door Fresh in Buitenland  ·  44 Reacties

  • 0
  • 509x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Brief is al van 19 juni 2018. Opzouten.

10
1 Dalon

@1
Precies, al 15 dagen oud! Dat is geschiedenis!

6
2 WTR

Wat is daar 'schofferen' aan? De landen moeten gewoon bijdragen wat contractueel is afgesproken en dat doen de meesten niet.

14
3 Proemevla

Weer zo'n 'weg met ons' draadje, 'laat Poetin en Xi het maar overnemen want wij houden van dictators *sop sop*'?

8
4 zeikenderechter

Ik bedoel, als je nu ook al afwil van de NAVO, dan ben je echt een Ruslandtroll.

7
5 zeikenderechter

@3 . Mee eens, Ik zie helemaal NIETS schofferends in de brief. Hij wijst de Navo partners slechts op de gezamenlijke commitment voor onze verdediging en de gemaakte afspraken. Iemand houden of wijzen aan gemaakte afspraken kan met de beste wil van de wereld niet als schofferend worden gezien.

5
6 PFL

Ik vind die handtekening behoorlijk schofferend.

Alsof je met een cirkelzaag aangevallen wordt.

8
7 zeikenderechter

@5 ,

Zo'n gek idee vind ik het nog niet. Uit de NAVO en dan iets soortgelijks op Europees niveau opzetten.

De NAVO is vooral een speeltje van de VS, bedoeld om de gevolgen van hun gefaalde buitenlandbeleid steeds op te lossen. Afghanistan bijvoorbeeld had meer met decennia aan Amerikaanse geopolitiek te maken dan dat we er zaten voor onze eigen veiligheid naar mijn idee.

5
8 progressiefliberaal

@3
Proemetje toch, er is "contractueel" niks "afgesproken". Er zijn richtlijnen voor bijdragen opgesteld...

7
9 GreyB

@8
Lijkt me een bijzonder slecht idee. De Amerikaanse strijdkrachten zijn een veelvoud van alle EU-strijdkrachten bij elkaar. Daar kunnen we niet zomaar zonder.

3
10 WTR

@3 @6

Voor de zoveelste keer: het is geen bindende afspraak, het is een richtlijn

6
11 Endandit

@5 Lezen knul!
Het budget moet omhoog van de huidige 1% naar de afgesproken 2%.
Dat is dus een versterking v/d NAVO. Geen afschaffing.

9
12 Rex

@10 ,

Klopt, maar zolang ze die strijdkrachten vooral gebruiken om in landen te klooien waar ze gewoon weg moeten blijven, wil ik er eigenlijk weinig mee te maken hebben.

En als Rusland bijvoorbeeld ooit Europa binnen zou vallen, of China, dan zou de VS toch niet langs de zijlijn blijven staan kijken. Dat is namelijk ook niet in hun belang, dat zoiets gebeurt.

3
13 progressiefliberaal

Trump veegt met een enkele pennestreek verdragen en afspraken van tafel. Omdat deze niet "gunstig" zijn voor de VS.
Laten de Europese landen binnen de NAVO deze afspraak ook maar eens van tafel schuiven.
Is toch alleen maar bedoeld om de VS oorlogsmachine te subsidiëren.

9
14 Querido not

@9 @11
De bijdrage van de VS is eveneens niet bindend sukkels.

11
15 Proemevla

Trump raakt daar een gevoelige snaar.
Het is ook van de gekke dat Europa niet bereid is voldoende op te brengen vaar haar eigen veiligheid, maar daarvoor de hand ophoudt bij Amerika.

9
16 Herr Wolf

@3 tja er is niets "contractueel" vastgelegd, het is een intentie dat elke NATO deelnemer per 2024 2% van zn bnp aan defensie besteed.

5
17 BlackNinja

Tsja, ook afspraken mbt de NATO moeten nagekomen worden anders ben je niet echt geloofwaardig.

4
18 JackKropotkin

@12

Anticiperen meisje.

5
19 zeikenderechter

@15
Dus?

4
20 linksepisser

@15 nou druiloor, wij hebben toch niet gevraagd dat hij zijn budget debiel heeft verhoogd, dat Pigs in Space, mogen ze lekker zelf ophoesten..

3
21 Moien

@11 . ja en . De Europese landen laten het zwaar afweten. Zoveel is echt wel duidelijk. En dat Trump ze dan een keer op hun verantwoordelijkheid wijst voor de gezamenlijke NAVO inspanning is absoluut niet schofferend maar broodnodig.
Gisteren werd bekend dat Duitsland (voorbeeldje) ruim 17 miljard !!!!! had verspild aan gelukszoekers die hier absoluut niet thuishoren. Die 17 miljard had beter naar defensie en versterking van de NAVO kunnen gaan. En in Nederland zal dat niet veel anders zijn.

9
22 PFL

Het zinnetje 'These are first good steps.' is veelzeggend.

Maar we zullen de top afwachten.

Als ie zich gedraagt zoals na de G7, dan wordt het feest.

5
23 zeikenderechter

@15

De US kiest er zelf voor om zoveel geld uit te geven aan defensie. Niemand verplicht hen daartoe. Eens in de zoveel jaar beginnen de wapenfabrikanten te mopperen en gaat de US zich weer ergens in de wereld mee bemoeien zodat het arsenaal vernieuwd moet worden. Ook hun eigen keuze.
Dus is het nogal vreemd om van de rest van de wereld te eisen dat ze meebetalen aan de speeltjes en de hobbies van de US.

1
24 Endandit

@15
Wie zegt dat dan?

2
25 GreyB

@22

"En dat Trump ze dan een keer op hun verantwoordelijkheid wijst voor de gezamenlijke NAVO inspanning is absoluut niet schofferend maar broodnodig."

Alleen heeft de US de nare gewoonte om buiten de NAVO om gevechten te gaan voeren. En daarr gaan de NAVO landen dus echt niet aan meebetalen. Trump betaalt zijn eigen hobbies maar. Inclusief de muur, die hij ook al door anderen wil laten financieren.

1
26 Endandit

@23

Trump vindt het gewoon niet leuk om aan overeenkomsten gebonden te zijn. Die denkt dat ie alleenheerser is en vindt overeenkomsten maar vermoeiend.
Zelf zijn eigen staf loopt daar dagelijks tegenaan. En als ze hem naar zijn mening te vaak "vertellen wat hij moet doen" dan gaan de in vliegende vaart door de draaideur naar buiten. Concepten als "advies" en "samenwerking" kent hij niet.

Het WTO zit hem ook niet lekker trouwens. Een beetje hem vertellen dat ie geen handelsoorlog mag starten en zo. Pffff ......

1
27 Endandit

Ik vraag me af of hij die brief daadwerkelijk zelf geschreven heeft. question

0
28 MarcusCole

@26 . Wordt toch eens wakker. De defensie van de Europese landen is niet eens genoeg om de eigen landen te verdedigen. Men gaat ervan uit dat de US ons wel beschermd. Het gaat niet om individuele acties van de US elders in de wereld.
Als de Europese Navo landen eindelijk eens voldoende investeren in de eigen beschermring dan wordt de 2% norm waarschijnlijk al ruimschoots gehaald. Trump geeft aan dat we niet altijd op de US moeten blijven voor onze Europese defensie en dat lijkt me alleszins gerechtvaardigd. Waarom zou een US burger moeten betalen voor ONZE bescherming?

7
29 PFL

@28

Tuurlijk niet. Daar zijn zeker een dozijn mensen mee bezig geweest om hem salonfähig te maken. Alle regelrechte dreigementen af te zwakken alle typefouten eruit halen en zo.

Overigens sluit een van Trumps laatste tweets daar wel leuk op aan:
"After having written many best selling books, and somewhat priding myself on my ability to write, it should be noted that the Fake News constantly likes to pore over my tweets looking for a mistake. I capitalize certain words only for emphasis, not b/c they should be capitalized!"

2
30 Endandit

Die bizarre handtekening lijkt sterk op de uitslag van een leugendetector. Veel dalen en pieken, zelfs Donalds handtekening is 1 grote leugen question

3
31 BlackNinja

@31 Hij heeft een serie pentagrammen verstopt in zijn krabbel.

3
32 Harry Kroepoek

@29

Nogmaals: de US kiest er zelf voor om meer dan de richtlijn van 2% uit te geven aan defensie. Dat vraagt de NATO niet en dat eist de NATO niet.
Wanneer de US zich daarnaast ook netjes aan de richtlijnen van de NATO zou houden en niet op eigen houtje oorlogen zou beginnen, dan kwamen ze met minder dan 2% ook nog uit. Zonder dat de bescherming van de NATO daar onder zou lijden.

"Waarom zou een US burger moeten betalen voor ONZE bescherming? "
De juiste vraag is: waarom zouden WIJ moeten meebetalen aan de paranoia en de op eigen houtje door de US gevoerde oorlogen?

3
33 Endandit

@31

Trump is een schoolvoorbeeld van waarom uitslagen van leugendetectors niet als bewijs mogen dienen.
Die is namelijk zo overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij niet eens beseft dat hij leugens vertelt. En daarom zou hij waarschijnlijk ook nog door de leugendetectortest komen ook.
Hij is zo gewend aan zijn eigen leugens dat zijn lichaam er totaal niet meer op reageert.

3
34 Endandit

Ach Donald mag best mopperen naar zn bondgenoten over defensie centjes. Het is dan ook vooral bedoeld voor t achterban klapvee te laten zien dat ie voor Amerikaanse belangen opkomt. Puntje bij paaltje heeft de VS zelf ook een groot belang bij NATO. Ennuh....het is nu 2018, niet 2024.

2
35 BlackNinja

Als Trump blijft dreigen, dan kunnen 'wij' gewoon dreigen dat alle Amerikaanse bases in Navo-landen moeten sluiten en het personeel kan vertrekken. Die bases zijn ook in het belang van de VS namelijk..
Zoveel militair personeel dat dan op straat staat!! It's huge!!

3
36 GreyB

@29 -Men gaat ervan uit dat de US ons wel beschermd-

En zolang de US zich militair verregaand agressiever opstellen dan de rest van de NAVO vind ik het ook niet meer dan terecht dat ze op dat gebied dan ook maar wat meer van die financiële verantwoordelijkheid nemen.
Of de VS moet zich eens iets aan VN-resoluties gelegen laten liggen, dan zou ik dat standpunt misschien willen heroverwegen.

2
37 linksepisser

Op de eerste plaats is het een fabeltje dat de Navo een vredelievend defensief clubje is.
Op de tweede plaats is het de Navo zelf die al heel lang spreekt over de Russische dreiging, roept om meer geld, meer militairen / materieel.
Op de derde plaats zijn veel oorlogen door de VS gestart betaald door de VS zelf of bijvoorbeeld SA.
Op de derde plaats kan Trump als hij wil de aanwezigheid van VS troepen / materieel afbouwen, als hij dat doet stelt wat rest van de Navo weinig voor (zeker niet met 'partners' als Turkije.
Tenslotte hebben de aangesloten landen al heel lang voor een appel en een ei mee kunnen doen en dat is nu afgelopen.

5
38 Proemevla

Onder 1 voorwaarde, geen export en import meer van wapens, heer Trump.

1
39 Moien

@38 U bent de enige hier de het begrijpt. NATO is een wassen neus zonder inbreng (financieel, materieel e.d.) van de VS. Evenzo de andere wereldorganisaties. Allemaal grotendeels gefinancierd door de VS.

7
40 JJteW
41 JJteW

@37 . Allemaal valide punten. Maar wat de US doet moeten ze uiteindelijk zelf weten. Feit blijft dat als de US Europa niet meer verdedigt dat de Europese landen volstrekt ontoereikende defensie bezitten om de eigen landen voldoende te beschermen. En daar gaat het om Waarom kunnen de Europese NAVO landen niet tenminste zorg dragen voor de eigen verdediging. Als ze dat doen dan wordt de richtlijn van 2% al makkelijk bereikt.

2
42 PFL
43 Moien

Zolang de NAVO het geopolitieke speeltje van de VS is, is het volstrekt logisch dat de VS daarvan in hoge(re) mate de lasten draagt. De NAVO is oorspronkelijk opgezet als een verdedigingspact. Het is door de VS verworden tot een oorlogsmachine.

1
44 Tismewat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Mom Son Night XxxFanny Ly PornPhun.rogMature TubwKingxcomicCélébrités NuesXvideos BlackAvril Lavigne NudeCream Pie AmateursHolly HeartPornographie AfricaSouth Sex ImageLana Rhoades Mia MalkovaPorn FreehdHeyimbee Onlyfans LeaksPormo CariicaHard NipAngourie Rice HotAnanya Pandey Xxx PhotosAirport Checking Porn3d AnimepornWednesday Addams XxxXxxpureI Xxx ComHot CougarpornViral Pizza Couple VideoIndian Boy Boy SexFfmgifWrestle FacesitTelugu Puku SexAngellmarrFacegirlPornos No BrasilSam 38gHd Gym SexGoth Stripper.orgyمواقع سكس مترجمهPornoincesto GratisTeen Anal FuckVouyerhitJuliaannnudeOrgasmomujerHeyheyzoedayDesi Boobs LickVijay Tv Actress Nude日本av女优Porn8kHistória PornKaty Perry NaketBlowjobs SoundsSri Lanka Aunty Sex VideoSkylar Vox Onlyfans LeakedBehind Scene PornShasha GrayChathub.Filmes De PornôXxx Full Hd New VideoKiara GoldRubydrew OnlyfansBhabhi Ka DoodhJackerman PornNewest Mom PornCelebrity Nudes TwitterNastassja Kinski NudeXnxx Tamil AudioSexi Mms VideoPussy TitsDorm Room PornPorn HelloMallu Sex PhotosPornhub's DownloadPorn Video SongSex Saree AuntyFirst Night Sex TeluguLeah Gotti VixenEmily Renee PornMmmf PornMia Khalifa Look AlikeGaynipplesCapscumingSitespornBruna SantosDarren JamesFilmy PornograwiczneJodi West XxxVittoria RisiAnya Taylor Joy NakedSeduced WifeEspañola FolladoraNangi Ladki Ki VideoLust PornMyhentia ComicsSexo Porn AmadorWww Berzzar ComPornvifeoMagan SelinasVicky Vixen PornGamer XxxHindi Bulu FilmJustcumBf Video LHansika Motwani Hot SexyNude On Hidden CameraMiss Jackson PornGay Felching PornYoga Pantes PornBlack Porn TwitterPornhun ComAlisapikapikaAmber Lynn BachYiny Leon PornChastity JoiTeenfapLana HotFilm In PornPorn.vidsIndian Web SeriessexTushiMia Khalifa Full XxxXxx MkvHot Oil Japanese MassageGay Porn SoccerSexmodel TransexuelleFilmes PirniMaythai PornGenieeexumm OnlyfansGay Pron VideoPorn SpeculumSiswapTürkçe PornoVideopoenoAna Ivy PornNude Fation ShowFuta NhentaiNude Red Head TeensWife Sex IndianPeyton List BoobsRashi Khanna Sex VideosSchool Teacher XvideoAunty Sex Video BfMilftoonFuck Me Before The Cops ComeBaldurs Gate 3 PornShoplyftTeem Massage PornEros SiteCanais PornográficoIndian Hot Sex ComCartoon Fucking VideosBrazzers Com Yoga