door Trompetsignaal in Wetenschap  ·  24 Reacties

  • 4
  • 456x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als een kwart van het genoom van deze oorsprong is blaast dat het idee dat het van microevolutie op. Zeker als ik lees hoe divers de soorten zijn waartussen die uitwisseling plaats vindt.

0
1 Trompetsignaal

“Blaast het idee van microevolutie op” @1 bent u creationist?

Er wordt niks opgeblazen, het inzicht wordt vergroot. Zo gaat dat in wetenschap

1
2 Lerac

@2 ik ben zeker geen creationist, maar die lopen hier wel rond.

0
3 Trompetsignaal

Zoals geitenneukers hun gen overdragen op de geiten?!

6
4 Topperz

Meer, meer van dit soort artikelen!

0
5 Vaartuig

@2 In die pseudowetenschap wordt het opgeblazen.

0
6 Reagurius

@4 Nee mensen en geiten zijn niet te kruisen.

0
7 Reagurius
8 Trompetsignaal

@3 . Ik ken u natuurlijk niet maar ik herken wel het soort termen waar u zich van bedient in uw post @1 . Het ‘opblazen’ van ‘ideeen’ en de term ‘microevolutie’. Allemaal typische creationistische termen.

Vandaar mijn reactie

0
9 Lerac

@9 Ik zal me even voorstellen.
Ik ben van opleiding moleculair bioloog-geneticus , bestuurskundige.
Mijn moeder is wel christelijk-creationistisch maar daar was ik als 11 jarige al los van. Al bleef ik nog en tijdlang braaf naar het equivalent van de zondagschool gaan. Ik heb me zelf aan de drogredenen van creationisme ontworstelt en ken de gedachten en retorische trucs van beide kanten door en door. En gun jongeren die hier nog steeds meeworstelen wel een sneller “ losmakingsproces”. En ik walg van mensen die evolutie afdoen als een theorietje, zonder dat zezelf een basaal begrip van biologie of evolutie hebben. Dus ja ik ken de termen. Misschien dat je dat tussen de regels leest?
Jumping genes ken ik nog van uit mijn studie dus. Toen was wel duidelijk dat virussen en andere mechanisme voor behoorlijke horizontale genuitwisseling zorgden. Dat was ook een van de grote zorgpunten bij patentering van genen. Alleen waren toen dit soort percentages en verspreiding nog niet bekend. Die cijfers maken duidelijk dat soortgrenzen een wassen neus zijn en geen “firewall” zoals creationisten ons graag doen geloven.
En, om de boel om te draaien, u heet eigenlijk Carel? En denkt uit woordkeuze standpunten te kunnen afleiden? Bent u dan marketeer??

0
10 Trompetsignaal

Ik ben heel blij met jouw doordachte en eerlijke reactie @10 . Dit wat jij schrijft bedacht ik me in grote lijnen. Ik ben alles behalve een marketeer, denk eerder een ervaren bestuurskundige, bestuursadviseur, wetenschapper op veel terreinen (alles wat ik maar vinden kan) en vooral toch innovator. Kortom ik denk na, zo diep als maar kan. Ik ben (volstrekt) ongelovig, vind religie levensgevaarlijk, maar kan me heel goed vinden in iemands persoonlijke geloof. Sterker, dat zou ik verdedigen.

Ik heb, kan ik ook niks aan doen, heel veel klanten die je als bevindelijk zou kunnen typeren. Ik ken niet alleen de discussies, ik heb ze ten diepste gevoerd. Daaruit ontdekte ik dat je aan het taalgebruik kunt afleiden of iemand mogelijkerwijs creationist zou kunnen zijn. Ik ken de technieken, de tactieken, de trucs, en ben er een tijdje lang stevig ingegaan. Al doende heb ik me ten diepste bekwaamd in evolutie, genetica, geologie en nog zo wat.

Springende genen ben ik tegengekomen bij bacterien en virussen. Niet bij hogere soorten. Crispr/Cas9 maakt het mogelijk om transgenische mutaties aan te brengen. Dat gaat enorme veranderingen teweeg brengen. Bedrijven die om christelijk ethische gronden alleen op feno niveau werken gaan het niet redden

Ok, tot zover Lerac

0
11 Lerac

Herkenbaar profiel. Ik werk ook als manager/adviseur bestuur. Ook ik ben ongelovig maar ook geen reductionist. De discussie en diepgang zoek ik ook.

0
12 Trompetsignaal

@11 En jouw echte naam moet geheim blijven?

0
13 Reagurius

@1 . En toch...dit is een creationistische opmerking die verwijst naar een ontkoppeling van micro-evolutie en macro-evolutie. Want als de micro-evolutie wordt opgeblazen wordt daarmee ook de macro-evolutie opgeblazen....einde verhaal ET .Een echte bioloog zou die opmerking niet maken.....

1
14 Magister Nivardus

@14 dan begrijp je de opmerking niet zoals ik hem bedoeld.
Ik bedoelde hem provocerend. Microevolutie veronderstelt dat er soortgrenzen zijn. Barrières die genenuitwisseling op grote schaal uitsluiten. Dit onderzoek bewijst dat die grenzen niet bestaan, omdat de uitwisseling van deze genen loopt van bacteriën, schimmels naar “hogere” planten en dieren. Niets is heilig. Ten tweede het feit dat hij een zgn hgoeroe dieren wel een kwart van het genoom een oorsprong heeft als springend gen. Dat bewijst dat het geen marginaal verschijnsel is, maar een majeure factor in de genetic drift.
Verder vind ik het buitengewoon idioot dat ik als “ongelovig” bioloog de begrippen van een creationist niet mag gebruiken. Komt toch een beetje over als gedachtenpolitie uit 1984. Overigens zijn er nog steeds academisch geschoolde biologen die wel degelijk in microevolutie geloven maar niet in microevolutie. Maar goed dat is “geloof” en heeft weinig met wetenschap te maken.
Zo zul je me in discussies over racisme ook zien uitleggen dat het begrip ras nergens opslaat bij mensen. Maar het woord ras gebruik ik dan veelvuldig.
Punt is dat ik de discussie niet aanga vanuit een positie als wetenschappelijke autoriteit of het wetenschappelijke methode, maar enkel de feiten in het artikel als vertrekpunt neem.

0
15 Trompetsignaal

@13 jouw echte naam toch ook

0
16 Lerac

De volgende wetenschappelijke ontwikkelingen zullen komen uit de systeemtheorieën. Dit zijn voornamelijk inzichten die we krijgen uit dynamische systemen waarbij twee actieve open systemen invloed op elkaar uitoefenen en elkaars grondtoestand kunnen beïnvloeden. Het zal alles vele malen complexer maken. We beginnen nu net te begrijpen hoe alles echt werkt in detail. Voor de mensen die zich willen conformeren aan een harde werkelijkheid met beperkte mogelijkheden is het echter slecht nieuws. Niks staat vast en alles is op elk moment instaat om te veranderen mits de dynamiek dit toestaat.

0
17 Tafka Mike

@14 , @15 . Het gaat er niet om of je wel of niet deze termen moet gebruiken. Niemand verbiedt je wat dan ook. Wel, en dat is gewoon realiteit, hebben veel wetenschappers en dan met name evolutiewetenschappers en biologen flink last van creationisme. Niet alleen de onvoorstelbare kullekoek die ermee gepaard gaat, maar zeker ook de agressieve stijl insluitend de nodige scheldpartijen en op-de-man gedoe.

Creationisme is een belediging voor alles. Voor de rede, voor de wetenschap, ja, zelfs voor de betreffende religie zelf.

En dit maakt dat bijvoorbeeld ik allergisch ben voor elke term die reminicenties met creationisme heeft. Daarom reageerde ik ook in het begin van deze draad zoals ik deed. Trompetsignaal bediende zich er vrijelijk van en daarmee de reacties over zich afroepende.

Het lijkt me verstandig om dergelijke termen niet te gebruiken. Zonder je daartoe enigermate toe te verplichten: gebruik leidt tot discussie. Dat heeft deze draad wederom laten zien.

0
18 Lerac

@17 . Niet zozeer uit de systeemtheorieen maar eerder uit de nonlineaire dynamica. Complexiteit in veel systemen ontstaat door fractale eigenschappen die zich niet of nauwelijks onder ‘rustige’ of evenwichtssituaties voordoen maar wel onder ver-uit-evenwicht situaties.

We weten dat chaotisch gedrag ‘opeens’ kan ontstaan, we kennen het mechanisme. Maar erop voorbereid zijn we eigenlijk nauwelijks. Dat heeft zeker ook te maken dat nonlineairiteit op zich nogal ongrijpbaar is. En omdat er wiskundige kennis bij vereist is om het echt te kunnen vatten.

0
19 Lerac

@14 Hij was sarc off vergeten.

0
20 Reagurius

@15 . Wat een veelzeggende emotionele reactie. Fascinerend....

1
21 Magister Nivardus

@21 de emotie druipt eraf, maar wat je punt nu is?

0
22 Trompetsignaal

@22 . U ziet het niet? Dat bedoel ik dus, zo gaat dat met emokickers en zelfbenoemde nepwetenschappers . Fascinerend, dat dan weer wel......

1
23 Magister Nivardus

@23 Ik had nog even het idee dat je een inhoudelijk punt had, meer dan het lege woordenspel van sarcasme. Ik had de ijdele hoop dat je fascinatie ongeveinsd was en zich zou laten vergezellen door nieuwsgierigheid, maar ik vergis me.

0
24 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

10 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

23 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

27 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

29 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

38 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

8 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

NK. App
Stik PornOnlyfans Free VideoLance AlexanderPictures Of LabiaRajsi Verma Hot VideosHindi Sex CallNadhiya NudeAsian Hot Naked WomenVideos RobadosListcrawlereCarmen Electra TitsDeeptroat BbcPornomejorHd Porn ComisClaudia CapertoniFeaks Of CockKerala Homemade SexIndia Aunty PornTelugu Sex DanceBf Kannada FilmShakeela Malayalam SexXxx 1950Hairbrush MasturbatingOirn HubCumming On VideoXxxcvomXxx Sister Brother SleepingKailani Kai Johnny CastleMonster 3dpornBlow Job SisterAdult Porn MiviesSnapchat Gay NudesBoabronha ComMilf SquirtedNude ProstitutionMalaika Arora Sexy VideoMike Adriano PrecumSunny Leone Latest XxxBrother And Brother Sex VideoStatue PornBukkakeebonySister AnalpornReddit PornstarBarely LegalteensFriday The 13th NudeHgirlswayIndian Proun VideoAnime X X X XHouse Chores Porn GameDeepthroat AsmrHomewreck JoiHentai Pc GamesHayley Williams NudesXnxx BsdmAnime PoenNude India WomenPorn Pure TabooCelebs NudePov Virtual Reality PornVideos Gay PornográficosPitite PussyEmily Rose NudePutas TojuanaDesi FreshmmsJackplusjill: Roomies Sofia And Mary Meet CandyBathing BrazzersTaylor Swift NipleNaked And FunnyBree Daniels VixenRashmika Mandana XnxxGents To Gents SexDeep Black AnalMyvidsterlcomAdult Dvd For SaleChorokee DassMassive Dick PornSomali NudesRobot Sex VideoChinese Big Boobs PornSex SiteMia Makkova PornFirst Blow Job Ever3d Porn ComicaVoyeur-housetvReddit PornstarsPornos Con MuñecosJustin Owen PornXxx Hot PicJanvaron Ki ChudaiMia Khalifa Xxx New VideoAmber Heard.nudeNude CheerledersExercise XvideoBrzzers XnxxNaked Girls KissingHardcore Force PornTranssenualFemale Public MasturbateEbony Live SexHuge Tits TitfuckingShraddha PornFree Malayalam Sex VideosWife Naked SelfieAnime Naked PornXmasterX Granny TubePormo LegendadoChinese Kitty NudeGudiya Wala CartoonDesi Men NudeHard Fast Sex VideoKamasutra PornIndiasexvideoAmerika SexSelena Gomez Hot SexSavannah Bond Full VideosXx Picture Xx PicturePornbikiniPornos.culonasStormigee Onlyfans LeakedYvonne De Carlo NudeWifebbcMasajes XxxHot Pron StarSunny Leone Bf HotPoolblowjobMaeurn SmilesXxx Video RecordingFat Puusy LipsMaikalifa Xxx VideoPorn ThreesomeBeauty Pageants NudePhorno FotosStreaming JavVideo Sexe ViolentNude VaginasXxnx SuhagratReality Kings NewVictoryaxo GymTeens Cry PornLapk GaySinfuldeeds ColumbianJapanees Gay PornXnxx For MoneyBig Boobs Sexy Video HdBangla Full Sex MovieWww Keralaxxx ComIndian PorntubesStormy Danials Blow JobYop Free Porn Sites