Dawn Sturgess is overleden nadat ze in aanraking kwam met Novichok.
Volledig scherm
Dawn Sturgess is overleden nadat ze in aanraking kwam met Novichok. © RV

Britse vrouw overleden na vergiftiging met zenuwgif Novitsjok

Dawn Sturgess (44), de Britse vrouw die vorige week zaterdag vergiftigd raakte met Novitsjok, is overleden. Dat bevestigt Scotland Yard. De politie opent nu een moordonderzoek. De Britse premier Theresa May reageert in een persbericht "ontdaan en geschokt".

14 reacties

  • Thérèse Reczkowski

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan ze nu eindelijk de Russen beschuldigen ?
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Wat een onsamenhangend verhaal, die vrouw heeft dus spuiten, peuken, flesjes van de grond opgeraapt en wat ? Daar zou dat gifgas opzitten dat die twee Russen ZOU vergiftigd hebben ? Is de Engelse overheid zelf niet bezig met vuile spelletjes ?
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Vind dit wel angstwekkend,hoe komt die stof daar,misschien is dit wel een experiment om een nieuwe vorm van terrorisme te gebruiken.
  • Eric Tielen

    6 jaar geleden
    Dad ze maar eens eerder in de richting van Oekraïne kijken. Als Rusland echt van iemand af wil geraken dan zou het nooit zo amateuristisch gebeuren. Ze hebben de middelen en de kennis. Dit lijkt eerder op een mogendheid die een duidelijke link naar Rusland toe wil achterlaten.
  • Philippe De Vleeschouwer

    6 jaar geleden
    Ze weten niet wat, hoe, waarom, wie. Maar toch blijkt de politiek perfect te weten wie. Laat het propagandamachine maar verder draaien. Ik denk dat we die wie en waarom veel dichter bij huis moeten zoeken.