Dionne Stax wil niet over Humberto Tan praten

Dionne Stax wil nog steeds niets zeggen over haar affaire met Humberto Tan. Ze vindt dat ze geen verantwoording hoeft af te leggen over haar privéleven. Dat zegt ze in Vrouw Glossy. Als Stax wordt gevraagd of ze geen weerwoord had moeten geven, stelt ze dat ze daar ‘geen enkele behoefte toe’ voelde. “Bij de NOS werken journalisten, we doen ons werk, presenteren Het Journaal, maar we doen nooit uitspraken over ons privéleven. Dat heb ik nooit gedaan, toen niet en dat doe ik nu ook niet.

Bijna heeft Stax een huwelijk kapotgemaakt. Ze was niet bang dat ze haar baan kwijt zou raken. “Nee, geen moment. De NOS heeft juist enorm achter me gestaan en me geholpen waar ze konden. Vorig jaar was op werkvlak een enorm goed jaar. Dus eigenlijk heb ik niets gemerkt van een negatief effect door al die publicaties.

De Stax-Tan-rel heeft wel veel impact gehad. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik het allemaal oké vond. Dat was zeker niet zo. Maar ik heb me vooral ook heel erg verbaasd over het feit dat als er een artikel wordt geplaatst, andere media dat klakkeloos overschrijven. Waardoor het een soort van ‘waarheid’ wordt.”

Op een gegeven moment vroeg ik me echt af waar dit nog over ging. Dat ook familie en vrienden belden en zeiden: hebben ze het nog wel over jou?! Ben jij dit nog wel?! Ik was in ieder geval heel blij met hun steun, daar heb ik héél veel aan gehad.

Veel collega’s uit het vak en deskundigen adviseerden Stax en Tan om gewoon eerlijk te zijn over hun affaire. Nu hebben ze over zichzelf afgeroepen dat het er in ieder interview weer over gaat.

Het Vrouw-interview met Dionne Stax kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen