De politie kon het koppel uit Wilrijk onderscheppen in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe
Volledig scherm
De politie kon het koppel uit Wilrijk onderscheppen in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe © VTM Nieuws

Teheran ontbiedt Belgische ambassadeur na arrestatie Iraanse diplomaat in Duitsland

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken roept de Belgische en Franse ambassadeurs en de Duitse zaakgelastigde op het matje in verband met de arrestatie van een Iraanse diplomaat in Duitsland. Dat meldt onder andere de Engelstalige Iraanse nieuwszender Press TV onder aanhaling van de woordvoerder van het ministerie, Bahram Ghassemi.

12 reacties

  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De operatie "Iran isoleren" werkt op volle toeren. Israël is de aanstoker in de USA dat nu eist van ons dat we meedoen aan de wurgpolitiek in Iran. Zulke in elkaar gedraaide verhalen stemt de geesten tot bereidheid om mee te werken wat nu (voorlopig nog) problematisch is.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Misschien hebben ze nu iemand om onze professor vrij te krijgen. en gaan we waarschijnlijk over tot een ruilhandeltje. wan geld en woorden baten niet. goed gezien van onze Belgen en het geloof in een complot.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Conventie van Genève:Er is wel een verschil tussen een ambassadeur en eentje die werkt op de ambassade als diplomaat
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    Dat wil duidelijk zeggen dat die conventie van Genève dringend moet het bekeken worden, misdadiger moeten vervolgd kunnen worden...
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Geënsceneerd... die gasten hebben goed opgelet bij de 'uitleg' van Rusland over het geruik van gifgas.
  1. Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”
    Update

    Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-pro­ces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”

    Een jonge man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York City waar het zwijggeldproces tegen Donald Trump wordt gehouden. Op het internet zijn aanwijzingen te vinden dat de man geloofde in complottheorieën. “Ik verontschuldig me diep voor de pijn die ik veroorzaak, maar ik verzeker dat het slechts een druppel op een hete plaat is vergeleken met wat onze overheid ons wil aan doen”, schrijft hij. De actie lijkt niet specifiek gericht tegen Trump of het proces. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat melden de New York Post en The New York Times
  2. Luchtvaartmaatschappijen betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uitstoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

    Luchtvaart­maat­schap­pij­en betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uit­stoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

    Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens op een jaar tijd. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport. “Passagiers betalen meer voor hun koffie op de luchthaven dan sommige maatschappijen voor hun uitstoot”, klinkt het.