door Doehetlekkerzelf in Overig  ·  42 Reacties

  • 32
  • 928x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Abu, de tweepaspoortige burgemeester neemt het op voor negers.
Het moet niet gekker worden.

5
1 Jan met de korte achterlul

Geld is de drijfveer, excuses maken zal een schuldbekentenis betekenen en dus ziet men mogelijkheden om geld te vragen/eisen.

2
2 Voorzittershamer

@2 Alsof ze nu nog steeds de ellende dragen van hun voorouders. Nederlanders kunnen dan bij tig landen gaan aankloppen omdat onze ouders, voorouders en overvoorouders ooit in een ver verleden geleden hebben onder andere regime's.
Ooit is het landen gelukt, om na een Nederlands excuus geld binnen te harken. Dat moet gestopt worden. Prima als er aandacht aan een slavernijverleden besteed wordt, maar daar moet het bij blijven. Geen financiële vergoedingen voor wat er ooit in een ver verleden gebeurd is. Geen racisme uitroepen naar Nederlanders voor het verleden en zeker niet in een zieligheidswaanzin kruipen vanwege een ver verleden.
Er is toch niets meer aan te veranderen, het verleden is het verleden. Laat men liever naar de toekomst kijken en zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun leven.

1
3 gaulette

Ze zijn zelf nakomelingen van slavenhouders

0
4 wijs

Eindelijk eens een goede lezersbrief in de Telegraaf! Applaus!

Terecht wordt gesteld dat beter de aandacht gericht kan worden op bestaande slavernij en op slavernij gelijkende vormen en DIE bestrijden. Ik denk dat je daarmee meer spijt betuigt over het verleden dan door onder elkaar te gaan zwartepieten over wie vroeger de grootste slaventransporteur/-handelaar was.

2
5 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

6 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

7 Jan met de korte achterlul

De 0uren contracten. . .

0
8 caso

@1 Jan met de korte achterlul
Hij is burgervader voor àlle inwoners, zoals dat ook hoort.
Dus nee, dit verbaast me niet.
En meerdere burgemeesters zijn hem al voorgegaan.....

32
9 Uit Den Haag

Maar inderdaad, aan de huidige slavernij moet veel meer aandacht worden besteed!!

10
10 Uit Den Haag

@9
Àlle? En waarom licht hij dan die zielige negers er speciaal uit???

3
11 Jan met de korte achterlul

@11 Jan met de korte achterlul
Hij heeft het nergens over (zielige) negers maar over slaven.
Er zijn ook nogal wat blanke, indiaanse en Aziatische slaven (uit Indonesië) geweest,

23
12 Uit Den Haag

.
is die Aboutaleb eigenlijk nog wel goed bij zijn hoofd?

Ik begin er echt aan te twijfelen...

0
13 Ook maar gewoon een duts

Aboutaleb wordt bedreigd door moslimfundamentalisten en zoekt nu steun bij een andere agressieve groep. Het werktempo, de stress, het aantal jaren dat we moeten werken...... het is gewoon gelegaliseerde slavernij en het speelt nu. Verwacht dat veel van die slavernij drammers zelf goed betaald de hele dag kunnen zoeken naar mogelijke redenen om de hardwerkende bevolking nog meer geld te kunnen afpersen.

0
14 Soare

WW2 is ‘pas’ 73 jaar geleden. Toch is het gros van de Nederlanders niet opgevoed met een haat richting Duitsland of Duitsers.
Mijn opa en oma hebben WW2 meegemaakt en zijn later in Duitsland gaan wonen ivm werk. Haat richting nazi ‘s (aanhangers) zeker, tegen de gemiddelde Duitser zeker niet.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat deze instelling ervoor heeft gezorgd dat we snel weer een goede band hadden met Duitsland en dat heeft alle partijen een hoop gebracht.
Hoe zou Europa eruit zien als we minimaal 150 jaar boos/gekwetst moeten blijven?!
Vast blijven hangen in het verleden brengt niemand verder, leren van het verleden en dat toepassen in het heden en toekomst brengt iedereen veel verder.

0
15 PetrolHead

De hele aanval op ons collectief zelfvertrouwen en onze cultuur, ons recht op solidariteit/vereniging en vergadering, is bedacht en aangezwengeld door figuren als Soros en instituten als Bertelsmann, samen met de UN.

De bovengenoemden coachen en organiseren al die plotseling uit het houtwerk opduikende ontevredenen, waarbij hun "rasgenoten" in Suriname en hier in NL net zo stomverbaasd en geërgerd staan te kijken als wij, zo goed als allemaal. Dat zie je ook met islam, alles dat een aanval is op autochtonen in Europa. Het grootste deel van de al langer hier wonenden is net zo goed slachtoffer.

1
16 Wendel

De huidige slavernij is dan met name vrouwen en meisjes die in de sex-industrie gevangen worden gehouden en uitkeringsgerechtigden die eindeloos in trajecten zitten maar nooit een vaste baan tegemoet kunnen zien tegen normaal minimumloon, enzovoorts.

2
17 Wendel

.
@15 Ik weet het 100% mee eens +

Heb ik ook al vaak genoemd hier.

Maar je kunt het blijven zeggen die verschrikkelijke EXCUUSJANKERS blijven ermee aanzetten.

Om dood en doodmoe van te worden.

Zuigen, zeuren en drammen....

Meer kunnen ze niet!

0
18 Ook maar gewoon een duts

* Verwijderd door de redactie *

19 Dirk2137

Onze jihadist probeert een "wit voetje" te halen bij zijn achterban..

1
20 Xmod

Die muzelmannen blijven maar in het verleden hangen he..

1
21 netcat

Dat kan Aboutaleb gemakkelijk zeggen. Zijn betrokkenheid in deze is 0,0. .
Ik heb nog nooit een Marokkaan sorry horen zeggen voor de oorlogen en onderdrukking in Spanje.

0
22 Verwonderd

Door de tweede wereld oorlog heb ik het minder goed gehad dan de nazaten hebben gemerkt van de slavernij. kan ik effe vangen. Ik ga mijn modus niet op zielig zetten hoor. Dat past niet bij mij.

0
23 Verwonderd

Jammer van Aboutaleb.
Net als je respect voor die man begint te krijgen, vanwege zijn persoonlijkheid, lef en gematigde standpunten dan komt hij met een bull shit verhaal alles weer teniet doen.

0
24 Venividivici

Helemaal mee eens. Zelfs hier in Nederland worden nog slaven gehouden. Daar hoor je nooit iemand over. Dat is een taboe onderwerp.

9
25 samcash

In 1863 werd de slavenhandel afgeschaft, die door de opkomst van suikerbieten begin 19e eeuw al laag lag. Kortom het is al 155 jaar geleden dat Het Westen de slavernij afschafte. Er is gewoon niemand die recht heeft op compensatie of wat dan ook, wat die Surinamers en Caribiërs graag willen.

Wat mij betreft besteet de Nederlandse regering hier ook minder aandacht aan. Bezoek dat slavernijgebeuren eens in de 5 jaar in plaats van ieder jaar en wees duidelijk over compensatieverzoeken van 10e generatie “afstammelingen” van slaven: dat ze niets krijgen en dat ze er bovenal moreel gezien geen recht op hebben.

0
26 Vaartuig

Natuurlijk niet, want de huidige slavernij is niet de schuld van de blanke man. Eh sorry, witte man.

0
27 Bluth

Best grappig voor iemand die een gelooft aanhangt wat nu nog steeds 'slaven' vereist.
Anders stop je anno 2018 je vrouw niet onder een kleed of streeft achterlijke gebruiken na.

Zelfreflectie is de man vreemd.

1
28 Eastwood

Herdenking is prima, maar excuses opent de weg voor andere zaken. En als je daar aan begint is het einde zoek want dan gaan we steeds verder terug in de tijd om van alles er bij te halen. Mijn overoveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroverovergrootvader was een slaaf in de Romeinse tijd en zijn vrouw is meegenomen door Afrikaanse slavenhandelaren. Ik eis ook excuses etc.....

Laten we nu eens in het nu gaan leven. Tel je zegeningen en focus je niet op het negatieve. Focus je op de huidige slavernij in de wereld en stel kritische vragen bij degenen die zich er nu nog mee bezig houden. Veel nuttiger naar mijn bescheiden mening.

2
29 Gezond boerenverstand

Wij zwarten hebben Arabieren dan wel Berbers niet nodig in de strijd voor erkenning van de negerslavernij. Sterker nog, zwarten en Arabieren zijn elkaars natuurlijke vijanden. Deze blanken (Arabieren behoren genetisch tot het Europide ras) hebben onze zwarte voorouders immers eeuwenlang uitgezogen. Dus laat deze islamitische hypocriet zich maar eens bezig gaan houden met de in zwang zijnde vrouwenslavernij binnen de islam.

0
30 Black65

@30 Black65,

helder en duidelijk. Moge velen Uw post lezen en (hopelijk) begrijpen. Complement !

0
31 Bezorgde Europeaan

En omdat je dat ook al zei in een ander draadje stel ik jou nog eens de vraag waar dan???

0
32 Truffelaar

@25 En omdat je dat ook al zei in een ander draadje stel ik jou nog eens de vraag waar dan???

0
33 Truffelaar

De Ruyters zeggen: "We hebben het al eerder gezegd en geconstateerd in onze eerdere posts, deze man heeft een dubbele agenda. Wacht maar tot ie daar zit waar ie zijn wil en dan gaat ie 180 graden de andere kant uit. Daar krijgt Nederland, net als zijn andere "landgenoten" nog errrruuugggghhh veel last van."

3
34 De Ruyters van Michiel

De Ruyters zeggen: "Bovendien moet ie bij de Portugese ambassade zijn want die zijn begonnen met Afrikanen te halen voor de koffieplantages.

Bovendien hebben landen als Suriname door dat verleden nog enigzins welvaart en infrastructuur."

4
35 De Ruyters van Michiel

Gaan ze dat ook in Afrika eisen? Daar zaten de grootste slavenhandelaren.

2
36 Reagurius

Oke prima. Sorry. Is het dan nu klaar? En gaan we het inderdaad hebben over de huidige slavernij?

1
37 Hefan430

Vroeger was de zwarte man het eigendom van onze heersers, tegenwoordig doen de blanken het waardeloze spelletje met de zwarten mee, omdat iedereen een trotse slaaf mag zijn. De zwarte man zou na de tweede wereldoorlog even veel waard zijn als een blank persoon. D.m.v. Sport en muziek op hetzelfde niveau zou de zwarte man stap voor stap en daarbij onbewust geaccepteerd worden. Trotse slaven die alles willen hebben wat eigenlijk geen waarde heeft. Zwart, witte en gele mensen zijn tegenwoordig allemaal slaven van een speculeringssysteem op basis van elkaars schulden wat men een economie noemt.

1
38 4lb3rt P1k3

Waarom niet over de slavernij waar de islam zich al 2500 schuldig aan maakt tot op deze ochtend aan toe... ? Ohnee hij is mosselman... tuurlijk gaan we het daar niet over hebben...... of over armenie ?

Of nog beter.... laten we het over de tijd hebben toen de whabisten aan de macht kwamen.... Suadi Arabie.... de ottomanen enzo... De islam was een prachtig iets voor dat de wahabisten aan de macht kwamen hoor...

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

1
39 John

@26

Voor wie het interesseert, en anders gewoon door scrollen question

Te bedenken dat de slavernij in Afrika en het MO nooit geheel is afgeschaft. En dat bv een Turkije nog in de 19e eeuw 50.000 Grieken afslachtten, en evenzovelen in slavernij dwongen,mannen, vrouwen en kinderen!
1822: Op de eilanden Chios en Psara slachten de Turken 50.00 Grieken af en maken nog eens 50.000 tot slaaf.
Ook tijdens de 400 jaar van onderdrukking waren de grieken slaven vd Turken en in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Turken zijn er nog velen tot slavernij gedwongen.
http://www.agiasofia.com/1821/fort1821/revolut.html
En dan heb ik het nog niet eens over het aantal Armeniërs die tot slavernij zijn gedwongen tijdens de Armeense genocide,

Nu nog steeds vele miljoenen slaven/slavinnen zelfs de kinderen die soms verkocht door hun ouders in gevangenschap leven en uitgebuit worden en meestal nooit meer vrij komen. Z.g.n. in dienst maar letterlijk slaaf/slavin. bv. In Pakistan, waar men een wet heeft opgesteld tegen slavernij maar die eigenlijk slavernij juist legitimeert: It is a sad turn of events for bonded workers that Punjab has decided to legalise a slavery-like practice in utter violation of the Constitution (Article 11).
https://www.dawn.com/news/1250463
Footprints: The ‘slave camps’ of Punjab:
https://www.dawn.com/news/1274776

African Union hearing on child slaves hailed as milestone for Mauritania:
https://www.theguardian.com/global-development/2016/oct/28/african-union-hearing-child-slaves-milestone-mauritania-said-yarg-ould-salemel-hassine

Omvang christenslavernij onderschat. Echt de moeite waard om te lezen:
https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernij-onderschat.html
https://historiek.net/een-eigenzinnige-kijk-op-kolonialisme-slavernij-en-migratie/76510/

Ierse slaven:
White and Black Slaves in the Sugar Plantations of Barbados. None of the Irish victims ever made it back to their homeland to describe their ordeal. These are the lost slaves; the ones that time and biased history books conveniently forgot:
https://yournewswire.com/the-irish-slaves-what-they-will-never-tell-you-in-history/
Nu proberen ze het te bagatelliseren door te zeggen dat de Ieren als bediendes werkten, dienstbode ed, Maar dan negeren ze het feit dat dit maar voor en héél klein deel was weggelegd net zoals dat gold voor voor sommige zwarte bediendes/ De meesten verdwenen ook in de mijnen en op de plantages en waren iig niet vrij om te vertrekken en velen vonden de dood.
The Irish Slave Trade – The Forgotten “White” Slaves:
https://www.globalresearch.ca/the-irish-slave-trade-the-forgotten-white-slaves/31076
http://www.thenewportbuzz.com/the-irish-slave-trade-the-slaves-that-time-forgot/7191

Professor Robert Davis describes the White Slave Trade as minimized by most modern historians in his book Christian Slaves, Muslim Masters: White Slavery in the Mediterranean, the Barbary Coast and Italy, 1500–1800 (Palgrave Macmillan). Davis estimates that 1 million to 1.25 million white Christian Europeans were enslaved in North Africa, from the beginning of the 16th century to the middle of the 18th, by slave traders from Tunis, Algiers, and Tripoli alone (these numbers do not include the European people which were enslaved by Morocco and by other raiders and traders of the Mediterranean Sea coast), 16th- and 17th-century customs statistics suggest that Istanbul's additional slave import from the Black Sea may have totaled around 2.5 million from 1450 to 1700. The markets declined after the loss of the Barbary Wars and finally ended in the 1830s, when the region was conquered by France.

Slavernij in het Ottomaanse Rijk, Nog in 1908 werden er vrouwelijke slaven verkocht in het Ottomaanse Rijk. Seksuele exploitatie van slaven bleef gedurende de hele geschiedenis een centraal onderdeel van het Ottomaanse slavensysteem.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij_in_het_Ottomaanse_Rijk#Vroeg-Ottomaanse_slavernij
In de 193 eeuw.
"Tot slaaf maken van Armeense weeskinderen en dood door verdrinking in de Zwarte Zee
Het is een goed gedocumenteerd feit dat tijdens de deportatie van de Armeense bevolking uit alle hoeken van het Ottomaanse rijk naar de Syrische woestijn lokale Turken en Koerden Armeense kinderen pikten en hen van hun ouders scheidden om ze als bediende of echtgenote mee naar huis te nemen"
https://ejbron.wordpress.com/2013/05/11/historie-tot-slaaf-maken-en-islamisering-van-armeense-weeskinderen/

Racially incorrect facts on slavery: African slave traders. The black roots of African slavery:
https://www.frontpagemag.com/fpm/263659/racially-incorrect-facts-slavery-african-slave-jack-kerwick
https://tallsay.com/page/4294967892/er-zijn-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen-deel-dit-artikel-aub

De Barbarijse zeerovers:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Barbarijse_zeerovers#Christenslaven
Arab slave trade:
https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_slave_trade

Qur'an, Hadith and Scholars:Slavery Zoals de slavernij wordt gelegitimeerd in de islam, koran enz.
https://wikiislam.net/wiki/Qur%27an,_Hadith_and_Scholars:Slavery

https://www.nieuwskoerier.nl/news/314452-besteed-liever-aandacht-aan-huidige-slavernij

5 redenen waarom slavernij geen Nederlandse erfzonde is.
https://cultuurondervuur.nu/5-redenen-waarom-slavernij-geen-nederlandse-erfzonde-is/
Daar komt bij dat de enigen die eraan verdienden, niet de gewone Nederladners waren, maar de adel, het Koningshuis en de rijke kooplieden/handelaren. Dus als er al excuses zouden moten komen wat ik nergens voor nodig vindt, te lang geleden (voor ons dan) en niet terwijl de huidige slavenhandel gewoon doorgaat, toen onder andere inzichten (gebrek daar aan) afin, de Nederlander had er iig niets mee te maken, kregen er geen stuiver voor een werkten zelf in Nl vaak als onderhorige en was vaak zelf een soort slaaf. Dus hoogop de adel en de oude rijken.

1
40 Bleke Betty

@33
Hij zal wel bedoelen in de seks industrie waar ook (OOK) vrouwen, meisjes tegen hun wil in misbruikt worden zonder kans op vluchten. Dat gebeurt wereldwijd. Maar dat is nog steeds iets anders dan een vrouw, meisje kopen, mee naar huis nemen en haar tot je persoonlijke (harem) slavin te maken. of te kopen en aan et werk te zetten zonder loon of wat dan ook en geen rechten.

0
41 Bleke Betty

Met dat linkse college heeft ABU gelijk een heeeele grote mond !

0
42 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@66 Ook de deugers buiten de overheid, je kent ze wel, dat soort wat de wegen blokkeert en kunstwerken met soep bekogelen, Pim Fortuyn demonisee...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@2 Normaal hangen ze wel halfstok....

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

En iets anders. Pesten is niet alleen verdienmodel voor individuen. Het is vaak ook een verdienmodel voor bedrijven. Wat zijn de consequenties v...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

Het linkse geteisem word blijkbaar een beetje bang....

8 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

@2912Sterkte Nighthawk... Astrud Gilberto - Misty Roses ( 1967 )https://www.youtube.com/watch?v=xtzmox-D4Hs...

23 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Inderdaad Sywert is zo glad als een aal!...

27 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben als je denkt zoals die linkse idioten van de Timmermansclub!Er is geen mens met gezond vers...

29 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kweekvleeskoningin Ira van Eelen proeft eerste worstje: ‘Oprecht heel lekker’

Sorry maar ik moet er niet aandenken om zo n chemische worst naar binnen te werken hetzelfde geld voor die niet te pruimen vegan rotzooi!...

34 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

De grootste pestkoppen zijn meestal directeuren van de bedrijven zelf. En volgens mij maakt het ze niet uit hoeveel geld het het bedrijf en de m...

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sexy BrunetteTumblr BlowjGay Sex Video XnxxPure Xxx VideoMilf SeductioHindi X FilmEva Notty BrazzersEsort PornHentsi Havenㅓㅁ패ㅔ두Hotscopes.netI.agefapVídeo Pornô Grátis BrasileiroHottie XxWwe Sable NudeLmsdTaylor Swift Sexiest PicPoran VidoWww Xxxn Sex ComXnxnmStand Up XxxXxx Sex Hot Hd VideoSex Bf Video IndianPenny Barber PovSex Chat With StrangersLana RainBkack Xxx VideosSaipallavixxxXnxx Marathi AuntyAlexis Texxas PornEllalxox91 色情Naked Male ModelsLustgardChristine YoungTamil Love Sex VideoMike Beaumonte PornThick Legs PornRubyxrobustaFamily Screw ComFamily NudesVideos Of Nude Mature WomenPornooo HdAnal BizarroHent SitesMinus 8 PornVery Fast XxxMz.daniShannan Tweed NudeVirus Free Porn SitesPepe PornPorm LesbianCei CuckoldPornographic ListFemboy FootjobBeat Deep ThroatLong Hair SexGay Porn Red Neck90th PornPornhfXxx Desi PariActress HornySeductive NudeJaboltvPartysexAlena Croft OnlyfansPlpo69Crime X VideoBig Boobs Hot MovieFilm De Cul FrancaisNaomi Swann PornFriends Porn VideosHardcore Ass FuckingAll Sex MmsSani Lioni Sexi VidioCactus DildoKimora QuinUpskirts RealSkinnyteen PornPong Kyubi NudeKorpsekittenIsla Summer ThreesomeMassage Sex XxxCollege Mein SexBiggest BootyDesearasAvatar The Last Airbemder PornBrazilion PornVictoriasnooks NudeDani Daniels Full Hd VideoSexy Mixed WrestlingAfrican Sex MmsSouth Indian Actress XvideoJapanese Boob SuckedClit BdsmMitionaryMy FreewebcamProno Free MoviesPlayboy Tv FousomeCameltoe In JeansNaughty Tik TokEnglish Blu FilmSkipthe Games .comBridget Regan NudeDom RystanSammy Santos PornAfrican Lesbians ComP Hub.Naked And AsianMia Khalifa Hd ComNaked Indian GirlPhoneroticaSex VadioHdsex Video FreeVoila PornJenna Coleman NudeGay Porn DownloadSunny Leone Sex Video OpenJapanese Porn Sub IndoCumshot On The FaceBig Booty Asian PornChloe CarterBrandi Love PornosuJing Lusi NudeMegan Vaughn AnalMelinstubeJessica Henwick HotAfreeca TvJenna Jameson LesbianEbomy PornShowar PornMiss Pooja Sex VideoBbwsex MomGay Step DaddyAllgirlmassage.comDeepswap Free OnlineAfro Latina PornHotdogging PornKiara Mia LesbianPorno Free HdFreeuse Yoga And Shower FuckBhavana Sex VideoAbime Porn ComicsNude Tic-tocSexxsiSolo MasturbatiomDoll Sex Video HdDredd Only FansLive Cam PronJuicy Jade Tits