Tijdens zijn eerste depressie voelde Nils zich doodeenzaam en hunkerde hij naar liefde maar hij durfde niemand in vertrouwen te nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens zijn eerste depressie voelde Nils zich doodeenzaam en hunkerde hij naar liefde maar hij durfde niemand in vertrouwen te nemen. © Pim Ras

Dit ondernam Nils (37) allemaal om zijn depressie te temmen

Twaalf jaar geleden kreeg journalist Nils Elzenga (37) te maken met een depressie. Het duurde jaren voordat hij erachter was waar die vandaan kwam. En hoe hij verder moest.

  1. Zachte winter geeft onkruid in je tuin een boost: zo pak je de meest voorkomende soorten best aan
    PREMIUM

    Zachte winter geeft onkruid in je tuin een boost: zo pak je de meest voorkomen­de soorten best aan

    Een zachte winter en een kletsnatte lente: een beter recept voor een golf van ‘kruid’ kun je niet bedenken. Veel onkruiden zijn deze winter gewoon door blijven groeien en nieuwe zaadjes kiemen nu al volop. Hoe hou je die vroege vogels onder controle én kun je zorgeloos de zomer in? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad voor de soorten die het vaakst opduiken in de Nederlandse tuin. ,,Schoffel niet, want door de grond te verstoren activeer je slapende zaden.”
  2. Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’
    PREMIUM

    Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’

    In een paar jaar tijd raakte Frans Nieuwland alles kwijt. Zijn winkel in de Haagse binnenstad moest hij sluiten, zijn huwelijk liep stuk en hij moest zijn woning verlaten. Noodgedwongen sliep hij in een tent in het bos. Met hulp van de gemeente verhuisde hij uiteindelijk naar Den Bosch. ,,Ik voel me hier welkom, maar ik hoop toch snel terug te kunnen naar mijn stad.”
    's-Hertogenbosch, Den Haag