Matteo Salvini.
Volledig scherm
Matteo Salvini. © REUTERS

Italië schiet vissersboot met 450 migranten dan toch te hulp

BuitenlandItalië is de 450 migranten aan boord van een visserboot op de Middellandse Zee dan toch te hulp geschoten. De migranten zijn vanochtend overgestapt op een Italiaans schip en een schip van de Europese grensbewakingsdienst Frontex, zo meldt het persagentschap Ansa.

45 reacties

  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Er hoeven geen doden te vallen. Op tijd onderscheppen en terugslepen naar vertrekpunt. Zal vanzelf stoppen als ze dit consequent toepassen. En indien nodig moet Europa maar een wet in die zin opstellen. Als alle Europese landen meehelpen kunnen ze makkelijk de hele Middellandse Zee onder controle houden. Genoeg Europese landen met een zeemacht. De rest kan op een andere manier bijdragen.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Zo ziet ge maar weer, grote woorden ze komen er niet in, kleine daden. Net zo is het hier met de grote schreeuwers van nva en vb. Grote woorden, geen verwezenlijkingen, toch laat een groot deel van de bevolking zich in de luren leggen.
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    Onder druk van de EU . Voor geld doet Italie alles
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Daar gaan we weer. Wanneer gaat de EU dat nu eindelijk oplossen? Indien Juncker zijn rugproblemen zijn opgelost? Een goede fles wijn en je voelt je rug niet meer!
  • Julien Cuypers

    6 jaar geleden
    Dit blijft maar duren en duren. Elke dag zullen er schepen aankomen in Italie ed. dit is een regering die gekozen is door het Italiaans volk om de migratie een halt toe te roepen en wat doen ze? Juist hetzelfde als de vorige regering. Stuur die boten nu eens terug vanwaar ze komen, en vernietig deze of leg ze aan de ketting. Maar neen, ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit opgezet spel is....