Kinderen spelen in een park in Antwerpen.
Volledig scherm
Kinderen spelen in een park in Antwerpen. © bas bogaerts

Wereldwijd werden er deze week ontelbare hitterecords verbroken. En dat is geen goed nieuws

Wereldwijd stegen de temperaturen afgelopen week tot ongekende hoogtes. De ongewone en langdurige hittegolf richt het debat onvermijdelijk op de verandering van het klimaat.

31 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Ferdinand: zoals steeds haalt u hier en daar wat cijfertjes uit studies die uw en ontkenners hun gelijk zou moeten bewijzen zonder de volledige studie te bekijken. Maar nooit lees ik een volledige studie die het zou ontkrachten. Een beetje zielig nietwaar?
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Dit is gewoon een cyclus , een normale cyclus , zoals het al miljoenen jaren zo is . De klimaatverandering is normaal , en niet de schuld van de mens , dit wordt enkel en alleen aangehaald zodat de politiekers de taks op het klimaat kunnen verrechtvaardigen . Om hun vetpot groter te spijzigen . Hun 18000 per maand wordt daar mee betaald . Voor de rest , het is de zon , de natuur die het weer bepaald , en we gaan zo te zien naar een warme periode ....
  • Axel Marckx

    6 jaar geleden
    En toch blijft de meerderheid van de bevolking als een domme struisvogel de kop in het zand steken en doen alsof er niets aan de hand is. Bedankt, negationisten, om op die manier het probleem alleen maar erger te maken. Hopelijk voor u zijn het niet uw eigen kinderen die zullen omkomen van honger en dorst, of verdrinken wanneer een zoveelste tropische orkaan ook onze regio teistert.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Peter Bonacasa, dus die paar warme dagen zijn ook gewoon weer en hebben niet smet het klimaat te maken? Of geldt dat enkel voor koude. Dat het klimaat verandert is duidelijk, dat de mens er toe bijdraagt? Zeker. Is de mans er alleen de oorzaak van? Twijfelachtig.
  • Walter Van Criekinge

    6 jaar geleden
    Wouw een foto van in het bloedhete Antwerpen. Ik woon gelukkig op de parking.