Kabinet geen nieuwe excuses voor slavernijverleden na oproep Aboutaleb

Update/VideoHet kabinet maakt nog geen officiële excuses voor het slavernijverleden. De woorden van ,,diepe spijt en berouw'' die het vorige kabinet uitsprak, ,,blijven gelden''. Het kabinet neemt de oproep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb niet over.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Tentoonstelling over vliegveld Waalhaven, een vooroorlogs begrip in Rotterdam

    Tentoon­stel­ling over vliegveld Waalhaven, een vooroor­logs begrip in Rotterdam

    Het eerste burgervliegveld van Europa werd in 1939 ingenomen door de Duitse parachutisten en daarmee kwam abrupt een einde aan twintig jaar commerciële Rotterdamse luchtvaart. Vanaf omstreeks 1920 begon KLM met lijnvluchten vanaf het vliegveld. Nu, ruim honderd jaar na de eerste vlucht, opent Stichting Kasteel van Rhoon een tijdelijke tentoonstelling over vliegveld Waalhaven. Met beeldmateriaal dat documentairemaker Bas Romeijn samenstelde.
    Rotterdam