door Kiki in Binnenland  ·  83 Reacties

  • 56
  • 1251x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 zoek even uit hoe die beslissingen nu genomen worden: zijn al teambeslissingen. En u wilt daar nog een beslislaag bovenop gooien? Extra bureaucratie die op basis van dezelfde informatie moet gaan besluiten(hetzelfde besluit nemen), is dat wat u wilt?

4
51 TedjeR

Het probleem ligt dat iedereen daar een baantje heeft en het zich allemaal niet zo aantrekt.
Tel daarbij op dat er een gezonde dosis naïviteit aanwezig is bij het soort mensen die dit soort baantjes aantrekt en boem het is mis.

Laat dit soort selecties doen door ex militairen ofzo die zijn gemiddeld genomen niet zo van het padje af

3
52 Eastwood

@51 Tja dat schijnt nodig te zijn.

2
53 Reagurius

@53 toon die noodzaak dan maar aan en vergeet dan ook niet te onderbouwen in welke gevallen het tot andere besluiten leidt.

3
54 TedjeR

-marechaussee liet de dader op een vliegtuig naar London gaam terwijl hij op een vermissings lijst stond.......
-lekker zulke grenzen bewakers.....
-zelfs heeft de marechaussee de dader nog aangesproken op dit feit... maar toch door laten lopen...... wat een sukkels werken daar zeg...... om je dood te schamen.
-zie youtube video op AT5
http://www.at5.nl/artikelen/183792/ook-om-blunderde-in-zaak-metrosteker-philip-o-
**
-voor de rest is het afschuiven, afschuiven en afschuiven en geld en geld, fijn is ook dat we een goeroe opper rechter hebben die Rinus O. heet die TBS te duur vind, en direct en indirect gezegt heeft dat dit een probeem van de samenleving is, immers volledig ontoerekenbare gekenn mogen van Rinus O. gewoon vrijlopen, Rinus O. heeft ook direct en indriect de moord op Anne Faber op zijn geweten.
-OM en hulpverlening worden gerund door personen die zelf in een sociale werkplaats thuishoren....

2
55 Goldrush

@50 Ik weet niet hoe het nu georganiseerd is en wta de onderliggende oorzaak is. Waarschijnlijk weten ze dat in de betreffende afdeling wel. Mijn ervaring is dat het politiseren van de uitvoering onder het mom van “er mogen nooit te nimmer fouten gemaakt worden” een cultuur onmogelijk maakt waarin fouten besproken worden en ervan geleerd wordt.
Dat is ook een van de reden dat ik altijd kritisch ben om politiek gevoelige issues bij een politiek aangestuurde uitvoeringsorganisatie te leggen. Dat kan alleen als je een verdomd goede bestuurder hebt, of een goede scheiding weet aan te houden tussen uitvoering en politiek beleid. Helaas lukt dat veel managers en beleidsadviseurs niet.

1
56 Trompetsignaal

@54 @47 Heeft het over fouten, het zou wel heel toevallig zijn als zo`n jury dezelfde fouten zou maken.

2
57 Reagurius

@55 ja, ik kan me voorstellen dat het aan de buitenkant zo lijkt. En het is een van de grootse uitdagingen waar de overheid voor staat. Hoe creëren we een cultuur waarin je voortdurend verbetering zoekt, terwijl er boven je hoofd voortdurend gezocht wordt naar afrekening.
Als je constant bang moet zij je kop te verliezen, ga je vanzelf de fouten verstoppen. En creëren je van zelf dit soort grote fuck ups. Juist door die afrekencultuur waar het publiek toe oproept.

2
58 Trompetsignaal

@56 Fouten moeten worden afgekeurd voordat ze gemaakt worden, alsof de uitvoerenden nog maar stagiaires zijn.

1
59 Reagurius

@59 Je schiet door in je controle reflex. Je gaat ervan uit dat het eenvoudig is te borgen dat zo’n adviescommissie de juiste informatie krijgt. Goed de urgentie in kan schatten etc. Dat is in de praktijk erg moeilijk. Ook omdat de dagelijkse behandelaars en begeleiders of omkomen in de administratie of onvoldoende getraind zijn om de problematiek goed weer te geven.
Oplossing is juist minder controle lagen, meer professionele intervisie en supervisie en meer verantwoordelijkheid op de werkvloer. Maar de politiek wil daar niet aan omdat meer verantwoordelijkheid bij directe begeleiders betekent dat ze meer betaald moeten krijgen. En de managers willen er niet aan omdat ze nu altijd iemand de schuld kunnen geven, precies zoals de politiek van ze verwacht. En zo beloont het systeem zichzelf zonder dat het echte probleem opgelost wordt.
En de schreeuw om meer controle en nul fouten houdt deze vorm van “corruptie” in stand.
wie borgt dat zo’n adviescommissie het juist bee

2
60 Trompetsignaal

Iemand die dat overigens best goed doorhad dat ambtelijke systemen zo systematisch de fout ingaan, was wijlen Pim Fortuyn. Dweilen met de kraan op noemde hij dat.

1
61 Trompetsignaal

@60 Nou dan is de politiek toch wel direct verantwoordelijk voor de fouten in de uitvoering?

1
62 Reagurius

@62 jazeker, maar de vraag is hoe de politiek die verantwoordelijk ten uitvoering laat komen. Door er als een domme kloek lost ze het probleem niet op, maar organiseert ze alleen een excuus. Dat is overigens wat 80% van alle bestuurders en managers bewust of onbewust doet. Een goede bestuurder is voor mij iemand die doorvraagt en doorpakt totdat ie het onderliggende probleem te pakken heeft. Die bestuurders zijn behoorlijk zeldzaam is mijn ervaring.
En in sterke leiders culturen zie je de extreme variant. Daar dekken de lagere lagen alles af, wat altijd tot forse corruptie lijdt.
Hoe dan ook ik ben benieuwd of Pim Fortuyn als bestuurder in het zelfde rijtje had kunnen staan als Jan Schaeffer en Eberhardt van der Laan. Dat waren ook bestuurders die problemen echt konden aanpakken. Al zie je dat hun recept niet altijd werkt bijv bij Eberhardts aanpak van radicalisering ofproject 1012 zie je dat.

2
63 Trompetsignaal

In de vs zou hij allang levenslang hebben gehad zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating

2
64 rabartels

Politiek heeft nog nooit een probleem opgelost, ze doen alleen aan symptoom bestrijding, en dat doen ze ook al niet goed, vind je het gek dat gevangenissen leegstaan met die slappe lage straffen.

2
65 Rick1955

@64 in de VS zit dan ook 1% van de bevolking in de gevangenis. En is de kans op een onterechte veroordeling een veelvoud van in NL. Dus ja, daar kan je ook voor kiezen. Helaas is het geweldscijfer in de VS ook veel hoger dan in NL. Dus veiliger is die aanpak uiteindelijk niet. Maar misschien voelt het wel prettiger dat je even boos op iemand kunt zijn.

2
66 Trompetsignaal

@65 Jawel er zijn genoeg problemen opgelost, maar de oplostijden zijn wat langer dan we tegenwoordig nog acceptabel vinden. Onze verwachtingen stijgen sneller dan het oplossend vermogen van de overheid.
Dat is een probleem dat politici zelf versterken door voortdurend de verwachtingen op te kloppen en niet uit te leggen dat sommige problemen wat moeilijker zijn dan in de krant staat.

2
67 Trompetsignaal

@64 de USA sluit dan ook, in weerwil van de door haar geratificeerde verdragen, kinderen (minderjarigen) langdurig (soms levenslang) op..

De USA wordt niet voor niets "Jailhouse nation" genoemd, omdat het ondermeer de ernstige fouten in de sociaal maatschappelijke structuur via het stafrecht tracht "op te lossen".

5
68 TedjeR

@13 ..... Alleen maar tieren op anderen en zelf niks presteren.

Uw projectie!

2
69 Snowflake

@29 ........ Ook projectie!

2
70 Snowflake

* Verwijderd door de redactie *

71 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

72 Captain Hero

@72 en om dat Nl geen onbewoond eiland is kan er iets gebeuren dat je zelf niet in de hand hebt. Soms moet je dan accepteren. In het eneland is een natuurramp, het ontbreken van een sociaal vangnet en in anderland een teveel aan regels. Dat is de wet van behoud van ellende. Je kunt nooit alle vormen van ellende uitsluiten, sommige moet je leren accepteren.

0
73 Trompetsignaal

Gelukkig dat onze rechtse reaguurders foutloos door het leven gaan. Dan is er nog hoop op een criminaliteitsloze maatschappij als zij, zoals nu al jaar in jaar uit wordt beloofd, de macht zullen grijpen.

/sarc off

Het is natuurlijk vreselijk dat zo`n gek iemand zomaar neersteekt maar waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt (behalve natuurlijk door onze rechtse reaguurders). Omdan meteen te gaan lopen krijsen dat de rechtstaat faalt is complete nonsense.

0
74 PuurHagelslag

@65
In Nederland wordt juist relatief zwaar gestraft, maar ik verwacht niet dat je dat gelooft.

0
75 PuurHagelslag

@23 en hoe groot is nu de kans dat je in Nederland door een misdrijf om het leven komt. En vergelijk dat nu eens met andere landen in de wereld. Nederland heeft plaats 19 in een landen reeks van 350 landen in de wereld.

1
76 mike45

* Verwijderd door de redactie *

77 Captain Hero

@77 ja hoor natuurlijk de kans dat je in Nederland omkomt door criminaliteit is een van de hoogste in de wereld. Sarcasme off!

1
78 mike45

@77 Nee extreem laag want er zijn wat minilandjes waar bijna niks gebeurd daarna komen gelijk de Europese landen, de westerse bedoel ik dan en niet het Oostblok.

0
79 Harry Kroepoek

Met dank aan 3 kabinetten Rutte die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van de psychische zorg. Het heeft allemaal niets te maken met onze rechtsstaat, maar met budgetten en geld.

1
80 Tismewat

* Verwijderd door de redactie *

81 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

82 Captain Hero

Ah joh. TPO altijd met hun propagandische titels.

2
83 techcenter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

zojuist geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

18 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

19 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

22 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

23 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

26 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

31 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

44 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

NK. App
StassyqBig Tit GingerIndian Sex Video Hd QualityGirlsofdesireLovely LillithKendra Lust Only FansPalang Tod CaretakerPorner ComGirls Licking PussyNagi PungiXanimuStrip ChatsCaseiro SexoChartubeteDreianovaWww.yjizzMalluxxGand Ki PicMiho ToniFree Brazeers PornDate A Live HentVina Sky BjMonica Bellucci XxxPorn NarutoSneaky College Glory HolesCherri DevilleTamil Girls PicMom Ki BfRoxane MesquidaSex AntysOrgasmic AsmrJav StreamsLuna Star PornosViejita DesnudaLadies Club Sex VideoAmala Paul Porn VideosForced Porn MoviePornoicBoob Sucking GifButterface NudesIncestflix.vomNannyspyTiffany TaylorAirika Cal NudePussy Licking Hd VideosR PorninfifteensecondsHotel Sex XnxxXxx Porn MomRim PornBrother And Sister Having SexsMagic Mirror JavNaruto And Sasuke PornLesbian BondigeHandjob VPorn Sex Hd Video DownloadBig Tits Mom SexLovely Lilith BoobsBest Of Latina PornFnag PornFemdom HandjobsXxx Video RomansDani Valentina XxxThick Black Naked WomenGand Marte HueKorean SexingLittle Caprice Cream PieNude Adult WomenTouch My Wife XxxSexse Videos MoviesXnxx In HotWet Pusst PicsPornelyBoy And Boy Sex ComEroprofleHillsry Swank NudeMia Xxx VideoTabu Sex SceneBlacked Com HardGemboy PornOld Uncle XxxCreampie Eating CuckholdPornode LésbicasSana Khan BoobsApril Fools PornBilu XxBbw OnlyfansHyivi PornDominant Lesbian PornSexe BlogQuick FuckMia.sorety OnlyfansBrandi Love Movies And Tv ShowsSexy Titts PicsTemaripornAccidental PenetrationEro動画無料All Porn StreamingHqporner#Free Downloaded Porn VideosLazel Sex SceneBrandi Love And Mia MalkovaFree Video Porn MoviesPoopeegurlsFuta Animation PornMporn HdPlaying With Nipples PornXxx Mom BraFathoesCzech Streets 144Best Hd Porn SitesPics To Jerk Off ToLesbain Strap PornSexy Video Full Hd Sunny LeoneBlogcornoAllie Rae NudeSommer Ray Sex TapeArina HashinomotoChick PassGif Se SexoXxx Vedyo HdMira Monroe IafdRestaurant XnxxAspen Brooks PornHot And Nude BoobsPorn Hub CimHindi Language SexMallu Shakeela HotRude PornTeen Girl First Time SexIndeanpornJoss PornTarzan 3x MovieHardcorehentaiFree Sex MoviePak PornMilf MasterbatingLive Free PornCouple Having SexEnf BlogTblopsCrazy Xxx3d WorldOne Piece Yamato HentaiBf PadamSistersex BrotherJody West PornKrystal Swift PornstarTickleabuse PornHarley XavierTurtor PornNude Teenies Porn