Het ngo-schip meerde op 27 juni aan in de haven van Valletta, op Malta. Ons land zal maximum 15 van de ongeveer 230 geredde migranten opnemen.
Volledig scherm
Het ngo-schip meerde op 27 juni aan in de haven van Valletta, op Malta. Ons land zal maximum 15 van de ongeveer 230 geredde migranten opnemen. © AFP

Francken: "Belgisch team onderweg naar Malta om migranten Lifeline te interviewen"

Een team van de Belgische asiel- en migratiediensten is onderweg naar Malta om migranten van het schip Lifeline te interviewen. Dat meldt staatssecretaris Theo Francken via Twitter. 

11 reacties

  • HUBERT VANHOVE

    6 jaar geleden
    Francken doet wat overeengekomen is met de premier en de rest van reacties zijn goedkoop gezever
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Volgens Francken en zijn Maltese collega zijn de redders van die vluchtelingen criminelen die vanwege de reddingsactie vervolgt dienen te worden. Waar is de tijd dat, voor zulke daden, de koning een medaille uitreikte.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    asiel aanvragers kunnen ten alle tijde teruggestuurd worden naar hun land,illegalen genieten de EU bescherming en van de ngo's,pro deo advocaten en de rest,op dit schip zullen er 15 opgenomen worden maar die zijn nog niet zeker of ze mogen of willen blijven,er komt schot in de zaak met dank aan TF
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Francken heeft bij die ngo’s niets te zoeken. Ngo’s doen wat ze kunnen, om mensen te redden. Francken doet wat hij kant, om mensen het leven onmogelijk te maken. Wat een verschil!
  • Niko

    6 jaar geleden
    Willen ze het niet snappen! Er moeten er in België alleen al 500.000 buiten, beginnen met er 15 bij te halen is niet de manier me dunkt!