main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
13 juli 2018 — 13:09

Juncker bedankt Rutte voor steun bij rugpijn: ‘Hij voelt zich nu prima’

Jean-Claude Juncker heeft premier Mark Rutte bedankt voor de ondersteuning die hij hem woensdagavond bood toen hij pijnaanvallen had als gevolg van een aandoening aan zijn rug.

De voorzitter van de Europese Commissie dankt daarnaast de Portugese premier António Costa, die ook hielp om Juncker op de been te houden rondom een diner tijdens de NAVO-top in Brussel, zo meldt het ANP.

De voorzitter kampte met een erg pijnlijke aanval van ischias die vergezeld ging van krampen, zei zijn woordvoerder.

Hij heeft publiekelijk gezegd dat dit zijn vermogen om te lopen beïnvloedt en dat was woensdagavond helaas het geval, aldus de zegsman. “Hij voelt zich nu prima.”

Te veel gedronken

Volgens de woordvoerder krijgt Juncker de standaardmedicatie voor zijn aandoening voorgeschreven. Mediaberichten dat Juncker te veel had gedronken noemde hij “smakeloos, beledigend, onelegant en oneerlijk’’.

Er was volgens hem geen sprake van een combinatie van alcohol en pijnstillers.

Geen ernstige gezondheidsproblemen

Rutte zei donderdag dat Juncker voor zover hij weet geen ernstige gezondheidsproblemen heeft, maar al een tijdje kampt met een rugprobleem.

Juncker heeft een drukke week voor de boeg en reist komende week naar China en Japan. Er gaat volgens zijn woordvoerder geen dokter mee.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer