.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Moet je straks tot 280 euro per jaar betalen voor CO2-uitstoot? Minister Marghem overweegt 'koolstoftaks'

Minister Marghem overweegt een koolstoftaks: een belasting op vervuiling door auto's en verwarmingsketels. 72 procent van de Belgen staat positief of neutraal tegenover een dergelijke koolstoftarifering. Dat blijkt uit een enquête van de federale Dienst Klimaatverandering. 

841 reacties

  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Hoe serieus beleid wordt georganiseerd is schrijnend. We heffen taks op bezit en gevolg is dat iedereen evenveel betaald. Dat is toepassing van o zo communistische principes. Het gebruik maakt niet uit. Tijd om te snoeien in hun inkomens.
  • Marc Cools

    5 jaar geleden
    De staat decimeren is de enigste oplossing voor deze graaicultuur en milieureligie. Tijd voor een libertijnse partij.
  • boudewijn segers

    5 jaar geleden
    Om de Belgische constructie overeind te houden nl zeer veel politici en administratie, is er zeer zeer zeer zeer veel geld nodig.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Kijk eens aan weer een fictieve tax waarvan het geld alles behalve besteed wordt aan het milieu. Om van te kotsen. Onze politici kennen niks anders, echte milieumaatregelen blijven uit.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Hoe gaan ze het buitenlands verkeer dat hier voor uitstoot zorgt mee laten betalen? Hoe gaan ze de uitstoot meten als je met een ketel stookt die 0 uitstoot zou moeten hebben.