Minister Bruno Bruins (Medische Zorg).
Volledig scherm
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg). © ANP

Minister sluit deal over duur medicijn tegen spierziekte SMA

Voor circa tachtig zeer jonge kinderen met de ernstige spierziekte SMA komt een peperduur medicijn vanaf 1 augustus in het basispakket. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft een deal gesloten met fabrikant Biogen waardoor dit voor 'een aanvaardbare prijs' kan.

  1. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag
  2. Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam
    PREMIUM

    Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam

    ‘Nooit meer!’, zeggen we ieder jaar als we op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken. Maar het gebeurt tóch steeds weer. Hoe herdenk je in een wereld die in brand staat en waar het conflict in Gaza een gitzwarte schaduw over de Dam werpt? Betrokkenen staan kaarsrecht tegenover elkaar in de discussie over wat er herdacht moet worden. ,,Ga tijdens die twee minuten stilte te rade bij jezelf over wat er gebeurd is in Israël en Gaza en hoe dat te voorkomen.”