door WijzeDwaas in Buitenland  ·  43 Reacties

  • 6
  • 602x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

1.
Tot nu toe hield ik me altijd aan de regel dat ik niets twitter wat niet in een tweet past. Maar ik moet iets kwijt, omdat het werkelijk op mijn ziel drukt. So please bear with me.
Thread:

24
1 WijzeDwaas

2.
In 2016 hebben mijn man en ik meegedaan aan een Welcome Dinner. Dat was een project waarbij het erom ging vluchtelingen en mensen van hier samen aan tafel te brengen. Deze avond heeft het leven van ons allemaal voor altijd veranderd.

26
2 WijzeDwaas

jopie, next...

4
3 Jan met de korte achterlul

3.
We kregen bezoek van Ahmed en Anas. Allebei begin 20 en uit Syrië, pas een paar weken in Duitsland, waardoor we destijds nog in het Engels met elkaar moesten praten. Maar de chemie was meteen goed en ze kwamen vanaf toen 1x per week om met ons de nieuwste aflevering van GOT te bekijken.

21
4 WijzeDwaas

4.
Door hen heb ik veel geleerd over vluchten. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de meeste vluchtelingen meerdere Facebook-accounts hebben om zich in de desbetreffende Syrische regio’s als aanhanger van Assad, IS of de rebellen uit te geven, om bij controles niet doodgeschoten te worden?

22
5 WijzeDwaas

5.
Mijn man en ik waren geschrokken hoe weinig ons land ervoor doet die beiden te integreren. Dus hebben we dat zelf in de hand genomen. Ahmed is informaticus en werkt sinds twee jaar in het bedrijf van mijn man. Anas hebben we via kennissen bij de universiteit ondergebracht.

20
6 WijzeDwaas

6.
Hij kon zijn studie ondertussen afmaken en leeft sinds een paar weken in Keulen, omdat hij daar een baan bij de personeelsafdeling van een groot bedrijf had gekregen. Ik ben blij voor hem. Maar ik mis hem. Allebei spreken ze nu perfect Duits en voorzien in hun eigen levensonderhoud.

20
7 WijzeDwaas

7.
Dat was met name voor Ahmed belangrijk, omdat hij een verloofde in Syrië had die op een gegeven moment naar Libië vluchtte en daar in een kamp terechtkwam en ik wil niet eens beginnen met te vertellen wat ze daar heeft meegemaakt, omdat ik bang ben dat ik dan nooit meer zou kunnen ophouden met huilen.

21
8 WijzeDwaas

ja, jonge meisjes op straat lastig vallen of nog veel en veel erger

4
9 Roomboterbabbelaar

8.
En nu komt de clou: terwijl onze politici het verhinderen dat gezinnen weer samenkomen en men vrouw en kinderen in deze kampen vasthoudt, waar ze onder slechte omstandigheden leven, konden we Ahmeds verloofde heel legaal met het vliegtuig naar Duitsland laten komen.

21
10 WijzeDwaas

9.
En dat alleen, omdat die beiden juist NIET getrouwd waren. Alles wat Ahmed nodig had was een woning, een baan die genoeg geld oplevert om twee mensen in hun levensonderhoud te laten voorzien en iemand die zich bij de overheid niet laat afwimpelen en de rechtspositie kent.

18
11 WijzeDwaas

10.
Rawia landde in februari in Frankfurt. Waren jullie er al een keer bij als twee mensen, die dachten dat ze elkaar nooit meer levend zouden zien, elkaar voor de eerste keer omarmen?

19
12 WijzeDwaas

11.
Ahmed en Rawia zijn op Valentijnsdag getrouwd en ik kon geen betere trouwgetuige zijn.

19
13 WijzeDwaas

ah, een wijzedwaas reageer draadje. succes met je honderden reacties

3
14 Roomboterbabbelaar

12.
En nu komt het grote ‘maar’: niets van dit alles zou hebben kunnen plaatsvinden als ik destijds niet die advertentie van het Welcome Dinner had gelezen. Ahmed en Anas waren vermoedelijk nog op sociale hulp aangewezen, Rawai nog in een opvangkamp.

18
15 WijzeDwaas

De Ruyters zeggen: 'En daarom nog 1 x

We plaatsen ze nogmaals in 3 delen, speciaal voor de S(linkse) aanhangers

Als we iets moeten bestrijden, moeten we eerst analyseren wat de situatie is, mee eens toch allemaal hè?
Welnu volgens ons is het probleem uiterst simpel, namelijk er zijn grote aantallen mensen ILLEGAAL Europa binnen getrokken zonder de regels die daarvoor al jáááaaren aanwezig zijn in Europa en de beschaafde rest van de wereld, toe te passen. – so far so good toch, jullie volgen toch nog tot hier hè?

OK gaan we door, wel, waarom worden deze regels dan niet toegepast is de grote vraag want als je als voorbeeld het verkeer neemt met haar regels dan zou de boel binnen de kortste keren vastlopen toch? Waarom laat de Europeesche politiek dit dan op grote schaal zomaar gebeuren? Dat is voor vriijwel iedereen, links of rechts of midden, een groot raadsel. Nog steeds op de goede weg toch hè?

Feitelijk moeten we eerst een paar begrippen op een rijtje zetten, namelijk om het verschil te kunnen bepalen van die begrippen; We riepen daarvoor de hulp in van onze welbekende Dikke Van Dale (de gratis online versie zodat eenieder het kan nakijken, want ja we zitten in Nederland dus moeten we dit icoon der Nederlandsche Taalkunde) hanteren om deze begrippen te beschrijven.

Vluchteling
iemand die op de vlucht gaat of is: politieke, economische vluchteling iem. die zijn of haar land om politieke, economische redenen ontvlucht

Migrant
iemand die naar een andere streek of ander land verhuist

statushouder (deze komt van de Nederlandse UNHCR want de Dikke kent deze niet)
Asielzoekers die als vluchteling worden erkend, krijgen de vluchtelingenstatus Zij worden ook wel statushouders of vergunninghouders genoemd.

illegaal
bijvoeglijk naamwoord, bijwoord
1 in strijd met de wet
2 (van personen) zonder geldige papieren aanwezig in een land
de; m,v 1 buitenlander die zonder verblijfsvergunning in een land verblijft

Legaal
1 wettig, wettelijk geoorloofd

asiel zoeker
iem. die politiek asiel vraagt


Nu we deze begrippen hebben uitgezocht is het antwoord eigenlijk al duidelijk genoeg, tenzij je de Nederlandsche taal niet zo denderend beheerst, tja dan wordt het wat moeilijker.

Dan hebben we nog de Verenigde Naties (UN), wat is nu eigenlijk de regelgeving van de UN op het gebied van vluchtelingen, wanneer ben je eigenlijk een vluchteling? De intro op de Neerlandsche openingspagina van de UNHCR begrippenlijst geeft al meteen een steek naar de door de politiek bewust gehanteerde verkeerde beschrijving, men heeft het er hier namelijk al over dat velen geen vluchteling zijn maar MIGRANT, Heeeeyyyy dat is vreemd, wat we allemaal al zo vaak hebben aangemerkt als gelukszoekers wordt hier eigenlijk gewoon ERKEND DOOR DE UNHCR, zie deze link http://www.unhcr.org/nl/media/begrippenlijst/

Maar we gaan even door. Kijk ook eens naar de omschrijving van ECONOMISCHE MIGRANT!!! Misschien eindelijk een interessant kopje voor al die linkse huilers want hier staat het toch ZEER DUIDELIJK of niet ? Zijn jullie nog met de volle aandacht erbij?

We hebben dus ook gezocht naar wanneer je de status van vluchteling verliest en dat staat in dit PDF-je van alweer de UNHCR; http://www.unhcr.org/afr/3e9418df4.pdf en kijk dan eens even naar de kopjes in de inleiding, want daar staat alles wat er zich nu in Europa aan het voltrekken is op dit gebied met de volgens ons nog altijd ILLEGALE ECONOMISCHE MIGRANTEN.

Nu kun je toch ABSOLUUT niet meer ontkennen dat deze lieden gewoon volgens de eigen procedures van de UNHCR uitgezet kunnen worden of niet, volgen jullie het nog steeds?
We gaan nog even verder want het wordt een superlang stuk (Sorry redactie, maar het is niet anders en daarom hebben we het ook in een aantal delen opgedeeld!)

7
16 De Ruyters van Michiel

We hebben dus ook maar even gezocht hoe dat dan specifiek in Nederland zit en via de volgende link zien we 13 redenen waar volgens ons al die “Syrische apothekers” juist NIET aan voldoen;

https://www.judex.nl/rechtsgebied/vreemdelingenrecht-asiel/vreemdeling-en-nederlanderschap/artikelen/wanneer-mag-ik-als-vreemdeling-in-nederland-verblijven/

Als we dan naar de lijst kijken met veilige landen vragen we ons wat dingen af natuurlijk. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/wat-gebeurt-er-met-asielaanvragen-van-mensen-uit-veilige-landen)
Waarom worden er zo weinig uitgezet naar deze veilige landen want er is toch een heel duidelijke procedure. Waarom worden de verboden niet gehanteerd en gehandhaafd als ze éénmaal geen recht hebben op verblijf want volgens de inforgraphic mogen ze dan minimaal 2 jaar niet in een Schengen-land verblijven, dus hoe kan het dan dat er zowel in Nederland en vervolgens bijv. In Duitsland een aanvraag wordt gedaan want alle voorgaande procedures en regelingen werken dus blijkbaar niet.

Ook staat er letterlijk en we quoten nog maar eens zodat je niet het hele stuk hoeft na te lezen (vooral voor onze linkse vrienden handig); “Dan moet hij Nederland onmiddellijk verlaten” dus waarom gebeurd dit allemaal niet ???? Is een hele grote vraag waar het huidige kabinet het antwoord, zoals verwacht, schuldig op blijft.

Jullie volgen het toch nog steeds hè? Want we gaan nog altijd door voor de 14 daagse tropische vakantie.

Wel, wat we ons ook afvroegen is hoe kun je zomaar door blijven reizen als ILLEGALE MIGRANT van het ene land naar het andere totdat je ergens komt waar je hand ophouden het meeste oplevert. Want als we dit stuk lezen, dan kan dat dus EIGENLIJK HELEMAAL NIET want je kan dan maar door 3 landen heen die aangemerkt worden als veilig en let dan even op pagina 6 waar weer wat specifieke Neerlandsche zaken staan (er wordt overigens gesproken van ALIENS dus help ons, we worden door ALIENS overrompeld) Maar ook hier weer; WAAR IS DE POLITIEK HELEMAAL MEE BEZIG ?

http://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/opendocpdf.pdf?reldoc=y&docid=4bab55da2

Dan gaan we dus terug naar het probleem.
Hoe kan het toch dat ondanks alle regelgeving, procedurebeschrijvingen en wetten van zowel locale overheid als internationale, het steeds weer zo mis gaat. Wij denken dat we onze politiek voor dit debacle verantwoordelijk mogen houden.

Maar goed alle feiten op een rij, wat kun je er mee als bevolking want daar gaat het tenslotte om. Moeten we dan maar stoppen met belasting betalen, dat zou voor velen een welkome geste zijn natuurlijk, vooral als je in de hogere groepen valt, maar dat zal wel niet gaan lukken. Wat dan wel aangezien onze politiek het grotendeels af laat weten.

6
17 De Ruyters van Michiel

13.
Want buiten een beetje geld en cursussen Duits krijgen deze mensen geen ondersteuning. Want eigenlijk moeten ze ook niet echt integreren en zo snel mogelijk weer weg zodra er in Syrië vrede heerst.

19
18 WijzeDwaas

En kijk eens wat er zo links en rechts van onze VOLKSVERTEGENWOORDIGING WAAR VUISTDIEP IN ZIT. We zien veel PvdA (en deze partij heeft geen enkel recht meer om in allerlei commissies en overheidsinstanties te zitten, dus waarom zitten ze daar dan nog steeds? Dat is voor De Ruyters onbegrijpelijk.) en wat wordt er nou werkelijk aan gedaan want we zijn natuurlijk, net als u allemaal, behoorlijk moe aan het worden van alleen maar constant excuses dat ze onderbezet zijn en dat het te druk is enzovoorts enzovoorts.

De Ruyters vinden dus werkelijk dat er een aantal zaken moeten worden geregeld.
En let goed op want nu komen er een aantal oplossingen;

•Allereerst stop met dubbele nationaliteit, dat werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken. Daarmee neem je namelijk de mogelijkheid af om je te verschuilen, afhankelijk van de situatie, achter het één of het ander. Volgens ons kan je ook maar 1 nationaliteit bezitten Je bent of Nederlander of Duitser of Turk of Syrier en niets anders dan dat. Wil je een andere nationaliteit, dan moet je de naturaliseringsprocedure door.

•Begin, ook om veelal corruptie en onjuistheden te voorkomen, met het alleen maar aannemen van medewerkers bij bijvoorbeeld allerlei overheidsorganisaties van uitsluitend mensen met de Nederlandsche nationaliteit en zorg dat alvorens je dat doet ze sowieso minimaal 10 jaar dat Nederlanderschap hebben. Zelfs in het parlement of op een Burgemeesters positie.

•Dan moeten we al dat benoemingsgedrag van de politiek afkappen. Voor allerlei functies moet gewoon iemand aangenomen worden die kennis en kunde heeft als gevolg van opleiding en ervaring (als jij solliciteert op een functie van bijvoorbeeld bouwkundige wordt je toch ook niet benoemd omdat je lid bent van een politieke partij of een voetbalclub, dan moet je toch ook je papiertjes en dergelijk tonen) dus ophouden met dit soort van complete nonsens en achterklap.

•Ga op het gebied van vluchtelingen,asielzoekers en ILLEGALE MIGRANTEN de procedures, wetten en regelgeving gewoon toepassen die daar voor zijn en toon daadkracht. Dat ben je als overheid namelijk verplicht aan je bevolking. Zet dus ook gewoon mensen het land uit die hier niets te zoeken hebben of de boel willens en wetens belazeren of crimineel gedrag vertonen enz. enz. want DAT STAAT GEWOON LETTERLIJK IN AL DIE UNHCR stukken. DOE HET DAN GEWOON EENS en hou je rug eens een keer recht. Je zult zien dat dat werkt!!! Kijk maar naar Italie en die boot!

•Zet gewoon alles uit wat niet in aanmerking komt voor welk verblijf dan ook (Streng maar rechtvaardig, daar houden we van), er staat letterlijk METEEN dus geef de KLM meteen de opdracht om een vliegtuig met voldoende brandstof en wat beambten te reserveren voor de thuisreis. En niet een vergoeding of wat dan ook, gewoon de rekening meegeven van de kosten. Deze kosten moeten we dan ook meteen aftrekken van de ontwikkelingshulp voor dit soort landen.

•Stop met iedere vorm van uitkeringen (pensioenen, AOW, kinderbijslag etc. etc.)uit te betalen voor niet-Nederlanders (ook degenen waarvan het dubbele paspoort dus wordt ingenomen) in het buitenland. Dit is een oncontroleerbare situatie en dat moet je niet willen. Want geen enkele overheidsinstantie controleert of Mohammed nog steeds met zijn 8 kinderen in Marokko woont en of al die kinderen wel alleen van Mohammed zijn.

•Dwing gezamenlijk als Europa zijnde alle landen die niet willen meewerken met economische sancties zodat ze geen stuiver meer ontvangen aan welke subsidie dan ook en stop de handel met deze landen.

•Wij denken dat je heel erg snel medewerking gaat krijgen voor het terugnemen van ILLEGALE MIGRANTEN.

En we mogen in Nederland best wat extremer worden t.o.v. politiek en dergelijk. Want wat je niet moet willen is dat je over zo’n 10 jaar tegen je dochter van 16 moet zeggen, die net van een islamitisch gang-rape weekend in die nieuwe Goudse Moskee thuis komt, dat we de afgelopen 10 jaar helemaal niets maar dan ook niets hebben ondernomen en dat het daarom nu zo is in Nederland

6
19 De Ruyters van Michiel

Gejank van iemand die niet wil inzien dat deze echte vluchtelingen (inmiddels) een minimale minderheid vormen op de totale toestroom uit Afrika. Niemand zegt dat echte vluchtelingen niet geholpen moeten worden. De 'klootzakken' verzetten zich alleen tegen het grootschalige misbruik van het asielsysteem. Als je dat niet wil begrijpen, dan ben je echt niet van deze wereld.

5
20 Akiron

14.
Alleen als je de politieke situatie bekijkt, dan kan dat nog eeuwig duren. Misschien zelfs nooit gebeuren. En toch zet ons land zich er nog steeds voor in deze mensen uit te sluiten, zelfs in kampen te stoppen..

20
21 WijzeDwaas

15.
En ik kijk naar het nieuws, luister naar de populisten, hoe ze over mensen in nood praten en mijn hart wordt zwaar, omdat het overal aan menselijkheid ontbreekt. En ik ben wanhopig als ik zie in welke richting ons land zich momenteel ontwikkelt.

21
22 WijzeDwaas

16.
In ons land zullen mensen in kampen worden gestopt. Mensen zoals Ahmed, Anas en Rawia. En ik voel me onmachtig, vreselijk verdrietig en ik ben ongelofelijk woedend.

21
23 WijzeDwaas

De Ruyters zeggen: "En begrijp ons heel goed, echte VLUCHTELINGEN ja van harte welkom om in Nederland weer op orde te komen, maar helaas is dat nog niet 1% van wat er de afgelopen paar jaar is binnengekomen."

8
24 De Ruyters van Michiel

17.
Maar in het weekend komt Ahmed met Rawia en hij maait het gras in mijn tuin en ik kook en dan eten we samen en voor een kort moment zal mijn kleine wereld een klein beetje menselijker zijn. In your face Gauland, Widel, Seehofer, Söder en andere klootzakken!

20
25 WijzeDwaas

18.
Einde

20
26 WijzeDwaas

Kots

6
27 mijnnaamwasalbezet

WijzeDwaas: normaal gesproken ben ik het volledig met je eens en ik ben het ook met het bronartikel eens. Maar waarom je nou alles hier gaat herhalen is me een raadsel.

21
28 rolstoeltje

@28 Dat moet jij als trol toch wel begrijpen?!

2
29 Rex

Tja. En dan dat andere verhaal. Van die Syrische "vluchteling" die asiel aanvroeg en kreeg in Zweden. Werd verdachte van aanslagen in Parijs en Brussel. En toen gingen ze hem maar eens bekijken... werd hij herkend als de beul die een Jordanese piloot in een kooi opsloot op straat en hem daarna publiekelijk verbrande... levend.

Maar ja.. Syrische "vluchteling" hé? Die zijn zielig...

4
30 Mariska3

Veel mensen ontbreekt het nou eenmaal aan realisme. Dat heeft niets met menselijkheid te maken.

2
31 upanddown

Zielig verhaal van een moraal ridder met geen ander doel um u een schult gevoel aan te praten.
Ik heb geen medelijden

2
32 xDDD

@26 Gelukkig. Was het lekker? Ik begrijp je wel, je moet tenslotte toch wat doen in je verder seksloze bestaan.

3
33 grasnaaier

@2
En voel je je eigen nou gut? Want daar gaat het uiteindelijk om, het gutgefühl. Pas je wel op want het is behoorlijk verslavend. Voor dat je weet heb je een steeds grotere dosis gutgefühl nodig.

3
34 Reconquista

De titel ben ik het wel mee eens. De waarheid over vluchtelingen ligt inderdaad vaak letterlijk op straat.

2
35 grasnaaier

Hoezo ontbreekt het aan menselijkheid? De menselijkheid gaat juist uit naar onze dochters die massaal verkracht worden, onze ouderen die massaal beroofd worden en onze belastingbetaler die massaal geplukt wordt. En de menselijkheid gaat uit naar de hele samenleving die behoed moet worden tegen de gruwelen van de islam.

3
36 grovi

De oorzaak dat er vluchtelingen zijn is veel belangrijker.
Dat zijn "onze" regeringlijers die zo nodig overal een regime change willen bewerkstelligen.
Zonder al die fake oorlog waren er geen vluchtelingen en hadden deze "hoog opgeleide" mensen hun eigen land kunnen helpen in de vaart der volkeren.
Servie,Bosnie,Irak,Libie ,Syrie etc

0
37 Jongens van de Witt

mensen in nood?
verdorie houd eens op joop,
mensen in nood zijn de oorsponkelijke europeanen, vrouwen, kinderen oudjes.

2
38 120db

Wijze Dwaas:
Uw medemenselijkheid valt te prijzen, daar hoeft geen twijfel over te bestaan.
Wél rijst bij mij één vraag, die in het "verhaal" niet beantwoord wordt:
Waarom zijn deze jonge mannen van rond de 20 gevlucht?
Familie en zelfs een verloofde achterlatend in de wreedheid van een oorlog.
Kan het niet zijn, dat ze te laf waren om hun families te beschermen?
Óf onder de dienstplicht wilden uitkomen?
Dat die verloofde in een kamp "zoveel heeft meegemaakt", is dat mede óók niet de schuld van de "held" die gevlucht is? Had hij niet beter zijn "verloofde" kunnen meenemen?
Voor mij zijn deze personen in uw "verhaal" géén vluchtelingen, maar economische migranten.
En die hadden, conform de daarvoor geldende procedures, zo behandeld moeten worden.
Dàt is nu het probleem waar politici de fout in gaan. Om mensen die uit een land met een oorlogsgebied komen, iedereen uit dat land als "vluchteling" te bestempelen.
Men moet óók niet vergeten, dat velen naar aanleiding van de uitnodiging van Merkel, als "vluchteling" Europa zijn binnengekomen, terwijl ze eigenlijk op zoek waren naar een beter bestaan.
Dit had voorkomen kunnen worden, als er vanaf het begin af aan betere screening was geweest.
Maar goed, mijn medemenselijkheid bewaar ik voor mensen die in échte nood zitten, maar niet voor gelukszoekers.
Die laatsten kunnen zich prima zelf redden, als ze al niet profiteren van anderen, zoals diegenen die jarenlang aan het uitkerings-infuus komen te hangen.

1
39 Dieke

Aanvulling bij @39
Met uw medemenselijkheid bedoel ik, dat u dit bericht onder de aandacht wilt brengen.

0
40 Dieke

** gebruiker verwijderd **

@39 Ja 1 miljoen op de 'vlucht' voor 40.000 gekken destijds. Als die 1 miljoen de wapens hadden gepakt was het 40 á 50 tegen 1 geweest en was het land niet zo verwoest.

41 deleted4234

* Verwijderd door de redactie *

42 Manja

* Verwijderd door de redactie *

43 Manja

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@2 Zeker. Maar het werk zit er voor mij al heel wat jaren op. Gelukkig kan ik genieten van een goed pensioen. Hopelijk ook voor jou mocht je nog...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@38Je hebt geen enkel weerwoord....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

Gaat nog wat worden die verkiezingen. Hopelijk komen goede discussies daarover. ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

Weetal
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1Ja, maar ook een paar seconde korter te werken.Ieder nadeel "heb" z'n voordeel.Lol....

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@37 Ga nou eens weg bij die spiegel. Ik hoef je cv niet te weten. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

Ach in vroegere tijden hadden die moslims er ook geen problemen mee toen die uthman verschillende korans verbrandde. Hij wilde ook dat de door h...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@48Dit valt niet te negeren. En de Kamervoorzitter negeert het gelukkig ook niet. ...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

21st Century Guy
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Dan heb je het over mbo-ers, hbo-ers, academici of wat voor opleiding ze ook mogen hebben gehad en veel mensen zullen daar toch een oordeel bij ...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@33Nee, je kunt niet begrijpend lezen. Dat leer je op de middelbare school, die jij duidelijk niet hebt gehad. Maar wel een grote bek, zoals...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@24Denk zelfs dat meneer geld heeft gekregen. Stomme wappie is het....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Bihari Village SexReagan Foxx NewYoung Couple FuckXxx Hindi Story MovieReal Dad And Daughter PornKeiran Lee CompilationJap Porn ActressCierramistt PornVintage PornographyNohemyoro OnlyfansNude WitchA XxxPron BathroomBehind The Scenes Porn VideosSpy TugTamilsex StoiresXxxteen PronLeanna Lovings PornBrunette CreampieDani Daniels VideosXxx KanadaIndian Police XxxBlack Nurse PornSexy Massage In JapanAfricans XxxEroprofile.commPôrno LésbicasSexy Teens NakedFuta BallbustingTs Ebony XxxJapanese Doctor SexPillowhumpingSamantha NylonsDeflorion ComXhamisterJav FuruPics Of Nude Old WomenSarah Michell Gellar NudeLacy Chanert NudeXbxx WwwKerala Hot XnxxManipur Women NakedRussian PornstarXxxredMegan SalnisLesbian Audio PornHypnotic Mom PornDiaper FetishKiwvr-555Free Japanese Xxx VideosDr Sex Video HdIndian Hot Bhabi PornBest Teen Porn SitesReshma Hot PornPron AnimateGames PornySurprise Cream PiesXxx Video 10First Night XnxMost Viewed Indian PornAll Actress Sex VideoPhatassedangel69Hindi Mein XvideoPancake NipplesLikeemstraightAnal DestrucyionGoddess Fiona - Moving Day With MomBrazzers BathroomColombian NudeAtkigdom.comJenysmithStep Moom XxxXxx Indian Hot Sexy VideoFamily Sex Video HindiIndian New Sex PornPenny Flame Pornمواقع سكسFilmes Pornôs BrasileiraFirst OrgasmAna De Armas NaledXnxx CoEnglish Subtitles SexMia Khalifha Xxx VideosStormy Daniels PornstarsBbw Blowjob'sDeauxmqCayeene KleinSaex VideoXxx Sex DanceXx Sex MovesMallu Devika X VideosBig Saggy TitiesWww.bangbros.xomMarblegirl817 OnlyfansAri KytsyaLesbians Touching BoobsPorn SindhiAishwarya Sexy FilmSexy Videos Of Kim KardashianCharyrbateNude Pics Of PlayboyUnk My BluePorn Hub RapingPorn DohRedtub XomLesbians Videos PornPenolope KayPapa Katsu HentaiIce Spice BlowjobHd PormBlow Job DrunkPorn Stat MoviesBrown Suga Marie XxxBella Rayee PornAngela White CheatOmgjasmin OnlyfansOnly BlowjobOil Massage Xxx VideoBhabhi And Devar Sex VideoCuckquean PornAngela White Mom PornMaria Nagai Got You My BrotherBbw Rough AnalShow Me X Rated MoviesGroped On A Bus PornSextop.netOctavia Red PornElizibeth Shue NudePlaybunyy OnlyfansElexix MonroeMackz Jones PornPornvids DownloadFamosos Gay PornрусскоепорноRomantic Short VideoBllu FilmRaven HentaiFreetrannypornSex XhatSigourny Weaver NudeLesbian VoyeurCeleb JihabXxx Blue XxxThepirndudeMyvidsyerNude RedheadHoneyitslisaAltyazli.pornoOld And Young PronCamel Toes Hot