RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

'Iedere Nederlander moet in 2023 supersnel internet hebben'

In 2023 moet iedere Nederlander over snel vast breedbandinternet (minimaal 100 megabit per seconde) kunnen beschikken. Dat staat in het Actieplan Digitale Connectiviteit.

Het kabinet presenteert het plan vandaag. Daar staat ook in dat een grote meerderheid van de Nederlanders in 2023 een nog eens tien keer zo snelle verbinding (1 gigabit per seconde) moet hebben.

Mobiel internet

Nederland moet, als het aan het kabinet ligt, op het gebied van mobiel internet koploper blijven. Er zijn nog altijd plekken in Nederland waar de mobiele netwerkdekking onvoldoende is, bijvoorbeeld omdat het aanbieden op de locaties voor operators commercieel niet rendabel is.

Om dit aan te pakken, wordt er bij de komende veiling een dekkingsverplichting opgelegd. Slechts 3 procent van de Nederlanders heeft nu geen toegang tot snel vast breedband internet.

Stappen zetten

"We zijn met onze digitale infrastructuur koploper, maar we moeten nu stappen zetten om dat te blijven", zegt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

"De komende jaren worden immers allerlei dagelijkse zaken continu verbonden met het internet: auto’s, landbouw, zorg, robots maar ook huishoudelijke apparaten. Elke Nederlander moet dan altijd over snel vast en mobiel internet beschikken. Om dat te bereiken creëert het kabinet daarom nu de benodigde randvoorwaarden voor innovaties en de diensten die daaruit ontstaan."

DDoS-aanval: zo nemen cybercriminelen banken onder vuur:

Internetbankieren lukte niet. Betalen met iDeal vaak ook niet. De banken ING, ABN Amro, Rabobank werden getroffen door DDoS-aanvallen. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Meer op rtlnieuws.nl: