NOS Nieuws

Spaar ze allemaal! Europol lanceert voetbalplaatjesactie van criminelen

De Europese politieorganisatie Europol lanceert een WK-spel dat ertoe moet leiden dat voortvluchtige criminelen worden gepakt. Vanaf morgenochtend kunnen deelnemers via een speciale website plaatjes verzamelen van de meestgezochte criminelen in Europa, vergelijkbaar met voetbalplaatjes. Zo kunnen ze het sterrenteam van de 'Crime League' bij elkaar sparen.

Het criminelenvoetbalteam kent 25 "spelers", onder wie twee mannen die door de Nederlandse politie worden gezocht. Het gaat om Said Razzouki en Ridouan Taghi . Zij worden gezien als kopstukken in de criminele wereld in Nederland en zouden als opdrachtgever betrokken zijn geweest bij verschillende moorden in het Amsterdamse en Utrechtse criminele circuit.

"Deze actie heeft maar één doel: Europeanen bekend maken met de gezichten van criminelen. Als je weet hoe ze eruit zien, herken je ze misschien. Dat kan net het laatste puzzelstukje zijn dat de politie nodig heeft om hen te arresteren", schrijft Europol in een verklaring.

Adventskalender

Het is niet de eerste keer dat Europol op een ludieke manier aandacht vraagt voor gezochte criminelen. In december kwam de politie-organisatie met een adventskalender. Elke dag kwam een crimineel uit een ander land aan de beurt.

De kalender leidde onder meer tot de arrestatie van een Portugees in Amsterdam. Hij werd gezocht voor seksueel misbruik van een meisje van 6 in Groot-Brittannië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl