RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Stropers opgegeten door leeuwen in Zuid-Afrikaans reservaat

Een leeuw in een afgesloten reservaat. Beeld © ANP

Autoriteiten hebben menselijke resten aangetroffen in een Zuid-Afrikaans reservaat. Het gaat vermoedelijk om stropers die zijn gedood door leeuwen.

Dat bericht de Zuid-Afrikaanse krant The Herald. De lichaamsdelen zijn eerder deze week aangetroffen in het reservaat bij Kenton-on-Sea. De politie ontdekte op de plek van de moordpartij onder meer een jachtgeweer met geluidsdemper, een bijl en draadknippers.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies zijn gedood. "Kijkend naar de schoenen en spullen die zijn aangetroffen, vermoed ik dat het gaat om twee of drie mensen'', zei de eigenaar van het park tegen de krant. "De stoffelijke resten lagen verspreid over een groot gebied, dus het is lastig om grondig te zoeken en al het bewijs te verzamelen.''

De eigenaar twijfelt er niet aan dat de slachtoffers stropers waren. Dat zou blijken uit de teruggevonden spullen. Zo was de bijl vermoedelijk bedoeld om de hoorns van gedode dieren af te hakken, bijvoorbeeld bij neushoorns. De politie onderzoekt of het teruggevonden geweer eerder is gebruikt door stropers of criminelen.