RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Politie maakt excuses aan eigenares 'uitgedroogde' paarden

Foto van de 'uitgedroogde' paarden. Beeld © Facebook / Politie Buren

De politie heeft de eigenares van een kudde pony's in het Gelderse Zoelen op Facebook ten onrechte beschuldigd van slechte verzorging van haar dieren.

Volgens de politie stonden de dieren in de brandende zon in een wei zonder water, maar bij nader inzien bleek langs de wei een sloot te lopen waaruit de pony's makkelijk en voldoende konden drinken. De politie betreurt de actie, zegt een woordvoerster.

'We moeten onze dieren zeker niet vergeten'

Agenten plaatsten op Facebook een foto waarop te zien was hoe de politie 'met een geleende emmer' een drinkwaterbak vulde. In het onderschrift beloofden de agenten dat ze 'nog zaken gingen doen' met de eigenares. "Met deze warme periode moeten we zeker onze dieren niet vergeten en hen verzorgen zoals het hoort."

Het bericht riep veel reacties op over 'paardenbeulen' en 'dierenmishandelaars', maar ook een aantal meldingen dat de pony's wel water hadden.

Excuses aangeboden aan eigenaar

Toen de wijkagent vandaag ging kijken, moest hij erkennen dat geen sprake was van onvoldoende verzorging. Aan de eigenaar zijn excuses aangeboden. Het bericht op Facebook is gerectificeerd.

Meer op rtlnieuws.nl:
Vrouw boos op politie: 'Mijn paarden zijn niet uitgedroogd'

Bron: RTL Nieuws