achtergrond

Geenstijl

OPROEP! Mailbom de Eerste Kamer de moeder

Dinsdag aanstaande debatteert de Senaat over de intrekking van de Wet raadgevend referendum. Einde oefening voor de burgerinspraak, middels het van de kiezer afpakken van een gegund democratisch recht, of kunnen we nog wat DOEN?

Jazeker! We hebben een handig tooldinges gemaakt om alle 75 geriatrische bijbaanverzamelaars uit de baantjesmolen weledelgeachte senatoren in 1 klik te kunnen mailen. Doel van deze missie is om hen nog 1 keer op hun democratische verantwoordelijkheid als Kamer der Reflectie te wijzen, en hen op te roepen om niet in te stemmen met de intrekkingswet. Via DEZE MAILBOMBUTTON mail je in 1 keer alle 75 senatoren. Doe een oproep, smeekbede, of vriendelijk verzoek in hun richting om hun taak als controleur van Kabinet en Kamer serieus te nemen, om zich niet door het regeerakkoord te laten binden en om de eigenaren van de democratie - wij, de burgers dus - de kans te geven zich zélf uit te spreken over de intrekking van het referendum. Lieve Senaat. Geef ons de kans op een referendum over het referendum. Wie zelf geen inspiratie heeft, kan ook een door de vrienden van Meer Democratie opgestelde tekst gebruiken via maildesenaat.nl. LET WEL: Hou het netjes, beleefd & beschaafd. Het heeft geen zin om boos te doen en/of te schelden, dat werkt averechts. Bovendien is bijna de helft van de ontvangers nog altijd vóór het referendum. Schoffeer ze niet, vraag de Senaat om voor je democratische rechten op te komen.

Liever echt in actie komen? Ga dinsdag naar het Plein!

Geen vertrouwen in een mailbombardement, maar liever écht de straat op? De volhouders van BurgercomitéNL staan dinsdag vanaf 8u30 op het Plein om senatoren 'op te vangen' en aan te spreken, en  gaan aansluitend op de publieke tribune van de Senaat het debat bijwonen. In de buurt, tijd en zin om je te laten horen en zien? Details op deze pagina. "Geen stemvee, geen aandachtshoeren, geen publiciteitsopportunisten. Maar een statement dat onze democratie sneller afbrokkelt dan het ijs op Antarctica."

Bonusmotivatie door Martin Bosma:

Niet (meer) beschikbaar

Knip & Plak Klembord met alle Eerste Kamer-adressen

marcus.aardema@eerstekamer.nl,bastiaan.vanapeldoorn@eerstekamer.nl,joop.atsma@eerstekamer.nl,martine.baay-timmerman@eerstekamer.nl,joris@jorisbacker.nl,S.vanBijsterveld@ftr.ru.nl,mirjam.bikker@eerstekamer.nl,annelien.bredenoord@eerstekamer.nl,brinkman.Elco@gmail.com,abroekers@planet.nl,J.A.Bruijn@LUMC.nl,reina.bruin-wezeman@eerstekamer.nl,rene.dercksen@eerstekamer.nl,diederik.vandijk@eerstekamer.nl,peter.vandijk@eerstekamer.nl,hans-martin.don@eerstekamer.nl,a.w.duthler@duthler.nl,j.w.m.engels@eerstekamer.nl,p.ester@hr.nl,marjolein.faber-vandeklashorst@eerstekamer.nl,mary.fiers@eerstekamer.nl,a.flierman@eerstekamer.nl,r.ganzevoort@eerstekamer.nl,arda.gerkens@eerstekamer.nl,thom.degraaf@eerstekamer.nl,Alexander.vanHattem@eerstekamer.nl,hendrik@tenhoeve.frl,h.huijbregts-schiedon@eerstekamer.nl,ajorritsma@denijestins.nl,fevankappen317@me.com,Ton.vankesteren@eerstekamer.nl,,niekjan.vankesteren@eerstekamer.nl,tanja.klip-martin@eerstekamer.nl,ben.knapen@eerstekamer.nl,aobo78@kpnmail.nl,niko.koffeman@eerstekamer.nl,frank.kohler@eerstekamer.nl,k.kok@eerstekamer.nl,tkox@sp.nl,r.kuiper@eerstekamer.nl,frits.lintmeijer@me.com,pia.lokin@eerstekamer.nl,m.martens@eerstekamer.nl,mmeijer@sp.nl,j.nagel@eerstekamer.nl,jopie.nooren@eerstekamer.nl,ria.oomen-ruijten@kpnmail.nl,Henk.Overbeek@eerstekamer.nl,henkpijlman@gmail.com,a.postema@eerstekamer.nl,henriette.prast@eerstekamer.nl,democratie@geenstijl.nl,marnix.vanrij@eerstekamer.nl,alexander.rinnooykan@eerstekamer.nl,ton.rombouts@eerstekamer.nl,b.ruers@sp.nl,S.Schaap@tip.nl,peter.schalk@eerstekamer.nl,herman.schaper@eerstekamer.nl,Paul.Schnabel@eerstekamer.nl,k.schouwenaar@eerstekamer.nl,e.m.sent@eerstekamer.nl,mohamed.sini@eerstekamer.nl,Dannij.vanderSluijs@eerstekamer.nl,petra.stienen@eerstekamer.nl,g.vstrien@eerstekamer.nl,t.strik@eerstekamer.nl,christine.teunissen@eerstekamer.nl,mart.vandeven@eerstekamer.nl,lambert.verheijen@eerstekamer.nl,janny.vlietstra@eerstekamer.nl,marijkevos@xs4all.nl,g.dvries-leggedoor@eerstekamer.nl,anneke.wezel@eerstekamer.nl,wouter.vanzandbrink@eerstekamer.nl

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.