Column

Beste Thierry Baudet, teveel charisma en geestdrift, dat moeten we niet willen met z’n allen

03-07-2018 22:38

Hoi Thierry Baudet van Forum voor Democratie, ik kwam zojuist onderstaande foto op uw Facebookpagina tegen en dit moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen. Het kan echt niet de bedoeling zijn dat het volk (TFOE!) zomaar het idee krijgt dat politici al te menselijke, bijna benaderbare gelijken zijn die duidelijk laten zien plezier en lol in hun beroep danwel roeping te hebben en niet schromen zich van hun meest likeable kant te laten zien.

Schande dit!

Politici horen saai middelmatig grijs te zijn, onopvallende technocraten met kale hoofden en brillen in een saai middelmatig grijs pak, die alles mogen uitstralen als het maar beslist geen passie en geestdrift is. Of, en hier gaat het echt gruwelijk mis, zin in hun bestaan als politicus.

Calvinistisch lijden en serieuze ernst

Deze foto werkt kortom veel te enthousiasmerend en is daarmee in strijd met de goede eer en zeden van het socialistische Nederland zoals dat al eindeloos wordt bestuurd door middelmatige regenten uit een partijkartel van welke ideologie dan ook want het komt er toch altijd socialistisch aan de andere kant weer uit.

Bovendien: zien we hier soms charisma? Jeugdigheid? Brille? Wat zullen we nu krijgen! Dit is politiek! Hier hoort chagrijn te heersen! Arrogantie, deugdzaamheid (vooral dat), calvinistisch lijden en serieuze ernst! Politiek hoort geen lachertje te zijn, of, doe eens gek, een roeping die met hart en ziel wordt gevolgd waardoor anderen, ordinaire burgers(!), zich serieus vertegenwoordigd gaan voelen.

Nee, dit moeten we niet willen met z’n allen in dit land. Dit lijkt warempel wel op geestdrift en authenticiteit, waarover iedereen het toch eens was dat het alweer jaren geleden voorgoed is afgeschoten, eindelijk. Wat komt er van onze prachtige dichtgetikte eenzijdige semi-dictatoriale technocratie, die gekscherend ook wel eens ‘democratie’ wordt genoemd, nog terecht als straks iedereen met een serieuze geestdrift en een aanstekelijke, enigszins enigmatische authenticiteit zich verbonden gaat voelen met het elitaire vak van politicus? Ten slotte bedoeld om hoog en ver boven zowel de realiteit als het volk te kunnen zijn, dat inferieure plebs, die perfide kiezers, dat zanikende volk, parvenu’s die maar niet willen luisteren ook al ‘leg je het beleid’ nog zo goed uit en moraliseer je ze via bevriende kartelpropagandamedia helemaal de moeder.

Mini-baudets

En dan nog wat, jongeheer Baudet. Ik zag dat uw bijeenkomst met de vele mini-Baudets een plezierige en vooral ramvolle aangelegenheid was (gewoon wéér ramvol). Alsof serieuze en ernstige zaken als democratie en volksvertegenwoordiging leuk en interessant kunnen zijn voor jeugd. En dan dat opzichtige geflirt met die Kamervoorzitter, die no nonsens presentator, met als kers op de appelmoes die oh zo nare en gemene Douglas Murray met zijn boreale realisme en vlijmscherpe deus vult observaties. Dit komt echt mijlen- en mijlenver boven het maaiveld uit. Veel te ver.

In dit land wensen de boven ons en u gestelden zich de lol, de passie, de creativiteit, de geestdrift, het enthousiasme en de authenticiteit verre van zich te houden. Parbleu!

Ernst en zuur

Ernst jongeheer Baudet, ernst en zurigheid, daar gaat het om in de volkskvertegenwoordiging. Opdat mensen (burgers! Gewone mensen! Plebs! Klootjesvolk!) er zo ver mogelijk van worden weggehouden en men zich zo min mogelijk betrokken voelt bij volksvertegenwoordigers.

U vriendelijk groetend,

Bert Brussen, zoon van Jan Brussen, uit Bennekom.

 

P.S.

Zou u voortaan wat meer gratuit willen deugen? Hand in hand lopen als een homo in elkaar wordt geslagen, een t-shirt dragen met ‘ook ik ben een Marokkaan’, spontaan een regenboogzebrapad schilderen, uw gekwetstheid laten blijken als iemand een verkeerd woord zegt, het geeft niet wat, als het maar lekker gratuit is, desnoods gaat het gewoon over gender. Zolang het maar niet om échte problemen gaat, maar dat spreekt voor zich.