achtergrond

Geenstijl

Beslissing Openbaar Ministerie: Alexander Penthouse wordt niet vervolgd voor penthouse

Nou. Geen Penthouse Proces van de Eeuw dus.

Tweehonderd bezorgde burgers krijgen een dikke fuk joe van het Openbaar Ministerie en MOETEN DOORLOPEN ER IS NIKS AAN DE HAND JA. Ergens vandaag verschijnt er een persbericht van het OM Oost-Nederland, maar wij hebben de email die aan de aangevers is gestuurd al binnen. Het OM schrijft onderzoek te hebben gedaan naar de schenking en concludeert "dat er geen aanknopingspunten zijn voor een strafrechtelijk opsporingsonderzoek naar de in de aangifte genoemde personen". Ook de Procureur-Generaal van de Hoge Raad, die moest checken of Pechtold vervolgd kon worden voor 'ambtelijke omkoping', schrijft (pdf brief) dat er geen reden is om te vervolgen. Dat Pechtold geen valsheid in geschrifte heeft gepleegd en niet is omgekocht wil overigens nog helemaal niet zeggen dat alles rond deze schenking in orde is, maar wij mogen hier eigenlijk helemaal niet over schrijven want in verkiezingstijd een penthouse appartement cadeau krijgen van een bevriende oud-diplomaat is een PRIVÉKWESTIE, wat gezaghebbende Europese instituties daar ook van zeggen. Hele brief na de breek.

UPDATE - Persbericht OM

Geachte heer/mevrouw,

Door u en een groot aantal andere personen is in de periode van 28 februari tot en met 1 april 2018 per email aangifte gedaan. Deze aangifte heeft u gedaan bij de hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Oost Nederland en heeft betrekking op de heer A. Pechtold, een met name genoemde notaris en een onbekend gebleven taxateur.

Voor zover de aangifte betrekking had op ambtelijk corruptie is deze afgescheiden van de andere feiten. Dat deel van de aangifte is beoordeeld door de Procureur Generaal bij de Hoge Raad omdat het Openbaar Ministerie niet bevoegd is aangiftes van ambtsmisdrijven tegen Kamerleden te beoordelen. U zult daarover separaat bericht (pdf) ontvangen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ten aanzien van de andere door u in de aangifte genoemde feiten heeft het Functioneel Parket op mijn verzoek en onder mijn verantwoordelijkheid onderzoek gedaan. Deze overige feiten betreffen in de kern het plegen van valsheid in geschrifte door opzettelijk gebruik te maken van het taxatierapport en de akte van schenking als ware deze echt en onvervalst, alsmede (als dan niet in vereniging) opzettelijk een bij de belastingwet voorziene aangifte (de aangifte overdrachtsbelasting) onjuist of onvolledig doen.

In zijn beoordeling komt het Openbaar Ministerie tot de conclusie dat op basis van de aanwezige stukken geen feiten en omstandigheden blijken die leiden tot een redelijk vermoeden van het plegen van valsheid in geschrifte in en met het taxatierapport en in de authentieke akte van schenking. Het is in beginsel aan schenker en ontvanger zelf om een schenking vorm te geven en eventueel voorwaarden voor het gebruik op te nemen, zoals een zakelijk recht tot gebruik van bewoning. Op basis van het onderzoek is geconcludeerd dat er geen aanknopingspunten zijn voor een strafrechtelijk opsporingsonderzoek naar de in de aangifte genoemde personen.

Ter informatie voeg ik toe het persbericht dat heden ook gepubliceerd is.

Indien u het niet eens bent met deze beslissing, om betrokkenen niet als verdachte aan te wijzen, dan kunt u zich daarover schriftelijk beklagen bij:

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Locatie Arnhem
Postbus 9030
6800 EM Arnhem

Onder vermelding van ‘klacht artikel 12 SV.’

U wordt verzocht bij uw klachtbrief een kopie van deze brief bij te voegen. Het Gerechtshof zal de beslissing op haar juistheid beoordelen. U krijgt bericht van de beslissing van het Gerechtshof.

Ik hoop erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

*De hoofdofficier van justitie *

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.