De kijkcijfers van vrijdag 13 juli 2018

De TV van gisteren: Mark Rutte verslaat Eva Jinek

14 juli 2018 08:32 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Merlijn Doomernik

NPO 1 vormde op vrijdag de dertiende wederom de solide top op de buis. De meeste kijkers zapten naar Mark Rutte en Eva Jinek. 

Onder meer het zes- en achtuurjournaal (1,34 en 1,30 miljoen kijkers), spelshow Eén tegen 100 (bijna 1,19 miljoen kijkers) en EenVandaag (981.000) deed het gros van de mensen thuis de tv aanzetten ondanks het zomerse weer. 

Gesprek met de minister-president

Ook hingen 942.000 kijkers aan de lippen van Mark Rutte. In Gesprek met de minister-president werden onder anderen de Turkse premier Erdogan en de Amerikaanse president Trump besproken - en dan met name zijn sneer over de Brexit en het defensiebudget van de NAVO-landen.

Jinek

Met 804.000 kijkers volgde Jinek de minister-president op. Te gast waren toptennisser Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter - voor wie op Twitter veel lof klonk. Ook present waren exen Katja Schuurman en Thijs Römer, die samen in de theatervoorstelling Blind date gaan spelen. Uiteraard bleef het werkbezoek van Trump aan Engeland ook hier niet onbesproken en streken Suse van Kleef en Sybrand Buma neer. Sommige kijkers stoorden zich aan het zoveelste 'haat zaaien' van Eva richting 'Twramp'. 

Mamma mia

SBS 6-programma's Hart van Nederland en Shownieuws en de avondetappe sluiten de top tien af. En ondanks namen als Gerard Joling, René en Danny Froger, Samantha Steenwijk en O'G3NE, kon Sterren muziekfeest op het plein onder presentatie van Jan Smit op een bescheiden aantal kijkers van 684.000 rekenen. Opgevolgd door Erica op reis (601.000) en de best bekeken film van de avond was Mamma mia met Meryl Streep.

Voetbal International

Slechts 419.000 kijkers zapten naar RTL 4 om Wilfred Genee uit te zwaaien, vóór z'n definitieve overstap naar Talpa Network van John de Mol. Nieuw was het MAX-programma Professors op pad (NPO 2), dat met 329.000 kijkers van start ging. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven trekt hierin met boswachters naar natuurgebieden.

 
Lees ook: Talpa maakt nieuw seizoen Effe Geen Cent Te Makken

Meer over