RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Twee honden overlijden na te zijn opgesloten in snikhete auto: 'Een regelrechte schande'

De parkeerplaats bij het Sint-Jan Ziekenhuis in Brugge. Beeld © Google Maps

Een emotionele Facebookpost van een Belgische dierenopvang maakt de tongen los op sociale media. Een van de medewerkers vertelt daarin hoe ze drie honden uit een snikhete auto halen en tevergeefs proberen twee van de beesten te redden.

De dierenopvang in Brugge ontving gisteren rond 17.30 uur een oproep van de politie. Op de parkeerplaats van het Sint-Jan ziekenhuis zijn drie honden bevrijd uit een snikhete auto. Een van de honden zou al zijn overleden, een ander is er slecht aan toe.

Man en macht

Gewapend met natte doeken en emmers water rijden de dierverzorgers naar het ziekenhuis. Onderweg bellen ze alvast met de dierenarts, zodat ze de honden direct kunnen brengen. 

Bij aankomst blijkt het om twee Berner Sennen te gaan en een Lhasa Apso, een Tibetaans ras. Een van de Berner Sennen is al overleden. Met man en macht proberen de verzorgers de andere Berner Sennen te koelen: met water, de airco, natte doeken. De Lhasa lijkt er beter aan toe te zijn.

Regelrechte schande

Van het ziekenhuis krijgen ze nog een emmer ijs en dan rijden ze zo snel mogelijk naar de dierenarts. "Liters en liters water. In beide poten een infuus, medicatie ... temperatuur nemen... hebben gevochten tot de laatste snik maar het mocht niet baten", schrijft de dierenopvang op Facebook. '18u40 blies deze jonge Berner Sennenhond van net 2 jaar zijn laatste adem uit." 

Een regelrechte schande, noemt de verzorger het. "2 jaar en 6 jaar ... ben er kapot van en moest het van me af schrijven...." Het verhaal wordt nog hartverscheurender door de reactie van de enige hond die het overleefde. Toen ze met zijn maatje bezig waren, maakte het dier geen enkel geluid en zocht alleen steun bij een van de verzorgers.

Achtergelaten

"Toen we de Berner wegdroegen blafte hij zo luid. Zeg nog maar eens dat dieren geen gevoelens hebben..."

De eigenaren van de honden hadden ze nog voor de middag in de auto achtergelaten, schrijft Het Laatste Nieuws. De eigenaars hebben proces-verbaal gekregen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws