RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Beertje met verbrande pootjes gered uit bosbrand in Colorado

Beeld © Facebook / CPW

Het was een klein lichtpuntje voor de brandweer in Colorado afgelopen week, die dag en nacht druk was met grote bosbranden daar: een berenjong kon gered worden uit het gebied waar de branden woeden.

Brandweermensen en boswachters vonden het paar maanden oude beertje in een boom. Het dier had een paar dagen zonder moeder rondgelopen in het afgebrande gebied en had daardoor verbrande pootjes gekregen. Het beertje werd verdoofd en naar een opvang gebracht. 

Miniatuurvoorbeeld


De pootjes van het beertje zijn ernstig verbrand. Foto: Facebook / CPW 

Verder gezond

"Toen de beer werd binnengebracht, was ik er niet van overtuigd dat ze het zou redden", zegt manager Sirochman van de opvang. "Maar ze reageert heel goed op de behandeling en we denken dat we haar in de winter weer los kunnen laten in de natuur." Behalve de brandwonden aan de pootjes is de beer verder gezond. 

Hoe het beertje en de moeder van elkaar gescheiden zijn, is niet duidelijk. Het zou kunnen dat de moederbeer het jong eerst in veiligheid heeft gebracht, zoals wel vaker gebeurt, maar daarna zelf niet meer naar die plek terug kon vanwege het vuur. 

Geen contact met mensen

Om het beertje terug te kunnen zetten in de natuur, wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat het dier te veel in contact komt met mensen. Zo wordt het dier elke keer eerst verdoofd voordat het verband om de pootjes wordt verwisseld. Tegen de tijd dat het beertje weer wakker wordt, zijn de mensen weer verdwenen. 

Miniatuurvoorbeeld


De pootjes worden verbonden. Foto: Facebook / CPW 

Door de bosbranden is meer dan 168 vierkante kilometer natuur in vlammen opgegaan. De bewoners van meer dan 2000 huizen moesten tijdelijk hun huis uit, maar mogen inmiddels weer terug. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Met geiten bosbranden voorkomen, het kan