iStock
Volledig scherm
© iStock

Ierland houdt referendum over rol van vrouw in het huishouden

De Ierse regering wil een referendum organiseren over de verwijdering van een omstreden clausule uit de grondwet. Die clausule beklemtoont het belang van het "huiselijke leven" van de vrouw en stelt dat vrouwen zich in de eerste plaats aan hun huishoudelijke taken moeten wijden in plaats van een job te vinden buitenshuis.

5 reacties

  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    En dan is 't aan Amerika waar de president nog steeds de eed aflegt met de hand op de bijbel. Maar ja, 't zijn dan ook overgezwommen Ieren hé...…….
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    “ernaar streven dat moeders niet verplicht worden om te gaan werken uit economische noodzaak" vind ik anders een nobel streven: vrouwen (of mannen) verplichten om te gaan werken is al even erg als hen dat verbieden.
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Meestal is de persoonlijke keuze het beste op termijn want iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid. Laat carrière vrouwen kiezen v d job van hun dromen en laat moedertypes zelf voor hun kinderen zorgen als ze dat willen of fifty-fifty, evenzo v mannen. Als alles maar duidelijk afgesproken en ondertekend wordt zodat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Nu worden vooral de vrouwen, zowel de vrijzinnige westerse als de godsdienstige moslimvrouwen/Joodse...onderdrukt in die keuze.
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Weg uit de Middeleeuwen...
  • Viviane Van Oosterwijck

    6 jaar geleden
    Net op tijd :)