NOS NieuwsAangepast

Tweetal in de buurt van Salisbury door onbekende oorzaak ernstig ziek

In de buurt van Salisbury in Engeland is alarm geslagen omdat twee mensen mogelijk door een onbekende stof ernstig ziek zijn geworden. De politie spreekt van een "groot incident". Om welke stof het gaat, is nog altijd onduidelijk.

Hulpdiensten werden opgeroepen nadat twee mensen in een huis in Amesbury bewusteloos werden gevonden. Het gaat om veertigers. Ze liggen in het ziekenhuis en verkeren in kritieke toestand.

Aanvankelijk werd gedacht dat de twee vervuilde drugs hadden genomen, maar inmiddels wordt er ook met andere scenario's rekening gehouden.

In Salisbury werd begin maart een aanslag gepleegd met zenuwgas op de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Beiden zijn sindsdien uit het ziekenhuis ontslagen. Een bron dicht bij het onderzoek waarschuwde de Britse krant The Guardian echter om een verband met die zaak te leggen.

De politie benadrukt verder dat het niet zeker is dat er sprake is van een misdrijf in Amesbury. Plekken waar de twee eerder op de dag zijn geweest, zijn afgezet door de politie. Enkele locaties zijn ook al vrijgegeven.

"Er zal meer politie te zien zijn in Amesbury en Salisbury", laten de autoriteiten weten. Er zou momenteel geen gevaar zijn voor de volksgezondheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl