Een Amerikaanse Black Hawk-helikopter wordt gedemonteerd bij een grote verplaatsing van materieel in de haven van Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Amerikaanse Black Hawk-helikopter wordt gedemonteerd bij een grote verplaatsing van materieel in de haven van Rotterdam. © Marcel van den Bergh/de Volkskrant

Trump houdt niet van NAVO en dwingt Europa na te denken over toekomst zonder VS, maar kan Europa militair zonder Amerika?

de VolkskrantPresident Trump zal woensdag op de NAVO-top in Brussel naar verwachting Europa onder druk zetten om meer te besteden aan defensie. Hij houdt niet van de alliantie en dwingt Europa na te denken over een toekomst zonder de Amerikaanse veiligheidsparaplu. Een gedachtenoefening met verrassende wendingen.

39 reacties

  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Als Europa zijn eigen boontjes dopt zonder telkens geholpen te moeten worden door de VS, dan gaat het een vreedzame toekomst tegemoet met meer samenwerking met de omringende landen.
  • Patrick Mestdagh

    6 jaar geleden
    Die Blackhawk op de foto ziet er verdacht veel als een Chinook uit.
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    In “het Europa” van vandaag is geen geld voor de oprichting van een leger! Al het geld gaat naar de leiders zelf, of via “EU-subsidies”, zoals “landbouwsubsidies” naar wijndomeinen in Italië of andere grote onroerendgoed aankopen. EU = het grootste fraude orgaan aller tijden!
  • chris Scheveneels

    6 jaar geleden
    Begrijpen wie begrijpen kan wij hebben de USA niet nodig hebben indien nodig wapens genoeg.en denk je nou echt dat de Russen Europa zouden aanvallen?? Nee daar hebben de Russen niets aan,we doen zaken met de Russen en zij met ons zodus dikke zever meer niet
  • Myriam Michiels

    6 jaar geleden
    Gewoon al die brol buitengooien. Het enige dat Trump wil is geld, wel, al die amerikaanse troepen terugsturen naar huis. Case closed