Alle 225 hondenuitlaatplekken in Enschede verdwijnen (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  28 Reacties

  • 2
  • 561x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Betalen ze wel nog steeds hondenbelasting? Dat moet dan gelijk worden afgeschaft, want dan heeft de gemeente helemaal geen kosten er meer aan, als ze alle poep zelf moeten oprapen.

2
1 Wendel

Wie heeft overigens dat idee in de raad gegooid? Allochtonen?

6
2 Wendel

Islam en hond gaan niet samen dus,,, moeten deze honden uitlaatplaatsen verdwijnen want met Islamiseren daar kan je als stad toch niet vroeg genoeg meebeginnen toch?

En wedden dat je voor het gerecht ervoor kan zorgen dat je ook geen hondenbelasting meer hoeft te betalen of stukken minder. Want als je ergens belasting voor betaald hoort men ook voor te zorgen dat het geld dan ook daar voor besteed word anders is het diefstal.

6
3 vis

** gebruiker verwijderd **

@1 : In het stuk staat dat er nog steeds hondenbelasting moet worden betaald.
IK denk als je hier een zaak van maakt, dat je het gaat winnen en dan geen belasting meer hoeft te betalen.
Het is nl. niet zo dat dit geld gebruikt mag worden voor algemene middelen.
Ik ben benieuwd.

4 verwijderd9139144

@1 ; Lees het artikel. Ze betalen een aardig bedrag per hond aan hondenbelasting. Dat bedrag gaat niet omlaag na het weghalen van de voorzieningen.

In mijn gemeente betaal ik een stuk minder maar zijn eigenlijk ook geen voorzieningen. Alleen repressie. U mag niet dit en u mag niet dat. Nee, recht op een rustig losloopgebied heeft u ook niet want mountainbikers, fietsers, hardlopers, picknickers, verjaardagsfeestjes, clubuitjes en ik weet niet wat nog meer hebben net zo veel recht om daar te zijn en dan met u uw hond maar aanlijnen. Er worden zelfs bij de vleet vergunningen verleend voor niet-honden evenementen in de losloopgebieden.

Note: 5% van de natuur hier is losloopgebied... 300 meter verderop is aanlijnplicht maar daar is het uitgestorven.

0
5 Mariska3

Veel hondenbezitters zullen de hondenpoep niet opruimen als ze gewoon hondenbelasting moeten blijven betalen. En terecht.
Daar gaat de gemeente nog spijt van krijgen en over een paar jaar komen de veldjes terug en dan zullen de investeringskosten hoger zijn.

2
6 A Passenger

@5 Wij hebben hier in de gemeenteraad gelukkig een aantal hondenliefhebbers zitten en daarom hebben we twee losloop gebieden in de buurt. Er zijn ook wel meer losloop gebieden in de hele stad (Alkmaar), alleen gaat de gemeente nu huis-aan-huis controleren of hondeneigenaren aangifte hebben gedaan wat een beetje NSB-achtig begint aan te voelen.

Wat ik ook maar niet begrijp is dat men geen kattenbelasting invoert en flinke boette gaat geven aan de eigenaren van katten die buiten lopen en niet naar binnen worden gehaald. Als mijn hond een vogel pakt, is dit fout. Als ene kat een vogel pakt, is het best want natuur. Als mijn hond die kat pakt, is dat ook best, want ook dat is de natuur. Maar nee, dan gaat die vlieger plotseling niet op.

1
7 Bluth

@1 natuurlijk niet dat is daar ook helemaal niet voor.
Ik betaal het gewoon niet onzin.

1
8 Eastwood

-Het onderhouden en schoonmaken kosten ongeveer 86.000 euro per
jaar.
-Begroting, de hondenbelasting brengt dit jaar 910.000 euro op

Blijft over 824.000,00, maar de kosten van de paar honderd hondenpoep-afvalbakken die geleegd moeten moeten daar nog van af. Een ruime schatting, pak hem beet 200 prullenbakken? kosten 1000,00 per stuk per jaar is 200.0000,00

De binnengekomen hondenbelasting levert de gemeente Enschede dus sowieso zo'n 600.000,00 paar jaar op.

Helaas hebben klagers die een rechtszaak willen i.v.m. kwijtschelding belasting wettelijk geen poot om op te staan:

Hondenbelasting: waar gaat het geld naartoe?
Over het algemeen gaat het bedrag dat jij als hondeneigenaar betaalt aan hondenbelasting naar voorzieningen voor je hond. Zo worden van het geld uitlaatplaatsen en -veldjes aangelegd, worden er speciale afvalbakken voor hondenpoep geplaatst en speciale dispenser met poepzakjes. Ook de controleurs worden hiervan betaald. Toch zijn gemeentes niet verplicht om de betaalde hondenbelasting uit te geven aan voorzieningen voor honden. Het is ook toegestaan om dit geld uit te geven aan andere doeleinden. Dit zorgt onder veel hondeneigenaren voor ophef en is ook één van de redenen dat sommige gemeentes de hondenbelasting hebben afgeschaft.

Bron: https://www.gewoonovergeld.nl/artikelen/waarom-betaal-ik-hondenbelasting/

Ik kan me voorstellen dat de hondenbezitters in Enschede kwaad zijn!

0
9 Nieuwsgierig

En straks niet klagen over hoendepoep, he?

0
10 Hein2

De hond als volledige melkkoe dus. Gemeentevolk zal wel kattenvolk zijn.

3
11 Wild Rover

@9 Aanvulling: Vergeten de kosten er af te trekken voor de sontroleurs hondenbelasting en de administratie/facturatie. Ik gok 2 man fulltime. Kosten 100.000,00 er blijft dan over 500.000.00 voor de gemeente.

0
12 Nieuwsgierig

@12 Typefoutje moet zijn, controleurs.

0
13 Nieuwsgierig

Dat mensen zo fulmineren tegen katten van anderen in hun tuin is ook vrij nieuw. Terwijl het altijd normaal is geweest dat katten loslopen, nu ineens mag dat niet meer van hun. Omdat ze weleens een kattepoepje in hun tuin vinden. Dan moeten ze ook maar netten over hun tuin spannen zodat vogels er niet meer kunnen poepen.

3
14 Wendel

Wel geld opstrijken met honden belasting echter er dan niks voor willen doen alleen maar innen, hondenbezitters melkkoetje van de gemeente.

2
15 Rattocasi

@14 Wat dacht je van zwanen in de wijk die kakken de boel helemaal onder.
of de kattenplaag elk stukje los gespit grond kakken ze onder. Maar nee alleen de hondenbezitters moeten belasting betalen om het gat van de gemeente te dichten.

3
16 Rattocasi

82,92 euro per jaar per hond.
Brengt de hondenbelasting dit jaar 910.000 euro in het laatje van de gemeente.
Het onderhouden en schoonmaken kost de gemeente Enschede ongeveer 86.000 euro per jaar.

Zie hier melkkoetje is geboren, je viervoeter levert de gemeente dikke winst op om een ander gat te vullen.

1
17 Rattocasi

@14 "Dat mensen zo fulmineren tegen katten van anderen in hun tuin is ook vrij nieuw. "
Nou, dat is toch al vrij lang en terecht. Wel hondenbelasting, aanlijn-plicht, etc. maar de katten mogen gewoon rondlopen.

2
18 RobP

Gewoonterecht, net zoiets als recht van overpad,

Wat mankeert al die mensen die zo nodig een huis met een tuin moeten en dan de hele boel betegelen, hier en daar een plantenbak, en zeuren over katten en vogels die schijten en bladeren die van de bomen van de buren waaien. Neem dan een huis met dakterras. Want wat die mensen willen, is geen tuin maar een extra buitenruimte.

1
19 Wendel

@14 Het is gewoonweg hypocriet.

Ik ben verantwoordelijk voor mijn hond, waarom jij niet voor je kat? Als mijn hond een wild dier grijpt dan zijn de poppen aan het dansen. Wanneer je kat een wild dier grijpt is dit heel normaal. Je kat mag loslopen, want het is een kat, dat is de natuur. Een hond die losloop is ook de natuur. Je kat mag in mijn tuin schijten, wroeten, plantjes vernielen, vogels wegjagen. Mijn hond mag niet in jouw tuin schijten, wroeten, plantjes vernielen, je kat wegjagen. Wanneer een kat kroels is mogen katten voor geluidsoverlast zorgen omdat de eigenaren te lui zijn om ze binnen te halen. Mocht mijn hond een keer blaffen krijg je direct gezeik. Katten die niet binnen worden gehaald mogen zomaar op vreemde mensen aflopen, om aandacht vragen, terwijl je daar niet van gediend bent. Als mijn hond dit ongevraagd doet ben ik verantwoordelijk.

Het is meten met twee maten. Buiten dat zorgen de katten die niet naar binnen worden gehaald voor veel overlast, en zijn ze ook nog een funest voor de vogelpopulatie. Het erge is nog eens dat ze spelen met de dode vogels, ze komen weer thuis om te vreten. Jij hebt een kat, jij bent ervoor verantwoordelijk, maar blijkbaar lijkt die vlieger niet op te gaan. Ik zeg altijd maar zo, als er een keer een kat door de tuin vliegt en mijn hond heeft een slecht humeur, is het pech gehad voor de kat.

2
20 Bluth

@14 Oh, vogels zijn wilde dieren, dat is met katten niet het geval.

1
21 Bluth

@19 Dus omdat jou kat in andermans tuin schijt moeten ze maar ergens anders gaan wonen?

1
22 solidsteel

@22 , Tuurlijk!, net als de moslims, komen massaal binnen, maar bij een discussie moeten wij,
emigreren om van de moslims af te zijn.

2
23 Walter

@20 : Dus jij vindt het normaal dat jouw hond mijn kat doodbijt, als die in jouw tuin komt? Dan mag jouw hond, als die zich op terrein begeeft, waar hij niet thuishoort, zijn kop eraf worden gehakt. En je kind ook. Want huisdieren zijn gezinsleden. Niet met twee maten meten. Proportionaliteit doen we niet aan.

1
24 Wendel

Weliswaar komt mijn kat alleen buiten in een tuigje in de achtertuin, maar mensen die willens en wetens goedvinden, dat hun huisdier het huisdier van een ander doodt, alleen omdat ze van die zeurders zijn die alles "overlast" vinden, en jaloers want jouw kat mag wel en mijn hond mag niet, van die lantaarnpaal-pissende terrein-afbakeners, die doen mijn bloed koken.

1
25 Wendel

Een kat is net zo goed een huisdier als een hond dat is. Daarom zou voor beiden dezelfde regels moeten gelden. Hond aan de lijn? Kat dus ook. Hond mag niet overal poepen? Kat dus ook niet. De vergelijking met een dier als gezinslid gaat niet op. Het is een gezelschapsdier, geen kind, dus geen gezinslid...

1
26 uahoera

Ze zijn beiden gezelschapsdieren maar traditioneel gelden er verschillende regels voor. Ook zijn ze niet hetzelfde, dus kun je niet hetzelfde eisen.

Honden moeten aan de lijn omdat ze een gevaar vormen voor mensen en andere dieren. Katten niet. Beiden vangen wel eens een vogel.

Honden schijten overal op de stoep als het aan de baas ligt, mensen trappen erin, dat is niet zo bij katten.

Honden hebben ziektes die ze op mensen kunnen overbrengen, zoals schurft en wormen, katten niet.

Er zijn veel verschillen in de praktijk w.b. overlast, en mensen die zeuren over hoopjes van katten in de tuin zijn wat mij betreft mierenneukers. En hebben absoluut niet het recht, katten iets aan te doen. Ze kunnen ook kattenwerende middelen gebruiken. Ofwel citroenmelisse e.d. planten, middel tegen muggen ook nog en voor je gezondheid. Er zijn nog meer planten zo. Daarnaast heb je van die geluidsgolven-verjagers, geurverjagers etc..

Er zijn dus wel andere dingen te verzinnen dan die katten kwaad te doen omdat je het type bent dat over alles valt van anderen.

0
27 Wendel

@24 Nee, dat is niet normaal. Net zoals dat het niet normaal is dat jouw kat bij mij in de tuin komt, of dat jouw kat wilde dieren dood. Begint het nu eindelijk bij je te dagen dat als jouw kat dieren mag doden en zomaar bij mij in de tuin mag komen, dat mijn hond de kop van je kat er gewoon vanaf mag buiten? Is de natuur, hoort erbij.

Als mijn hond in je tuin moet schijten, is de natuur, hoort erbij. Als mijn hond achter eenden aanzit, is de natuur, hoort erbij. Snap je nu hoe hypocriet je bent aangaande honden en katten, en dat je van honden eigenaren dingen eist die je van jezelf als katteneigenaar niet eist?

Jouw kat heeft niets in mijn tuin te zoeken. EN dan kan je wel leuk zeggen dat beetje poep, maar ga jij maar eens tuinieren en je zit lekker in de kattenpoep te kutten. Kattenbelasting, en een flink bedrag per maand ook voor alle overlast die katten geven. Het is ook niet zo dat ze af en toe een vogeltje pakken. Dankzij verwilderde katten van mensen die nooit omkijken naar hun kat is de vogelpopulatie (niet alleen in Nederland) behoorlijk gezakt. Katten zijn massamoordenaars.

0
28 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

21 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Desi VaviSexy Hot Nude BhabhiRough Milf PornRamon Monster AnalTumblr TwinksDakota BlareSwing Out Sisters AnimeBf Porn MovieNepali Der BfPluming PornBbc Vs EbonyReddpicsHolland Roden NudeBlakc AmbushBangla Bf DikhaoXnxx NegradPinky Paradise ContactsLesabin XxxBo Katan NudePornpics.comkAmateurs PornosLulu Chu ShoplyfterBig Titty RedbonesPorono ArabicIggyamoreBhabhi VideoBoy X VideoTrain PornWww India Bf ComJohnny Sins GfTrain Journey Sex VideosRawdoggingMilf PegginPornhub RedditPornographique GaySgentredgirlCelbirty PornBestsex ScenesXxx PiccharTherealtouchxxPawgemily1Ma Mere Full MovieVirgyn PornGranny Hairy PussyJav ShGia Derza TwitterBrst Blow Job EverJohnny Sins NakedAmerican Sunny Leone Sex VideoVoyeurs TeensLatina GangbangedKobeni HeightPornography In Middle EastScarlett Witch PornVoyurehousetvHdpornorOne Punch ManpornHamster MoviesXnxx Hd IndiaPorn Pic GalleryErome BbwMature Naked Women PicsXvixdeosNurse Porn VideoBig AsstrannyI.agefapIndian Faking VideoSon And Mom Share BedAbrabic PornPersiam PornCojiendo Galilea MontijoMisty Mundea NudeColumbian PornstarsPhotoacompanhatesSnapchat XxxPorno CoréeRachael Taylor NudeLani Rails PornGay FuckingCumeating InstructionsXnxx VedesParis Holton SextapeKarina Kapur XxxPictures Of People HavingsexPorm ComicsHard PornBryci VideosMan Boy SexBf Video Mp4Sensual Sex Video HdJapan Aunty PornNarse PornXnxx Sister HdHot Pressing BoobsSeducing Free PornBrowser Porn GamesWrestle Porn GayKueenkatiaPlease Screw My WifeEcchi NudeNudeteen SelfiesKhalil NudeUp Skirt PocsNicki Minaj Naked PicsWife Boss Sex StoriesTamil B Grade SexGree Mature PornDylan Ryder PovUnbirth PornBecky Crocker NudeIndian Girl GandThickbunnylexiPorn HersGallery Of Big TitsAndrea Jeremiah NudeLatinateen AnalKamukta Audio StoryRimi Sen Sex VideoHindi Audio Sex StoriesHelplessness PornEmbarrassednudefemalesTaboo Daddy PornThe Porn DoodIpornHistória De IncestoBig Assmomಸೆಕ್ಸ್ VideoPorn With PlayboyNude Women Free PicsSexy Nude CelebritiesYour Sex VideoWww Mallu Sex Videos ComCelbrity Nude VideosFatal Model.Kiana DiorBollywood X VideoWife Amature PornRealaty PornBig Boobs Mom XxxMia Khalifa AnalMilf FuckedTapana Telugu Movie Watch OnlineDesi Bhabhi Xxx SexNaked Women SexySara JqyBbw Chan TitsNewgroundsBokep Jepang No SensorJason Luv DickXnxx Tamil Teen