel

@89 Vind het ook belachelijk Maar kansloos voor het gerecht
Vlees eten wordt niet verboden door het bedrijf, maar niet meer verkocht in de kantine
Ze mogen wel zelf vlees van huis mee nemen


Uit het artikel "" Wie niet zonder vlees kan, mag natuurlijk altijd zijn eigen eten meenemen.""

0
90 RonMVV

@90 : Toch, die tekst alleen al, dat insinueert dat mensen zwakkelingen zijn die niet zonder vlees zouden kunnen als ze hier bezwaar tegen maken, geheel neerbuigend. Die anti-vlees-figuren zijn altijd zo overtuigd van hun eigen morele superioriteit, dat druipt er bij bakken vanaf, dat vind ik zo stuitend.

3
91 Wendel

@91 Mee eens dat stuitend is geitenwollen sokken mensen Dezelfde moraal ridders Waarvoor we ook niet naar mooie vrouwen mogen kijken
om te kotsen is het

2
92 RonMVV

@58
Mijn punt is dat er mensen zijn die bij ieder initiatief om de vleesconsumptie te verminderen reageren als een klein kind wiens lolly wordt afgepakt -- zie bijvoorbeeld de compleet hysterische reactie van @34 ('totalitaire deugstaat' -- terwijl het nota bene gaat om een *bedrijf* dat een bepaald beleid voert).

Niemand wil vleesconsumptie verbieden, maar zolang er een enorm aanbod blijft van veel te goedkoop vlees (de kosten van de milieuschade zijn er immers niet in doorbrekend), zal de consumptie niet afnemen. Idem de waanzin op het gebied van de luchtvaart: daar wordt geen enkele belasting over geheven, maar het veroorzaakt wel enorm veel vervuiling, overlast en gezondheidsschade.

2
93 RichardR

Prima.
Gelijk afgelopen met dat meat too

0
94 in holland

Ach ja als je daar een kantoor ruimte huurt kan je net zo goed ergens anders huren.

1
95 meneer van het nieuws

Tja ik kan het best missen het probleem met dergelijke regels is dat het mensen schaadt die het wel dagelijks waarderen.
Motivatie downer maar dat zien mensen met zon instelling vaak niet.

0
96 Eastwood

@93 Wij zijn het met elkaar eens.

0
97 Yesterday

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nighthawk
Muziekdraadje

Xavier Rudd - Follow the Sun | Mahogany Sessionhttps://www.youtube.com/watch?v=XZf_V_iqvVo...

5 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

ongelovenloos
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

" ‘Gedurende tien maanden ben ik vijf keer overgeplaatst van het ene kamp naar het andere, en in elk kamp werd ik omringd door mensen die deze...

21 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

DikkeTor
Australische politie ziet steekpartij bij kerk in Sydney als terroristische aanval

Al dat ongegronde angst voor de Islam, je zou er bijna een fobie van krijgen XD. PS, ik ga even van uit dat het een moeslim was....

21 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

spookrijder
Vader ziet gestolen fiets van zoontje op Marktplaats en confronteert verkopers

@5 Speld in een hooiberg inderdaad....

22 minuten geleden geplaatst door spookrijder

ABRACADABRA
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@11 ho ho ho, wel eerst alle procedures doorlopen dan hè. wat ? zijn die er niet ? o nee, er wordt helemaal niemand een strobreed in de weg gel...

26 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Malinois
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@1Ik kwam deze nog tegen en dacht; Doe er een paar meter bij bovenop en je staat wereldwijd in de spotlights.https://ejbron.wordpress.co...

31 minuten geleden geplaatst door Malinois

Nighthawk
Muziekdraadje

SYNTHONY - Darude Sandstorm by Auckland Symphony Orchestrahttps://www.youtube.com/watch?v=H9r597vJbSQ...

32 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Malinois
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

"Volgens informatie werd de locatie van hun ontwikkeling aan de Russen gegeven door de lokale Russischsprekende bevolking.Slavjansk en Kramato...

38 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Xxx BrasileiroRaveena Tandon Sex PhotoWish Rathod Nude PicHasthmaithunPornstar FoxAntarwasna SexyAnimalfreepornFilmes Pornografia GrátisMaid HentaiWilliam SeedPornstartubesComick.funPote Queen Of The SouthAlyssa Griffith LeakSex HijabPornos Sexo GratisünlüpornoPorn BackshotsPlayboy XnxxSex Room SexNhentai.netmBrandi LuvThainudesBlake Lively SexsceneHot Nude BurnettsSuchitra XxxPorn Hardcore LatinaMissav..comAaron Carter PornWide Hips NudePorn DuaghterAllie Rae Onlyfans LeakedRussian Nudists BeachTye Porn Dudeفیلم سوپرسکسی ایرانی جدیدسكس عربى مصرTamil Xxx Hd VideoDee Williams EscortKelsie Monroe TwitterErothptLeana Headley NudeBokep Rebecca ViralSex Story Bhai BhenNavajo PornSuckingfuckCamerapriveXhanster ComHaileyroseNurse HentaisLasirena69 BrazzersRajsi Verma XvideoVideo Downloader For PornEvelin StoneCerita Sexxx SedarahMinamoKikpornEuro ThotCreeper GuyKriti Sanon Nude FakeCelina Powell BbcRachel PornhubSunny Leone Latest Fucking VideosQudrinhos EróticosXxx Local ComGirlfriend SharedSubway Sex VideoBedt Porn StarsJapanese XxAlexis Texas Mike AdrianoHannahowo LeakedMudr-221AmirahdymeTamil Nude Sex VideosNaughty America CimLesbian Romance XxxStripper NakedKerala Tamil SexIndian Hdsex VideosXxx Sexy Hd Video ComXxx Hot RomansViking AstryrLesbian Seeuction PornAbused ThroatsCamrabbitPeliculas Gratis En Español PornosBbw ChaterbateJav JapanesFoto De Mulher Nua GostosasRomeo And Juliet Nude ScenesBrandylove PornBeautiful Blondes In PornZoey Holloway PornBas Me XxxCaught Sniffing Panties邪恶 少女 漫画HentailfrHd Porno92Facial Overload 4Blue Sex BlueBf Sex Movie Hindi MaiNasty Girl PornGetting Mom Pregnant PornHujab PornSexy Tren PornTop 10 Best PornstarsKelsi MonoroSex KandaHow To Find Porn On YoutubeTraptrannyLulu Chu FootjobPorno . .comSerenity Cox PornAll Sexual PositionsAfreckledgirl LeakedHmn-387XxxturkishVideo Nude MassagePussylineConnie Carter AnalStudentatrix 2 - Willow RyderNithya Menon XxxXxx Nude PicsDeepthroating Balls DeepEx Gf NudeTheguysiteDoggystyle AnalYoga Porn SexJapanese Erotic VideosGay Dicksuckers絵露動画ShemaletumblrBbw GangbankSex Collage GirlVideo Pornográfico De Alicia MachadoRaileytv LeakBokep IndianCameracaseira PornMorenas XxxTiktok Live Nip SlipsAliendildoAnally AbusedFather And SonpornPinay Teen SexHqporner.colmHijab XxxOnlyfans.commXnxx Marathi AuntyLatest Sex PositionRashmi Desai Hot PicsSanny Lioni