door Yesterday in Politiek  ·  36 Reacties

  • 8
  • 665x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

klikken leidt tot geouwehoer - heeft u een directe link TS?

4
1 Jeb

Hoogste tijd dat de allerrijksten een flink stuk van hun vermogen wordt afgenomen en verdeeld onder de allerarmsten...

5
2 Topperz

Link leid nergens naar, alleen gezeur over vanallesennogwat, maar niets te lezen.

3
3 doxbar

@2 u bent tegen eigendomsrecht? - als niemand wat heeft hoe komt u dan aan geld?

7
4 Jeb

Het punt is dat alles kapot ge[raat wordt met het steeds opnieuw opstoken van discussies dat er uiteindelijk niets gebeurt. De tegenstanders van nationaliteit en identiteit, ofwel de elitaire multinationals, eurofielen en de multiculti schreeuwfabriek van links, willen de nationale identiteit naar de kloten helpen en zijn gewoon openlijke vijanden om de orde en rust in de samenleving te herstellen. We hebben feitelijk een Trump nodig die de teringzooi hersteld. Daar hoeft geen discussie meer over gevoerd te worden.

6
5 sparta

@4 nooit Piketty gelezen. Lange periodes van vrede leiden tot opeenhoping van kapitaal bij een kleine groep. Simpelweg omdat het rendement op kapitaal in een (pre)kapitalistisch systeem altijd groter is dan het rendement op arbeid.
Alleen oorlogen en revoluties (lees bloed) hebben tot nog toe geleid tot een herschikking, uh, vernietiging uh, herverdeling van de armoede. Je zou zeggen dat we in de 21eeuw beter zouden moeten weten, maar we zijn nog gegijzeld door 19e eeuwse ideologieën die herschikking in de weg staan.

2
6 Trompetsignaal

@6 een gematigde vorm van socialisme is helaas nodig en bestaat ook al kamerbreed in NL

6
7 Jeb

Degenen hier die op de populisten stemmen zullen vast geen miljardair zijn...
Idioot of horige..., kiest u maar.

9
8 Hadjememaar

"Het zijn de fractievoorzitters van grote partijen, die maar blijven roepen dat ze sappelende Nederlanders tegen boze migranten zullen beschermen, terwijl die Nederlanders vooral meer bestaanszekerheid willen."

Allebei graag, mag dat ook? Hoe meer migranten, hoe meer onderdrukking van vrouwen/aggressie tegen autochtonen en hoe meer concurrentie voor sappelbaantjes.

3
9 Wendel

Zolang de middenklasse het niet verkeerd bekeken heeft, is er geen reden tot verandering. Waarom teren op afgunst als je het zelf prima hebt?
En gek genoeg zijn die 'arme sloebers' in het westen er ook niet op gebrand om de ultrarijken te vergezellen anders deden ze wel wat.

6
10 Wild Rover

@7 : Bestond.

3
11 Wendel

@9 Nee, de auteur is blijkbaar een migrantenknuffelaar. Bij hen is alles de schuld van de inkomensongelijkheid. question

7
12 Wild Rover

Ik ken helemaal geen gegoede middenklasse in Nederland.

3
13 in holland

@2 zegt degene die zich als ‘zeer rechts’ en als ‘links hater’ beschouwd. Hilarisch. Heb je zelf niet door dat een extreemlinkse uitspraak doet? Ja, ik zeg extreemlinks, want de linksen die ik ken willen niet eens zover gaan.

2
14 Diederik82

@14 Wie zegt dat ik links of rechts ben?! Ben vooral vóór eerlijk en rechtvaardig!!

3
15 Topperz

@10 : Alle plaatsen waar ooit autochtonen ongedwongen met elkaar kennismaakten, verbroederden, plannen smeedden zijn inmiddels opgedoekt of onschadelijk gemaakt, inclusief het web. Overal spionnen, verklikkernetwerken, camera's, microfoons, politie, ge- en verboden, net zolang tot autochtonen uitsluitend nog op voorschrift volgens de participatiewet, onder dwang, met elkaar omgaan, en nooit in grote groepen. De jongemannen van islam hebben de straat, het openbare zwembad, de shisha-lounge, de ouderen het theehuis, autochtonen niets.

Geen café'tjes meer want rookverbod. Geen buurtwinkeltjes want overal weggewerkt. Geen buurthuizen meer, voetbalfanclubs zijn van aard veranderd door constante repressie, motorclubs worden gecriminaliseerd en bestreden door de overheid, andere clubs moeten per sé islamieten toelaten en worden overgenomen, enzovoorts.

Dáárom doen ze niets, dat is zo gepland en georganiseerd, en dan nog het verbod op foute dingen zeggen en foute woorden gebruiken, dáárom niet, precies volgens plan, en het werkt.

3
16 Wendel

Wel weer erg typisch dat de zichzelf noemde ‘zeer rechtsen’ op dit forum, in dit draadje juist zeer linkse socialistische bijna communistische uitspraken doen. Vermogen afpakken van de bovenklasse en evenredig verdelen onder de onderklasse. Hilarisch gewoon.

Behalve mijn mede VVD’er Wild Rover uiteraard. question Die blijft consequent.

4
17 Diederik82

@15 lekker eerlijk en rechtvaardig om vermogen van de bovenklasse af te pakken en te verdelen onder de onderklasse. Dat vind ik alles behalve rechtvaardig. Dat is communisme / doorgeslagen socialisme en daar ben ik fel op tegen.

7
18 Diederik82

@16 daar gaan we weer framen. Altijd hetzelfde feitenloze frame. Genoeg uitzonderingen. Genoeg plekken waar multiculturalisme tegen wil en dank wel werkt. Maar dan is het jouw beurt om weg te kijken.

2
19 Trompetsignaal

@18 Dan doe nog maar een extra belastingschijf van 75% bij een salaris van boven 1 miljoen en extra hoge vermogensbelasting boven de 100 miljoen!!!

3
20 Topperz

etreem veel geld
en nu is het de middenklasse
met schuld

4
21 info

@17 : Nee, de neoliberale globalisten, de roofkapitalisten, die noemen ons extreem-rechts. Als scheldwoord.

4
22 Wendel

gewoon manipulatie van de nieuwe miljardairs.

3
23 info

@19 is er gewoon treurig aan toe.

6
24 info

@24 excuus bedoel @16 Wendel.

6
25 info

Geld = energie. Want iemand met minimumloon verdient per uur een x hoeveelheid geld, en houdt daar een x hoeveelheid geld aan over na vaste lasten. Die laatste hoeveelheid neem je als maatstaf. Die staat voor de hoeveelheid energie die zo iemand erin steekt om een uur te werken.

Realiseer je, dat er mensen, die via allerlei slimme financiële - en bedrijfsconstructies dankzij de arbeid van al die minimumloners geld binnenkrijgen zonder dat ze daar energie in hoeven te steken. Zelfs als ze slapen.

Hoe rechtvaardig is dat?

3
26 Wendel

tja wat moet je met al die rare miljardairs. die hebben ook nog last van het feit dat een ander nog meer geld heeft.

wel leuk

en als de wereld vergaat dan vreten ze hun geld op.

pffftt fijne avond verder.

5
27 info

@26
Het feit dat ze minimumloon verdienen, zegt iets over capaciteiten
Stoppen die minimumloners toch met werken...…………. kunnen ze genieten van bijstand
Of ze zetten zelf een bedrijf op, gaan zzp'en

5
28 La Cabana

Uit het artikel:
Acht van die miljardairs tezamen bezitten momenteel meer dan de armste helft van de wereldbevolking.

Toch ècht belachelijk!!

8
29 Uit Den Haag

@4 Jeb

8 mensen die net zo rijk zijn als 50% van ALLE mensen......
Je zal het toch met me eens zijn dat dit nèrgens op slaat!

9
30 Uit Den Haag

Met veel macht komt ook veel verantwoordelijkheid; geld is een vorm van macht.
Maar dat nemen die mark Zuckerberg en die Amazon kerel; ze geven vrijwel niks terug aan de maatschappij die rijk heeft gemaakt. multinationale bedrijven als apple,google, facebook, amazon teren veel op de Amerikaans natie als het gaat om veel dingen, maar iets teruggeven nee hoor.
Ze maken allemaal misbruik van allerlei belastingdealtjes in diverse landen, in Europa, Azie
En vervolgens zijn die zelfde bedrijven die zeuren over mensen als Donald Trump. Zij zijn de reden waarom de achterban van Donald Trump op laatstgenoemde stemde.

1
31 Handalf

@30 die smerige multinationals en hun ceo's zijn profiteurs pur sang.

2
32 Handalf

@26 Bloed, zweet en tranen, maar innovatie, gat in de markt vinden e.d. mag ook beloond worden, maar eens dat eerlijkheid ver te zoeken is. 1dollar per dag voor 10 uur in een naaiatelier.

0
33 Trompetsignaal

Hoewel ik het ermee eens ben dat steeds extremere ongelijkheid niet goed is, is het stuk nogal slecht geschreven.

Eerst gaat het over wereldwijde uitbuiting, vervolgens over Nederland - waar je toch niet kunt stellen dat het lot van de armsten vergelijkbaar is met de armsten wereldwijd.

Dat zorgt ook meteen voor een vreemde tegenstelling: enerzijds wordt er gepraat over een groep die ondanks hard werken, nooit wat zal bereiken of iets van zekerheid op zal kunnen bouwen. Tegelijkertijd zijn er blijkbaar miljoenen stemmers op centrumrechts en een grote variëteit aan beroepsgroepen die de middenklasse vormen en hiervan profiteren.

Internationaal en nationaal lopen door elkaar. Wat beschreven wordt is misschien relevant internationaal gezien, voor Nederland is het onzin zoals de auteur zelf eigenlijk al toegeeft door aan te geven dat een gigantisch deel van de Nederlandse bevolking wel degelijk profiteert (zij het niet zoveel als de absolute toplaag van miljardairs - maar zoals de auteur ook stelt: dat wil het grootste deel ook helemaal niet).

2
34 progressiefliberaal

Gaat toch niks mee gebeuren en het verschil zal alleen maar groter worden, aangezien de rijkste aan de touwtjes trekken en de bevolking onderdanig gehouden worden met anders krijg je geen banen.

2
35 Rattocasi

Een feit is dat de rijken het geld aangedragen krijgen van de armen!

Hetzelfde is met voetballers de meeste kunnen kunnen net lezen maar doordat een hele lading zolen zwijmel verdienen ze miljoenen!

Kijk bij Juventus een voetballer 105 miljoen is net zoveel als het salaris van bijna alle werknemers van FIAT.

0
36 Zie Hier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Correcties bij @12:groter worden roep = groter wordende roep;tendert = tendeert.Mijn excuses....

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Wedergeboren
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

@6 "En jij kunt mij niet dwingen" Duidelijk is dat er van wat voor dwang dan ook natuurlijk geen enkele sprake is. Het lijk...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bram brabant
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

Zou top zijn.En degene die geen kans op asiel maken het land uit. Rwanda bijvoorbeeld.En wanneer het land van herkomst veilig is, ook opzout...

6 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@19Bedankt, maar werkt bij mij niet....

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

   En wie stond aan de basis hiervan, door zich sterk te maken voor keihard optreden n.a.v, zogenaamde 'Bulgarenfraude'? Juist j...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

En jij kunt mij niet dwingen om via omwegen iets te kunnen lezen.Succes gewenst, met het plaatsen van al die betaalmuren en abonnementensites....

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Graaier1000
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

'"Volgens het bericht gaat het om een klein groepje bedreigers."Vast weer die fascistische ultra-linksen!/so'@4 Wedergeboren,Getuige...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

sockknitter
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@7Het gaat om een klein groepje. Dat zijn niet de "gewone" burgers....

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Op een bepaald moment is men het beu denk ik.🤔Dat volk blijft maar binnen wandelen. En wij maar betalen....

10 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

NK. App
Chudachudi BoiReal Family Incest PornSexlivecam FreeFree Porn HubbAlexandra Daddario True DetectiveButtselfiesAlexis Fawx Porn VideosHenti LesbienHardcore VideosVoyeur VideosWorld Famous PornSkylar Vox - CookiesPornografia GueyGold Hd TubeBlue Picture Blue Picture26regionsfmWest Indies Sex VideosOussyViolet Starr PovFacefucmIchika Nagano UncensoredKurama PornCamsurfXxx StiruesPonoresLive JasmimRule 34 KirbyGwyneth Partlow NudeAmisha Patel SexEnluxuretvChina Bf Sexy情色 网站Xvideo Indian Web SeriesBeautiful Aunty Romance VideoPussy SuckingFasting Porn404hotfoundXxx Sex PSemi De SouraCuming On My MomJapanesetgirlPorn Comics StepmomMissionarry PornTherealmslondonNoelia OnlyfansSky Bri XKendall James PornRon Jeremy JailGapagapNew Xxx Video In HindiWww Tushi ComGay Rimming PornAsian Ig ModelsLove Randalin PornVivo GratisReno Gold XxxXnxx SelfieShizuku HentaiIndian Private Sex VideosTamil Mallu MoviesFpov VrCarli Nicki PornEbony Bbw JoiVoiss.comPornoxxxxxIndian Girls X VideosRealbaresolesAriella Ferrera PovJapanese Anal CreampieAsssexyFull Porn VidepsLena The Plug BlowjobAnnabel ReddBlackpussy EatingLynaritaa OnlyfansSuck Clit PornWww Sexvid ComMadison Beer TitsفلیمسکسXxx Com Hd Video DownloadTarzan NudeNatasha Nice DoctorAmateur Casting PornQuadrinhos PornGrupps De PutariaFilme Pornô Brasileiro Filme Pornô BrasileiroErotica AsiaSesyTamil Girls In SareeXnxx Tamil HeroinsGay Bsdm PornArmpit LickingBhabhi Se SexPornfidelity - Gabriela Lopez Wakes Up For A FacialPaja NetJijab PornJanibcnPictures Of BlackpussyAshley Perkins NudeBengali NudeXnxx Aunty DesiPaulina Gaitan HotEstella WarrennudeYoutube Free PornXcfnm PornShannon Twins PornKelsi Monroe NurseBlackmonsterterrApp OmegleLespian AnalEmjaybird OnlyfansNude Beach XnxxBoobs Pictures NudePooja Sex ComNude Petite TeenagersKiki Cherry PornRajsi Verma PornPono MexicanMelonstubes ComPornos MujeresBrlla BellzTatiana Schwartz NudeLocal Boudi Xx VideoB Grade Movie ListFree Porn WebsiteNudeafericaBig Titty Brazilian Bruna Paz Anal CreampieVideo XhamsterBokep Indo PremiumMiho My Love HentaiLatest Sex Video ComRose Monroe Only FansNaked UnderwaterOld Wife SharingCelbrity DeepfakePerfectgirlsporn NetRaven NakedSex ShizukaXxx Hd Beautiful GirlAbigale Mandler PornSleeping Porn Hd VideosPond SexAbigaile JohnsonPovshemaleCelebsvideoParidisehill PornPorn BonecaPornvideodownloadFree Fuck PornOld And Young Bf