Hulpverleners bergen het lichaam van een van de slachtoffers van het ongeluk met de Phoenix
NOS Nieuws

Reddingswerkers Thailand maken zich op om toeristenboot te bergen

Bergers in Thailand maken zich op om de donderdag gezonken toeristenboot bij Phuket te bergen. Het dodental van het ongeluk is opgelopen naar zeker 41, er worden nog 15 mensen vermist.

De Phoenix sloeg om op de Andamanse Zee tijdens een storm. Aan boord waren 93 Chinese toeristen en 15 Thaise bemanningsleden. De kapitein is aangeklaagd vanwege nalatigheid die heeft geleid tot schade en verlies van mensenlevens. De identiteit van de kapitein is niet vrijgegeven. Hij zegt onschuldig te zijn.

Duikers doorzoeken het schip, dat op enkele tientallen meters diepte ligt, op overlevenden en slachtoffers. Familieleden en vrienden van de Chinese slachtoffers zijn in Phuket aangekomen om hun geliefden te identificeren.

Vergoeding medische zorg

De Chinese president Xi Jinping heeft de Thaise autoriteiten gevraagd kosten noch moeite te sparen om alle slachtoffers te vinden, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De Chinezen hebben reddingsteams met duikers naar Thailand gestuurd om te helpen.

Aan de reddingsoperatie op zee doen drie helikopters, acht schepen en honderden hulpverleners mee. De Thaise regering zou alle medische kosten van de slachtoffers vergoeden. Familie van de overledenen krijgen volgens Xinhua zo'n 36.000 euro ter compensatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl