Direct naar artikelinhoud

Aanrander Weesperzijde deed mogelijk eerdere poging

De man die op zondag 6 november een jonge vrouw aanrandde op de Weesperzijde, probeerde mogelijk eerder al achter een andere fietser aan te gaan.

De verdachte zou ongeveer 1.70 à 1.75m lang zijn, met kort zwart haar. Hij droeg die ochtend een bril met donker montuur.

Dat blijkt uit bewakingsbeelden, die dinsdagavond aan bod kwamen in het programma Opsporing Verzocht. Op de beelden is te zien hoe de man, even voor het uiteindelijke slachtoffer passeert, achter een andere fietser aan sprint. De fietser heeft er de vaart behoorlijk in zitten. De politie denkt dat die fietser een vrouw was. Of ze zo hard fietste omdat ze wist dat iemand achter haar aan zat, weet de politie nog niet.

Het slachtoffer was onderweg naar haar Diemense woning na een avondje stappen in Amsterdam. Ter hoogte van het viaduct onder de afslag s112 en A10 werd ze van haar fiets geduwd. In een worsteling trekt hij haar naar een nabijgelegen grasveldje waar hij haar schopt, slaat en onzedelijk betast. Daar zijn, zo blijkt uit de bewakingsbeelden, nog fietsers gepasseerd. Het was die nacht echter zo donker dat zij de situatie niet goed in de gaten moeten hebben gehad. De verdachte ging er na de aanranding, die een aantal minuten duurde, uiteindelijk op de fiets van zijn slachtoffer vandoor. 

Uit de beelden maakt de politie op dat ze niet achtervolgd is vanuit de stad. De verdachte heeft waarschijnlijk een poosje bij het viaduct rondgehangen en mogelijk meerdere fietsers benaderd.