NOS NieuwsAangepast

Duikers en artsen in Thailand op weg voor nieuwe reddingsoperatie

In Thailand zijn duikers en artsen weer de grot ingegaan. Bij elkaar is het een team van 24 leden. Ze hopen vandaag vier tot zes jongens naar buiten te krijgen. Een ooggetuige heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat er een persoon op een brancard uit de grot is gedragen. Het is nog niet duidelijk of het om een van de voetballertjes gaat.

Gisteren werden de eerste vier jongens gered; zij liggen in het ziekenhuis. De duikers die gisteren actief waren, worden ook nu weer ingezet. Dat gebeurt volgens de minister van Binnenlandse Zaken omdat zij inmiddels weten wat de omstandigheden in de grot zijn en hoe ze de jongens het beste naar buiten kunnen begeleiden.

Correspondent Marieke de Vries vertelt over deze reddingsoperatie (stand om 07.00 uur):

Correspondent Marieke de Vries: reddingswerkers zijn weer onderweg naar de jongens

Gisteren werd de operatie gestaakt om de duikers rust te geven en de duikflessen langs de route te vervangen. Nog acht jonge voetballers en hun coach zitten vast in de grot. Ze worden straks ieder weer begeleid door twee duikers.

Vannacht hard geregend

De vier al geredde jongens zijn nog niet herenigd met hun familie. Die wacht totdat zij de tieners in het ziekenhuis in Chiang Rai kunnen bezoeken. De jongens maken het naar omstandigheden goed en ondergaan aanvullende medische controles.

Vannacht heeft het hard geregend in het gebied, maar inmiddels is het droog, zegt correspondent Marieke de Vries. Het reddingsteam heeft zo'n zes uur nodig om de jongens en hun coach te bereiken. De verwachting is dat het laat wordt voor de jongens gered zijn, mogelijk nachtwerk.

Het voetbalteam en hun coach zitten al meer dan twee weken vast. Ze werden verrast toen de grot door zware regenval deels onder water liep.

In deze video zie je welke route de jongens moeten afleggen:

Welke weg moeten de jongens afleggen door de grot?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl