Gezondheid
  • 1
Het blijkt dat ze een heuse obsessie met gewicht hebben. “Hoe je er altijd slank uitziet? Zoek een BFF! (Best Fat Friend)”, schertst het blad deze week. Op de glanzende pagina zien we foto’s van celebrities zoals Chrissy Teigen en Paris Jackson die ieder kletsend met een vriendin ove ...

7 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
2
2

De ziekelijke obsessie met dun zijn is inderdaad wellicht wat te ver doorgeschoten - zie bijvoorbeeld de modellen.

Maar waarom zou je dikke mensen niet aan kunnen spreken op hun gewicht? Op die foto is het toch echt niet normaal hoor.

En dat weten die mensen die zich - tot ergernis van de auteur - schamen zelf blijkbaar ook wel, anders schaamde je je niet. Die schaamte suggereert al iets van bekentenis, het onder ogen zien dat er inderdaad wel iets mis is (in, nogmaals, gevallen van mensen die gewoon echt dik zijn).

1 progressiefliberaal    
7 maanden geleden door progressiefliberaal
8
Meld

Rotdikkerds! question

2 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
7
Meld

Zeur... Gewoon minder/anders eten en meer sporten. Het is allemaal zo moeilijk niet.

3 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
11
Meld

Waarom mag je niet fatshamen. Als zij zich mogen laten gaan, mag ik dat toch ook.

4 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
10
Meld

Ik had eigenlijk gehoopt dat dit geschreven was door een dikkerd maar Madeleijn heeft geen grammetje te veel.
Dan rest alleen nog maar een links dametje dat graag overdrijft. question

5 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
9
Meld

@4 ,

Dat klinkt nog best logisch eigenlijk ook.

6 progressiefliberaal    
7 maanden geleden door progressiefliberaal
4
Meld

@5 Ooit bij Jinek zaten er eens twee van die zeurende spekkies, dat was wel goud.

Madeleine zal nog wel wat deugpunten nodig hebben.

7 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
9
Meld

@6 Weet ik toch.

8 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

Achterlijke vetkleppen.

9 toecutter    
7 maanden geleden door toecutter
11
Meld

Tegenwoordig mag iedereen alles tegen jou,in dit geval de mensen die steviger van formaat alles zeggen maar als die mensen iets terug zeggen dat willen ze niet hebben. Raar zitten mensen maar in elkaar.

10 Erika    
7 maanden geleden door Erika
2
Meld

@4 Zo werkt het niet altijd, sommige mensen hebben bijvoorbeeld psychische problemen waardoor ze veel gaan eten en die kunnen echt niet ineens af gaan vallen als iemand ze af gaat zeiken. Het is trouwens ook helemaal niet nodig om andere mensen af te kraken vanwege hun uiterlijk, mensen moeten zelf weten hoe ze er uit willen zien.

Nou heb ik in periodes dat het slecht gaat en ik veel medicatie moet gebruiken ook last van overgewicht of in ieder geval een bolle kop door de prednison en dat vind ik heel naar en ik zou er dan al helemaal niet blij van worden als mensen daar over zouden gaan zeiken. Je weet dus gewoon niet hoe het zit met mensen met overgewicht en je hebt er ook niks mee te maken, dus laat die mensen gewoon lekker met rust en ga je bezig houden met je eigen lichaam, daar mag jij helemaal zelf van bepalen hoe het eruitziet.

11 RoosjeB    
7 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

@9 Achterlijke reactie.

12 RoosjeB    
7 maanden geleden door RoosjeB
1
Meld

@11 Tja, je hebt altijd mensen die vanwege genen, of ziekte, of medicijnen, of (gevolgen van) zwangerschap of whatever hun gewicht niet helemaal kunnen controleren. Dat zal best, maar dat zijn wel de uitzonderingen.
Over het algemeen komt het gewoon neer op te veel, te ongezond eten en te weinig beweging. Eigen schuld, dus.

Sorry, maar mensen bepalen zelf hoe ze erbij lopen en ik bepaal zelf wat ik daarvan vind. Ik lever graag kritiek op uiterlijk, daar ga ik voor dikke mensen geen uitzondering voor maken. Moet je maar niet dik zijn.

En begrijp me niet verkeerd, dik is niet hetzelfde als lelijk. Ik hou van een fit lichaam, maar er zijn ook hele mooie volle vrouwen - mannen met een beetje buikje kan ik ook nog wel tolereren als de rest okay is.
Maar als ik kijk naar een vrouw als Nikki de Jager (NikkiTutorials op YouTube) die ook wat dikkie is - nou prachtig hoor. Goede uitstraling. En Amalia is ook best een 7.

13 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

Xeg je dat ook tegen een verslaafde van alcohol. Is je eigen schuld. Een verslaving is een ziekte xoek maar op. Btw hoeveel biefstuk verslaafde ken jij en hoeveel groente junkies ken je? Vast geen een. Waarschijnlijk wel patat,chocolade,snoep verslaafde. Die mensen krijgen geen vil gevoel en blijven maar eten. Gooi je ze op een dieet van meer vetten en eiwitten en minder kh dan kunnen ze zich wel beheersen. Helaas met eten kun je niet stoppen. Je kunt wel iets doen aan gedrag en hulp bieden.

14 xativa    
7 maanden geleden door xativa
1
Meld

@13 Ik zou het als zo'n uitzondering heel onprettig vinden als mensen iets over mijn gewicht zouden zeggen, terwijl ik daar dus door het gebruik van prednison niks aan kan doen. Nou moet ik zeggen dat ik nooit negatieve reacties krijg van mensen op mijn uiterlijk, ook niet als ik voller ben door de medicatie, maar als ik wel nare reacties zou krijgen dan zou ik me daar heel onprettig over voelen. Het voordeel is wel dat mijn man me er leuker uit vindt zien als ik boller ben en dat ik heel veel leuke kleding in allemaal verschillende maten heb en mezelf voor de rest ook goed verzorg en opmaak en dat soort dingen, dus ik zie er volgens mij toch altijd wel acceptabel uit.

15 RoosjeB    
7 maanden geleden door RoosjeB
3
Meld

@14 Als je verslaafd bent, moet je hulp zoeken.

"Helaas met eten kun je niet stoppen."
Jawel hoor, dat kan heel makkelijk.
Je moet voedsel halen, bereiden en op eten - drie dingen die jezelf moet doen.
Ik eet 2300/2400 calorieën op een dag en stop dan.
Waarom kan een ander dat niet? Waarom moet een ander zich volstoppen met vet, koolhydraten, zout - en whatever?

16 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@16 Er zijn natuurlijk ook mensen die echt verslaafd zijn aan eten, dan is het een pure verslaving en dat lijkt me heel erg lastig. Je moet namelijk altijd eten, dus je kunt niet ineens met eten stoppen. Ik had vroeger een vriendin die dat had, uiteindelijk bleek die eetverslaving ontstaan te zijn nadat ze op jonge leeftijd verkracht was en toen ze in therapie ging en het beter met haar ging kreeg ze ook steeds minder last van die eetverslaving en viel ze af. Dan kan je wel zeggen dat zo iemand niet de hele tijd moeten eten, maar zo simpel is het dus vaak niet.

17 RoosjeB    
7 maanden geleden door RoosjeB
1
Meld

@15 Nou ja, het is niet dat ik een op een uitgebreide reviews over iemands gewicht/uiterlijk ga verkondigen. Maar zo een beetje roddelen vind ik wel leuk lol. En in een ruzietje of zo wil ik er ook nog wel eens wat uitgooien, maar goed, dan vragen ze er ook om.

Zeg maar, over iedereen wordt wel eens geroddeld. Ik hoor mensen ook wel eens achter m'n rug om wat smoezen. Het is niet anders. Lijkt me niet iets om overgevoelig voor te zijn. Gewoon lekker laten lullen.

18 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@17 Goed, ik stel de zaken vast wat makkelijker voor dan ze zijn. Altijd makkelijker praten als je er zelf geen last van hebt.

Maar zoals ik zei, als je verslaafd bent, moet je hulp zoeken. Bijvoorbeeld in therapie.
Je hebt toch zo'n programma - My 600lb Life - en daar zie je soms ook dat ze therapie nodig hebben, omdat ze in het verleden allemaal dingen hebben meegemaakt, tja. Dat proces moet je dan maar doorstaan, want je bent gewoon ziek dan.

Uiteindelijk is het de enige oplossing, minder eten en meer bewegen. Of je moet tevreden zijn met het lichaam dat je hebt en commentaar maar over je heen laten komen. Dat ben je niet uit, namelijk.

19 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@19 Het is ingewikkeld, niet iedereen die overgewicht heeft heeft problemen of een ziekte en er zijn ook mensen die ondanks hun overgewicht heel tevreden met hun lichaam zijn. De meeste mensen die overgewicht zonder achterliggende oorzaken zoals een trauma of medicatie hebben die weten natuurlijk ook wel dat ze teveel eten en te weinig bewegen, maar blijkbaar is er toch iets waardoor ze niet kunnen stoppen met eten.

Ik vind het heel erg naar als ik overgewicht of een hele bolle kop heb door de medicatie en heb dit in periodes dat het slecht ging en ik veel prednison moest gebruiken ook besproken met de immunoloog. Hij zei dan altijd dat ik me daar helemaal niet druk om moest maken, dat het duidelijk door de medicatie kwam en dat het wel weer beter zou gaan als ik af zou gaan bouwen en dat was ook waar, maar ik baalde er toch van. Mijn familie zei dat ik op moest houden over dat overgewicht en blij moest zijn dat ik die medicatie kreeg en dat ik zonder die medicatie al tien keer dood geweest zou zijn. Nou weet ik natuurlijk wel dat ze gelijk hebben op zo'n moment, maar ik vond het toch niet leuk om zo bol te zijn en vooral zo'n bolle kop te hebben.

20 RoosjeB    
7 maanden geleden door RoosjeB
0
Meld

Het afzeiken van dat prinsesje is trouwens helemaal walgelijk, echt heel naar als allemaal mensen zo'n kind af gaan zeiken op internet. Waarschijnlijk heeft ze nog gewoon een beetje last van puppyvet, dat had mijn dochter ook tot ze een jaar of vijftien was en daarna werd ze spontaan slank.

21 RoosjeB    
7 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

@20 Ja, ik kan me wel voorstellen dat dat heel vervelend is voor jezelf. Je wilt toch zo goed mogelijk voor de dag komen.

22 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@21 Mwa, ze heeft genoeg voordelen, dit is de andere kant van de medaille. Internet is nu eenmaal een beetje gek.

23 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

Zo'n blad is toch alleen geschikt als pleepapier

24 Olivina    
7 maanden geleden door Olivina
0
Meld

Slecht gedrag moet je niet aanmoedigen en mag bekritiseerd worden. Echter kan je dit nog wel op een normale manier doen.

25 solidsteel    
7 maanden geleden door solidsteel
3
Meld

Slecht gedrag? WTF man, wie ben jij dat je een ander iets wilt voorschrijven

26 Olivina    
7 maanden geleden door Olivina
1
Meld

@26 ,

Toch is het zo gek nog niet.

Drugsgebruikers, alcoholisten (oké dat is eigenlijk wel een beetje hetzelfde) enzovoorts worden toch ook op hun slechte gewoontes aangesproken?

Als het om dingen gaat waar iemand niks aan kan doen, dan is het lullig en onterecht ja. Maar dingen die je zelf in de hand hebt, daar moet je ook maar gewoon een beetje tegen kritiek kunnen hoor. Dat is net zo goed een stukje sociale controle.

Mensen zijn als sociale dieren nu eenmaal geneigd bepaalde normen te forceren. Het zou niet best zijn als we die neiging niet hadden want dan bleef er weinig over van de 'samen'leving.

27 progressiefliberaal    
7 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@26 Tja het is schadelijk voor je gezondheid dus slecht gedrag. En ik wil een ander niets toeschrijven hoor. Maar je moet niet gaan janken als iemand wat zegt over je slechte gewoontes.

28 solidsteel    
7 maanden geleden door solidsteel
0
Meld

Het is schadelijk voor de gezondheid? Wat precies? Er zijn dikke mensen die veel en ongezond eten, maar ook veel dunne mensen die veel en ongezond eten. Er zijn dikke mensen die matig en gezond eten en dunne mensen die matig en gezond eten. Aan iemands uiterlijk zie je niet direct alles af. En zolang je iets niet zeker weet vel je geen oordeel. Ik denk dat het zowiezo beter is als iedereen zich met zichzelf bemoeit en eens iets minder oordeelt.

29 Olivina    
7 maanden geleden door Olivina
1
Meld

@16 ik kan al bij 1600-1800 kcal per dag stoppen met eten. Helaas zie je dat niet aan mijn uiterlijk af. Wees blij dat je een goed werkend lichaam hebt en oordeel niet over een anders als je er niets van weet

30 Olivina    
7 maanden geleden door Olivina
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Arjan (28): Voor mijn vijftigste wil ik genoe...
In deze rubriek vragen we lezers naar hun rel...

1 dag geleden door AD

Kabinet erkent blunder met energierekening: T...
Het kabinet heeft achterhaalde gegevens gebru...

1 dag geleden door AD

Salvini heeft effect: Aantal “vluchteli...
De Italiaanse “grenzen dicht”-politiek werkt...

1 dag geleden door Inter

Dodental mazelenepidemie Filipijnen stijgt to...
In de Filipijnen is het dodental door de maze...

1 dag geleden door Wilmama

Alec Baldwin vreest voor zijn veiligheid nada...
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin kroop zate...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Amy
Juncker geschokt door Hongaarse campagne...
@111 Wat mis ik hier ? Wie is wijhuis ? Ik zi...

minder dan een minuut geleden door Amy

kelb1977
Concurrentiepositie Nederlandse voedingsmidde...
Waarom moet een bedrijf altijd winst maken? A...

minder dan een minuut geleden door kelb1977

jdj
EU: “Minder asielzoekers dan vorig jaar” ...
Hebben dezelfde mensen deze cijfers uitgereke...

minder dan een minuut geleden door jdj

alexandroepimenco
Wat komt hierna? Vingerafdruk in identiteitsb...
Bannon heeft gewoon gelijk....

minder dan een minuut geleden door alexandroepimenco

120db
TERREURBITCHES...
https://www.topics.nl/jihadexpert-over-is-wed...

1 minuut geleden door 120db

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig