Rook stijgt op na de aanslag op een patrouille in Mali
NOS Nieuws

Doden bij aanslag met autobom op Frans-Malinese patrouille

In Mali zijn zeker twee burgerdoden gevallen toen een autobom ontplofte in de buurt van een patrouille waaraan Franse en Malinese militairen deelnamen. Dit melden lokale autoriteiten, die verder spreken van zo'n twaalf gewonden, onder wie 4 tot 8 Franse militairen.

De Franse militaire missie in het gebied meldt dat twee Franse voertuigen bij de aanslag zware schade hebben opgelopen, en dat de militairen zijn geëvacueerd naar hun basis.

De aanslag was in de buurt van de plaats Gao, in Centraal-Mali. In de omgeving zijn ook Nederlandse militairen gelegerd. De Nederlandse missie wordt in mei volgend jaar beëindigd.

Aanslagenreeks

De aanslag van vandaag is de derde in drie dagen. Vrijdag werden twee militairen en een burger gedood bij een aanslag in het midden van het land. De verantwoordelijkheid daarvoor is opgeëist door een zusterorganisiatie van de terroristische beweging al-Qaida. Gisteren vonden vier Malinese militairen de dood toen hun voertuig op een landmijn reed.

Aan het eind van deze maand zijn er presidentsverkiezingen in Mali. Door de aanslagenreeks ontstaat twijfel of het regime in staat is een veilig verloop van de verkiezingen te garanderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl