Twee personen en honden overleden bij treinaanrijding Nijmegen

Bij een treinongeluk in Nijmegen zijn vanmorgen twee personen om het leven gekomen. Volgens de politie zijn de voetgangers, samen met hun honden, de spoorwegovergang in de Scheidingsweg overgestoken terwijl de spoorbomen al omlaag waren. Het treinverkeer is inmiddels hervat.

  1. Jongen (13) doet ochtend na brand lugubere ontdekking: ‘Pap, er ligt een lijk in de auto’
    PREMIUM
    Met video

    Jongen (13) doet ochtend na brand lugubere ontdekking: ‘Pap, er ligt een lijk in de auto’

    Een nog maar 13-jarige jongen doet maandagmorgen een lugubere ontdekking. In de schuur die zondagavond tot de grond toe afbrandde, ziet hij op de achterbank van een uitgebrande auto een lichaam liggen. Volledig verbrand. ,,Zondag kon je hier over de hoofden lopen, maar niemand heeft dit gezien?’’ vraagt zijn vader Kimball Vollebregt, die de schuur verhuurt, zich vertwijfeld af.
    Berkel en Rodenrijs
  2. Oud-rechercheurs over de 50 jaar oude, onopgeloste zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’
    PREMIUM
    RECONSTRUCTIE

    Oud-recher­cheurs over de 50 jaar oude, onopgelos­te zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’

    Het is een van de oudste cold cases van Nederland. Met een doodverklaarde vrouw, die jaren later tóch blijkt te leven. Een verdachte (73) die na achttien jaar zegt dat hij ‘iets verschrikkelijks’ heeft gedaan en zichzelf doodt. Een moordzaak die bizarre wendingen kent. Hoe politie en justitie een laatste ultieme poging doen om te achterhalen wie het mysterieuze Heulmeisje is en wie haar heeft gedood.
    Maarsbergen