RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Nederlandse jongen overleden na aanrijding op Malta

Beeld © TVM

In Malta is dit weekend een 20-jarige jongen uit Nederland overleden. Hij werd vrijdagochtend aangereden door een chauffeur die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Volgens de Maltese zender TVM gaat het om de 20-jarige Tim Scholten. Hij was na het ongeluk gereanimeerd en nog naar het ziekenhuis gebracht. Scholten liep 's ochtends over de boulevard in de plaats Sliema.

Teveel alcohol

Daar werd een groep van zes voetgangers aangereden door een dronken automobilist van 20. Die had volgens TVM twee keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Tim Scholten raakte zwaargewond. De andere zeven personen, onder wie drie Nederlanders raakten gewond bij het incident. Hoe zij er aan toe zijn is niet bekend.

'Bleven maar doorgaan'

Volgens de Maltese zender studeerde Scholten aan de Tilburg University en was hij op vakantie in Malta. Hij zou gek zijn geweest op reizen.

Een Noorse studente en een Braziliaanse muzikante waren getuige van het ongeluk. "Ik rende er direct heen en begon te reanimeren", vertelt de Noorse Martine aan TVM. "Hij reageerde weer een beetje. Dus we bleven maar doorgaan en doorgaan."